Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a semnat contractul de execuție pentru Centura Biharia

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a semnat joi, 28 septembrie 2023, contractul de execuție a lucrărilor la Centura Biharia, cu reprezentantul asocierii care a câștigat licitația, Dumexim și Consorzio Stabile EBG Group.

Valoarea contractului este de 55.767.745,17 lei, fără TVA. La parafarea documentului a participat și directorul Direcției Tehince din cadrul Consiliului Județean Bihor, Filip Cheșeli.

„Centura Biharia și drumul dintre Paleu și Biharia vor asigura condiții mai bune de trafic în nordul județului nostru și ne vor oferi tuturor o nouă legătură cu autostrada A3. Totodată, această investiție va contribui la dezvoltarea economică în această zonă”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Două tronsoane

Centura Biharia este compusă din două tronsoane, care vor avea o lungime totală de 8,7 kilometri. Primul tronson, de 5,6 km, este centura propriu-zisă, drumul care ocolește localitatea Biharia, iar cel de-al doilea, cu o lungime de 3,1 km, este drumul ce va lega localitatea Paleu de centură.

Durata de execuție a proiectului de investiție „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea – Lot 3” va fi de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027. Cererea de finanțare pentru această investiție a fost depusă la 1 august în cadrul proiectului „Construirea și reabilitarea legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nodurile TEN-T din Județul Bihor”, care cuprinde o rețea de 73 de kilometri de drumuri județene.

Reamintim că lucrările la celelalte centuri din Zona Metropolitană a Municipiului Oradea au început anul acesta, în a doua jumătate a lunii februarie. Lotul 1: Centura Oșorhei (5,8 km) și reabilitarea drumului județean DJ 767E Oșorhei – Copăcel (12,7 km) și  Lotul 2: Centurile Sântandrei (5 km) și Nojorid (8,4 km).

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
AROBS Transilvania Software, clujeană de IT specializată în furnizarea de servicii și soluții software bazate pe cele mai noi tehnologii, a debutat pe piața reglementată ca urmare a transferului de pe Piața AeRO, segmentul de acțiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București (BVB).

Grupul AROBS în primul semestru: afaceri duble, profit în stagnare

Articolul următor

COVER STORY. Ștefan Vuza: “Munca este cea mai bună metodă de a savura viața”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share