Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Greii industriei agroalimentare din Ardeal, prezenți la Transilvania Food Summit

Actualii și foștii miniștri Marcel Boloș, Barna Tanczos, Valeriu Tabără, Adrian Oros, fondatori sau manageri ai brandurilor Jivdei, Marty, Chios, Someș-Arieș, Moldovan, Colina Farms, NarCheese vor fi prezenți la TFS.
Ștefan Gadola, proprietarul Chios, unul dintre invitații speciali ai TFS | Foto: USAMV

Evenimente de anvergură, între 6-8 octombrie, la Cluj: Transilvania Food Summit (TFS) și Ziua Interacțiunii Om-Animal (ZIOA). 

Actualii și foștii miniștri Marcel Boloș, Barna Tanczos, Valeriu Tabără, Adrian Oros, fondatori sau manageri ai brandurilor Jivdei, Marty, Chios, Someș-Arieș, Moldovan, Colina Farms, NarCheese vor fi prezenți la TFS. Campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) va găzdui, în 6-8 octombrie, evenimente cu impact major în domeniile agroalimentar și interacțiunea cu animalele.

TFS va reuni sute de specialiști în domeniul agroalimentar. Importanța summit-ului găzduit de USAMV  este reliefată și de latura academică a dezbaterilor, susținute de profesori și cercetători în domeniu agroalimentar din universități și institute de cercetare din Europa, alături de membri ai Academiei Române și ai Academiei de Știinte Agricole și Silvice.

Lista participanților include fermieri și grupuri sau asociații de producători agricoli, grupuri de acțiune locală, producători și retaileri de utilaje pentru agricultură și industrie alimentară, procesatori și asociații din industria alimentară, reprezentanți ai companiilor de retail alimentar, reprezentanți ai asociațiilor din restaurante și hoteluri, reprezentanți ai autorităților locale și centrale, naționale și internaționale, executivi din domeniile financiar-bancar, IT, juridic.

La summit vor participa reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Se vor alătura delegați ai Comisiei Europene (DG Agri și DG Regio), ai Parlamentului European, dar și ai COPA-COGECA, structura care reprezintă interesele fermierilor și ale cooperativelor la nivel european.

Lucrările se vor desfășura în Aula Magna. Pe platoul din fața acesteia va avea loc, în aceste trei zile, un târg de produse tradiționale locale și ale meșterilor populari locali. USAMV va avea standuri cu produse din fermele și stațiunile proprii.

Printre acestea se numără vinurile de la Stațiunea Vinea Apoldia Maior, legume și fructe de sezon, plante ornamentale și trandafiri din colecția Stațiunii de Cercetare Horticolă. Deschiderea oficială va avea loc în 6 octombrie, de la ora 10:00, cu participarea rectorului USAMV Cluj, Cornel Cătoi.

Liber la complexul acvaristic și colțul de reptile

ZIOA se va desfășura sâmbătă, 7 octombrie, în zona clădirii rectoratului. Dedicată Zilei mondiale a animalelor, sărbătorită anual în 4 octombrie, va cuprinde numeroase activități educative.

Acestea sunt grupuri de discuții despre bunăstarea animalelor, standuri educaționale, oportunități de voluntariat și foster, interacțiuni cu echipe de oameni și câini de terapie, târguri tematice artizanale, activități de observație și cunoaștere a animalelor, promovarea adopției și deținerii responsabile a animalelor, cunoașterea păsărilor din campus, consiliere despre dresaj pozitiv și îmbogățire comportamentală.

Va putea fi vizitat și complexul acvaristic al USAMV, care va găzdui atelierul de cunoaștere a insectelor (Muzeul Zoologic al UBB) și colțul de cunoaștere a reptilelor (Vivariul UBB).

ZIOA va reuni cadre didactice, cercetători și studenți-voluntari din USAMV, instituții și organizații din domeniul interacțiunilor om-animal, în mod particular cele deschise spre oferire de voluntariat, oportunități de practică și angajare a viitorilor absolvenți. Se solicită deținătorilor de animale să garanteze pentru câini și pisici vaccinările la zi și că nu manifestă comportamente agresive față de oameni și alte animale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Traseul a fost marcat de angajații centrului de inginerie Bosch din Cluj alături de angajații și voluntarii Serviciului Public Județean Salvamont - Salvaspeo Cluj, instituție de interes județean subordonată Consiliului Județean (CJ).

Angajații de la Bosch au pregătit un nou traseu turistic în Transilvania

Articolul următor
La Brașov, s-a desfășurat Romanian Beef Master (RBM), eveniment în cadrul căruia fermierii și bucătarii și-au unit eforturile pentru a oferi consumatorilor experiențe gourmet.

Bistrițenii de la Turma, premiați la Romanian Beef Master

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share