Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AROBS și-a adus director de la ANIS. Gabriela Mechea va integra noile companii

AROBS a anunțat numirea Gabrielei Mechea în funcția de director de integrare la nivelul grupului.
Noul director de la AROBS a mai activat la Gecad, Avira și Vector Watch | Foto: LinkedIn -Gabriela Mechea

Fostul director executiv al Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii (ANIS) a intrat în echipa de conducere a grupului clujean.

AROBS a anunțat numirea Gabrielei Mechea în funcția de director de integrare la nivelul grupului. „În paralel cu strategia de dezvoltare accelerată a grupului, organic și prin tranzacții de achiziții și fuziuni (M&A), lucrăm intens la procesul de integrare a companiilor achiziționate în ultimii doi ani în cadrul AROBS.

Pentru implementarea acestui proces, stabilirea de sinergii cu companiile deja achiziționate și cu viitoarele entități ce se vor alătura grupului, aveam nevoie de un executiv cu o cunoaștere profundă a ecosistemului industriei de tehnologie.

Rolul Gabrielei Mechea va fi de a maximiza colaborarea și avantajele comune la nivelul tuturor companiilor, aspect care va conduce la creșterea afacerilor acestora și, implicit, a grupului”, a declarat Voicu Oprean, fondatorul AROBS.

Noul director este un executiv cu o experiență de 20 de ani în cadrul unor companii de tehnologie, antreprenoriale românești și internaționale. A ocupat poziții de conducere în companiile Gecad, Avira România, Vector Watch, contribuind la dezvoltarea acestora. În perioada 2019-2023, a fost director executiv al ANIS.

Are de coordonat 1.200 de oameni

„Este o bucurie să mă alătur celor peste 1.200 de colegi din drupul AROBS și să îmi aduc contribuția la creșterea și consolidarea companiei. Succesul AROBS este unic în industria românească de tehnologie, cu o creștere organică greu de egalat, prin expansiunea pe baza politicii accelerate de achiziții, atât în România, cât și în afara țării, dar și prin proiecte de inovare”, a declarat Gabriela Mechea.

Ea va fi responsabilă de armonizarea activităților companiilor achiziționate de grup în ultimii doi ani, precum și a entităților ce urmează să se alăture AROBS în cadrul procesului continuu de creștere a grupului prin tranzacții de M&A.

De la momentul listării în 2021 pe Piața AeRO, grupul a realizat 9 tranzacții: Berg Software, AROBS Engineering (Enea România), Nordlogic, Centrul de Soft GPS România, AROBS Software, AROBS TrackGPS, AROBS Polska (fosta Syderal), Future WorkForce AROBS Pannonia Software. În septembrie 2023, acțiunile AROBS au debutat pe Piața Principală a Bursei de Valori București.

Compania a anunțat continuarea strategiei de M&A cu un buget de 55 milioane euro pentru următorii trei ani. 40 milioane vor fi atrași prin piața de capital, iar 15 milioane vor reprezenta valoarea acțiunilor acordate fondatorilor companiilor care se alătură grupului. Structura avută în vedere pentru aceste viitoare tranzacții de companii și internaționale, este de 75%  în numerar și 25% equity (acțiuni).

AROBS furnizează servicii și soluții software în diverse industrii. Compania este prezentă în 11 locații din România și nouă din străinătate, iar 1.200 de specialiști și colaboratori construiesc soluțiile viitorului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Indicele imobiliar Blitz relevă o primă corecție de prețuri în septembrie la Cluj-Napoca, după aproape o jumătate de an de creșteri.

Miracol la Cluj: s-au ieftinit apartamentele

Articolul următor

Lansarea Campaniei “EXPRESUL DE SCREENING”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share