Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Finanțare din fonduri europene pentru Centurile Beiuș și Sânmartin

Săptămâna trecută, la sediul Ministerului Transporturilor, președintele CJ Bihor a semnat contractele de finanțare din fonduri europene pentru centurile Beiuș și Sânmartin.

Semnarea acestor contracte asigură finanțarea proiectelor, inclusiv pentru lucrările care vor fi realizate anul viitor.

Valoarea totală a contractului de finanțare pentru centura municipiului Beiuș este de 80,5 milioane de euro, inclusiv TVA.

„Având în vedere întârzierea cu care au început lucrările, din cauza proceselor generate de contestațiile depuse la atribuirea contractului, lucrările nu pot fi terminate anul acesta. Estimăm că vom ajunge să decontăm peste 45% din lucrări în acest an, chiar dacă realizările în teren vor ajunge la 55 – 60%. Există un decalaj între lucrările realizate și cele decontate de 40 – 50 de zile ca efect al condițiilor contractuale. Diferența de peste 50%, aproximativ 44 de milioane de euro, ar urma să fie decontată anul viitor, proiectul urmând să fie fazat și să îi fie asigurată restul de finanțare din Programul Transporturi. Din suma pe care o vom achita pentru lucrările derulate în acest an, peste 36 de milioane de euro, 85% reprezintă fondurile europene, iar 15% cofinanțarea asigurată din bugetul de stat”, a precizat Ilie Bolojan.

 

44 milioane de euro Centura Sânmartin

La centura Sânmartin valoarea totală a contractului de finanțare este de 44 de milioane de euro. Și la acest proiect lucrările au fost întârziate ca urmare a proceselor generate de exproprieri și care nu au permis constructorilor să poată lucra în zona pasajului peste drumul comunal spre 1 Mai.

„Din cauza acestor întârzieri, lucrările nu pot fi terminate până la sfârșitul acestui an. Ca urmare, și acest proiect ar urma să fie fazat, diferența de finanțare urmând să fie asigurată prin Programul Transporturi. Estimăm că până la sfârșitul anului vom putea deconta peste 60% din lucrări. În a doua jumătate a lunii noiembrie vom putea stabili cât va mai rămâne de executat pentru anul viitor. Ambele proiecte vor fi terminate până în vara anului viitor”, a mai informat președintele CJ Bihor.

DCIM100MEDIADJI_0285.JPG

Contractele au fost semnate de Ministerul Transporturilor, în calitate de gestionar al fondurilor europene din Programul Transporturi, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Consiliul Județean Bihor, în calitate de beneficiari ce realizăm proiectele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a emis ordinul de execuție pentru Centura Beiuș, Etapa II

Articolul următor

ANUNT - CTP INVEST BUCHAREST S.R.L

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share