Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prototipul primului autobuz electric produs în România de Automecanica Mediaș a fost prezentat la Bruxelles

Automecanica Mediaș este prezentă la Busworld Europe, cea mai mare expoziție internațională din domeniul autobuzelor și autocarelor, care se organizează în capitala Belgiei. În cadrul expoziției este organizată Conferința Europeană Autobuzele Zero Emisii (European Zero Emission Bus Conference). Compania Automecanica Mediaș a lansat cu această ocazie prototipul primului autobuz electric produs în România. 

Busworld Europe, aflat în plină defășurare în perioada 7-12 octombrie 2023. La ediția aniversară 50  participă din România Automecanica Mediaș, Aveuro International Câmpina, Cento Group Zalău, Pacific Tur București, RAAL Bistrița, VaGBus Romania, din Dumbrava Roșia, Neamț.

Andrei Scobioala, CEO Automecanica Mediaș

Compania Automecanica Mediaș a prezentat la Bruxelles, în cadrul Busworld Europe, prototipul primului autobuz electric produs în România. Evenimentul a avut loc  una dintre principalele expoziții internaționale din domeniul autobuzelor și autocarelor.

„Autobuzul prezinta toate caracteristicile tehnice pe care producătorii de top din acest domeniul le-au lansat pe piață. Producerea lui în Romania va stimula dezvoltarea pe orizontală și a altor companii și vine în întâmpinarea conceptului European de transport verde cu un înalt grad de calitate și eficiență energetică și cu o atenție specială pentru design-ul urban de avangardă. Familia de autobuze din portofoliul Automecanica conține toată gama de lungimi de la 6 la 18 metri.

Strategia companiei pe termen scurt și mediu este să vină către clienți începând cu 2024 cu prototipul pentru tramvai, în 2025 prototipul electric de tren ușor de viteză și în 2026 prototipul de metrou” a precizat Andrei Scobioala.

Caracteristici tehnice

Din informațiile prezentate de producătorul român, unul dintre modelele EBUS are 28-32 locuri, lungimea de 12,08 m, lățimea de 2,51 m și înălțimea de 3,28 m. Acest model este dotat cu 3 uși duble și o putere maximă a motorului de 250 kW.

Busworld Europe 2023

Mai mulți europarlamentari români, dar și reprezentați ai administrației publice locale si centrale din Romania au fost  plăcut surprinși de  prezența românească la Brussel și de standul Automecanica Mediaș. Ambasada României în Belgia, precum și reprezentața României la UE au salutat, de asemenea, prezența românească la acest târg.

Platforma industriala Automecanica Mediaș

A fost fondată în 1941, cu o lungă tradiție industrială, prin investițiile majore din ultimul an și un aport important de know-how. Compania trece într-o nouă etapă, cea a producției de autobuze și vehicule electrice de transport urban.

Automecanica Mediaș și centrul său de cercetare-dezvoltare, beneficiază de o foarte bună experiență și know-how în acest domeniu, a atras specialiști cu o puternica experiența internațională, obținând astfel realizarea unui prototip de ultimă generație, cu un înalt nivel calitativ și competițional și un design excepțional, apreciat inclusiv de membrii companiilor competitoare, prezenți la acest eveniment.

Înființată în 1941, cu denumirea Atelierele de Stat pentru Aeronautică Mediaș, este transformată în 1962 în Automecanica, o entitate specializată în execuția suprastructurilor pentru industria auto.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bauer Kompressoren își consolidează poziția globală prin inaugurarea fabricii de producție de compresoare din Ghimbav

Articolul următor

Bursa locurilor de muncă și Ziua Antreprenoriatului la Arena Antonio Alexe din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share