Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fundația Comunitară Oradea lansează Fondul Științescu Oradea, ediția 6

Fondul Științescu Oradea este unul dintre programele educaționale ale Fundației prin care știința devine mai atractivă pentru copiii și tinerii cu vârsta cuprinsă între 6 și 19 ani.

Prin acest program ONG-ul urmărește finanțarea și implementarea de proiecte educaționale din domeniul STEAM (științe, tehnologie, inginerie, arte și matematică).

Cine poate obține o finanțare?

Fondul Științescu Oradea este unul dintre programele Fundației Comunitare Oradea pe care îl implementează în județul Bihor de 5 ani. Prin Fondul Științescu Oradea, ONG-ul oferă în fiecare ediție o serie de finanțări și mentorare unor instituții de învățământ, oameni pasionați de știință ori membrii ai unor asociații care propun un proiect prin a cărui implementare fac știința mai atractivă în rândul copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 19 ani. Fundația finanțează și mentorează proiectele care au în vedere domeniul STEAM (științe, tehnologie, inginerie, arte și matematică) și care au capacitatea de a propune și de a realiza activități interdisciplinare bazate pe experimente practice pentru copiii și tineri din mediul rural sau urban al județului Bihor.

Aplicanții Fondului Științescu Oradea trebuie să gândească proiecte care trezesc interesul copiilor și tinerilor față de științe și care le dezvoltă gândirea critică. Pentru ca un proiect să fie eligibil pentru a obține o finanțare, trebuie să aibă în vedere realizarea de activități extrașcolare în proporție de 80% și să presupună descoperirea științei prin experimente practice, care ies din tiparele obișnuite de predare. Fundația Comunitară Oradea va finanța cel mult 6 proiecte de știință care propun un buget de minim 15.000/ proiect, maxim 25.000 Lei/ proiect. Decizia cu privire la suma acordată fiecărui proiect va fi luată pe baza necesității relevate de bugetul aplicanților și în funcție de impactul proiectului.

Ghidul aplicantului

 

Cei care vor să înscrie un proiect pentru a obține o finanțare prin Fondul Științescu Oradea, ediția 6.0 pot consulta Ghidul Aplicantului aici. După ce au parcurs Ghidul Aplicantului sunt îndemnați să participe la minim 2 consultări online organizate de echipa Fundației. Pot alege tematica acestor consultări din lista care se găsește în Ghidul Aplicantului. Pentru a înscrie un proiect, aplicanții trebuie să transmită formularele de aplicare completate, precum și un clip video de maxim 3-4 minute în care este rezumată ideea proiectului (filmat cu telefonul) la adresa: teodora@fundatiacomunitaraoradea.ro până duminică, 12 noiembrie 2023, ora 23.59.

 

Formularele de aplicare, Ghidul Aplicantului și alte informații despre Fondul Științescu Oradea, ediția 6.0, precum și despre edițiile anterioare, se găsesc pe site-ul Fundației Comunitare Oradea.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O singură ofertă – Astra Arad - pentru achiziția a 9 tramvaie de către Primăria Oradea

Articolul următor

Top 5 joburi care ar putea fi înlocuite de Inteligența Artificială până în 2033

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share