Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Zilele Prevenirii Dezastrelor”, la Oradea

 „Zilele Prevenirii Dezastrelor”, acțiune de informare și responsabilizare a comunității locale cu privire la diverse situații care pot pune în pericol vieți omenești va avea loc în perioada 20-22 octombrie 2023 la Oradea, în fața Muzeului Țării Crișurilor.

 

Acțiunea derulată în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania – BATRA 2023 este organizat de Asociația Energia Inteligentă cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență care va pune la dispoziția vizitatorilor caravana „Fii pregătit!” cu scopul de a crește gradul de conștientizare a a măsurilor și tehnicilor de prim-ajutor care, în anumite cazuri, pot face diferența dintre viață și moarte.

Asociația Clubul Câinilor Utilitari, care a participat în această primăvară la acțiunile de căutare-salvare persoane în regiunile puternic afectate de cutremurul din Turcia, va lua de asemenea parte la acțiune cu o serie de demonstrații de dresaj canin și sesiuni de conștientizare în ceea ce privește utilizarea câinilor în activitățile de căutare și salvare și vor participa totodată la o acțiune simulată de căutare persoane dispărute în mediu natural, ce va fi organizată în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență.

Informare și responsabilizare

Acțiunile de informare și responsabilizare desfășurate cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al Județului Bihor, vor avea loc în perioada 20-22 octombrie 2023 în intervalul orar 10.00 – 15.00 în cadrul caravanei „Fii pregătit!”ce va fi amplasată în fața Muzeului Țării Crișurilor. Demonstrația de dresaj canin va fi organizată în aceeași locație, vineri și sâmbătă, începând cu ora 10.30, când vom putea urmări echipele de voluntari om-câine în acțiune. O alta componentă a acestei acțiuni este expoziția „Focul de la Copșa Mică” realizată și prezentată de Muzeul Gazelor Naturale Mediaș pe toată durata evenimentului (20-22 octombrie 2023, orele 10.00 – 15.00).

Evenimentul se bucură de sprijinul partenerilor instituționali: Direcția Generala pentru Protecție Civilă prin Direcția Generală pentru Situații de Urgență, Asociația Clubul Câinilor Utilitari și Muzeul Gazelor Naturale.

Cei interesați sunt așteptați cu mic cu mare sa ia parte la demonstrații pentru a putea fi pregătiți pentru orice situație neprevăzută care ar putea interveni.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectul „Start în educaţie” ajunge la grădinițe din zone defavorizate

Articolul următor

Un nou cămin studențesc și o cantină în campusul Universității Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share