Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oktober fest la Emz Hanauer: au cumpărat Parcul Industrial din Valea Ţerovei

Germanii de la Emz Hanauer, care aveau un contract de concesiune pe 49 de ani cu Primăria Reșița pentru terenul în suprafaţă de peste 45.000 mp din Parcul Industrial din Valea Ţerovei au înaintat cererea de cumpărare pentru terenul ocupat de construcţii. Prin acest act, Primăria Reșița demarează procedura de vânzare a acelei suprafețe.

Preţul de achiziţie al terenului din Parcul Industrial a fost stabilit în urma unei expertize la 516.093 de euro fără TVA. Consiliul Local Reșița a aprobat vânzarea întregii suprafețe către Emz Hanauer. Cei 2.548.570 de lei achitați de investitorul german au dus la nulitatea contractului de concesiune asupra terenului.

Thomas Hanauer, președintele Emz-Hanauer

În iulie 2023, compania inaugurase prima fabrică din România, în parcul industrial de pe Valea Țerovei din Reșița.

„Am venit aici deoarece ne doream o locație care să deservească piața din sud-estul Europei, precum și piața din Turcia. Am ajuns la concluzia că Reșița este locul perfect, deoarece am văzut că orașul crește și se dezvoltă și există interes și investiții în domeniul educațional și al infrastructurii. Noi, compania emz, ne dorim să fim într-o zonă în care există o calitate a vieții, unde oamenilor le face plăcere să trăiască și unde există un progres. Și noi ne dorim să ne dezvoltăm, să ne creștem afacerea de aici și avem nevoie de oameni de calitate pentru a ne atinge acest obiectiv. În concluzie, suntem fericiți că suntem aici”, declarase în iulie Thomas Hanauer, președintele Emz-Hanauer.

După cei 8,5 milioane euro investiți în construirea fabricii, compania a mai cheltuit 516.093 de euro fără TVA pe achiziționarea terenului, ridicând valoarea totală a investiției în România la peste 9 milioane de euro. Compania și-a planificat să ajungă la circa 18 milioane de euro la unitatea din Reșița.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Turiștii străini cazați în Cluj, mai mulți cu 42%

Articolul următor
Quant Competition, concurs în domeniul modelelor de risc de credit organizat de Deloitte România și Banca Transilvania (BT), a fost câștigată de trei studenți din București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Talentele din domeniul riscului de credit, angajate de BT și Deloitte

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share