Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Talentele din domeniul riscului de credit, angajate de BT și Deloitte

Quant Competition, concurs în domeniul modelelor de risc de credit organizat de Deloitte România și Banca Transilvania (BT), a fost câștigată de trei studenți din București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Tineri din trei orașe ale țării au dominat concursul de profil organizat de cele două companii financiare.

Quant Competition, concurs în domeniul modelelor de risc de credit organizat de Deloitte România și Banca Transilvania (BT), a fost câștigată de trei studenți din București, Cluj-Napoca și Timișoara. Au participat 24 de studenți.

Aceștia provin de la Universitatea din București (UB), Academia de Studii Economice din București (ASE), Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Competitorii au fost studenți din anii I și II la programe de masterat în domeniile data science, inteligență artificială (AI), machine learning, analiză de business, statistică și econometrie.

Premiile, constând în recompense financiare și oportunități de angajare la Deloitte România și BT, au fost câștigate de Dănuț Stîngă, student la programul de masterat în AI la UB, care a obținut locul întâi, Sebastian Coroian, care studiază analiza datelor complexe la UBB – locul doi, Adela Bosun, student în programul de masterat Big Data la UVT – locul trei.

Evaluează probabilitatea clienților de a nu-și plăti credite

În cele două faze ale competiției, concurenții au primit sarcina de a proiecta modele de risc de credit pentru a evalua probabilitatea unor clienți bancari ipotetici de a nu-și mai rambursa creditele, pe baza unor date macroeconomice și a informațiilor furnizate de organizatori, sarcini care simulează viața profesională reală.

„Suntem entuziasmați să putem împărtăși pasiunea și creativitatea noastră în modelele de risc de credit cu generațiile următoare de profesioniști în domeniul riscului și să putem contribui la dezvoltarea lor”, a declarat Dimitrios Goranitis, partener în Deloitte.

„Suntem o organizație în creștere, care aplică practici și instrumente în continuă evoluție, mândră de ceea ce face. Sperăm să inspirăm generațiile viitoare să aleagă această cale profesională. Quant Competition este despre studenți, îi ajută să se pregătească pentru viața profesională și îi sprijină în primii pași în carieră”, a spus Luminița Runcan, director adjunct risc al BT.

Jurizați de experți în domeniu

Juriul competiției a fost format din experți ai Deloitte în domeniul riscului financiar (Cătălin Ruja, director; Mihail Voicu, manager, Octavian Stoica, specialist principal, din cadrul practicii de consultanță în managementul riscului) și profesioniști ai BT (Cristina Lehaci, șef Serviciu modelare risc de credit; Andrei Rusu, analist modelare statistică, Mariana Voican, șef Serviciu validare modele de risc).

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță fiscală și juridică, consultanță, consultanță financiară și managementul riscului către 90% din companiile prezente în topul Fortune Global 500 și către mii de companii din sectorul privat.

Banca Transilvania este cea mai mare din România și principalul creditor al economiei, acoperind toate segmentele de clienți și liniile de afaceri din sectorul financiar. BT are 20% cotă de piață, 4 milioane de clienți, 10.000 de angajați, soluții de banking online și 500 de sucursale în 180 de locații. Valoarea brandului a depășit pragul de 500 de milioane de dolari.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oktober fest la Emz Hanauer: au cumpărat Parcul Industrial din Valea Ţerovei

Articolul următor
Inițiativa FMCL a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) este susținută de Programul Europa Creativă.

TIFF formează scenariști pe fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share