Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vitesco Technologies Group AG va evalua oferta de achiziție anunțată de Schaeffler AG

Consiliul de Administrație și Consiliul de Supraveghere ale Vitesco Technologies Group AG (“Vitesco Technologies”) își vor respecta obligațiile fiduciare de a evalua oferta publică voluntară de achiziție pentru toate acțiunile în circulație ale Vitesco Technologies și fuziunea Vitesco Technologies în cadrul Schaeffler AG (“Schaeffler”) vizată de Schaeffler, luând în considerare interesul tuturor părților interesate ale Vitesco Technologies, inclusiv toți acționarii, precum și compania și angajații acesteia. Consiliile iau act de preocupările exprimate de către acționarii și reprezentanții angajaților Vitesco Technologies de la anunțarea ofertei nesolicitate din partea Schaeffler, comunicată lunea trecută. Aceste preocupări vizează prețul oferit și perspectivele fuziunii Vitesco Technologies într-o nouă entitate.

Încă de la momentul listării la bursă în anul 2021, compania a urmat cu rigurozitate o strategie de transformare pentru a deveni lider al electrificării și pe cale de a atinge obiectivele stabilite pe termen scurt, mediu și lung.

La nivel global, Vitesco Technologies este una dintre cele mai mari companii care realizează sisteme de propulsie și care și-a crescut în mod continuu profitabilitatea, în pofida provocărilor majore ale industriei, și a intensificat cu succes afacerea de electrificare, cu vânzări ale componentelor specifice care au depășit valoarea de 1 miliard de euro în anul 2022.

Valoarea comenzilor pentru electrificare de peste 10 miliarde euro în cursul exercițiului financiar 2022 demonstrează tendința de creștere a profitabilității companiei. În ultimul trimestru, 90 la sută dintre comenzi au fost pentru produse de electrificare. Acest lucru demonstrează în mod clar că tranziția către electrificare câștigă amploare și va fi elementul cheie ce va determina o creștere în următorii ani. Este de așteptat ca afacerea de electrificare să atingă pragul de rentabilitate în 2024. Vitesco Technologies vizează vânzări de 5 miliarde de euro pentru produsele de electrificare în 2026. Toate aceste vânzări sunt deja contractate.

Vitesco Technologies și-a construit un palmares puternic pe piețele de capital, depășind indici și concurenți importanți încă de la listarea sa în 2021. Numai în 2023, prețul acțiunilor Vitesco Technologies a crescut cu 39 la sută, înainte ca oferta Schaeffler să fie anunțată. Vitesco Technologies și-a atins obiectivele de a aduce valoare pe termen lung pentru acționarii săi.

Consiliul de Supraveghere al Vitesco Technologies a constituit un Comitet Special care are rolul de a evalua oferta publică de achiziție din partea Schaeffler. Acest Comitet Special este format exclusiv din membri ai Consiliului de Supraveghere care nu au mandat dublu în cadrul companiei Schaeffler.

În evaluarea ofertei, Consiliul de Administrație și Comitetul Special al Consiliului de Supraveghere vor stabili dacă oferta premium transmisă de Schaeffler către acționarii Vitesco Technologies este adecvată din punct de vedere financiar pentru toți acționarii, recunoscând valoarea companiei și perspectivele de creștere a profitabilității pe o piață cu un potențial extraordinar. Pe lângă implicațiile financiare pentru acționarii Vitesco Technologies, aceștia vor evalua și modul în care fuziunea planificată de Schaeffler va afecta capacitatea companiei de a-și atinge obiectivele strategice și va impacta forța de muncă a companiei.

Ulterior publicării ofertei de către Schaeffler și analizării și evaluării acesteia în mod cuprinzător și cu atenție de către consilii, va fi comunicată o declarație de motivare ce va include și o recomandare pentru acționari, în conformitate cu secțiunea 27 din Legea germană privind achizițiile și preluarea de valori mobiliare (Wertpapiererwerbs- und Übernahmegesetz, WpÜG).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SYSTEMATIC participă la DevCon 2023, pe 1-2 noiembrie, în calitate de partener principal

Articolul următor

Stadiul lucrărilor la Inelul Rutier Metropolitan al Oradiei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share