Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cercetător din Cluj, pe prima poziție în lume la studii de decarbonizare

Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică UBB

Profesorul clujean de la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) a primit recunoaștere internațională maximă în urma cercetărilor sale în domeniu.

Aceasta vine în urma publicării unei analize bibliografice publicate, în 2023, în revista Sustainable Chemistry for Climate Action, de la editura Elsevier. Călin-Cristian Cormoș, de la Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică, se clasează pe prima poziție la nivel mondial în funcție de factorul Hirsch, pentru cercetările și publicațiile în domeniul captării, utilizării și stocării CO2.

Analiza a avut la bază datele din Web of Science pe ultimii 20 de ani. Rezultatul este o recunoaștere internațională a activității depuse de grupul de cercetare coordonat de Cormoș.

Ea vizează dezvoltarea și implementarea practică a diferitelor tehnologii și metode de decarbonizare a proceselor industriale poluante (producerea de energie termică și electrică, fabricarea cimentului, metalurgie, procese chimice).

“Această analiză vine să evidențieze contribuția de prim rang a cercetătorilor din România la dezvoltarea de sisteme și aplicații energetice decarbonizate la nivel industrial atât de necesare în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră și atingerii neutralității climatice”, potrivit conducerii UBB.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Atriumul principal (zona Zara) din IMC a fost „trimis" înapoi în timp, astfel că atmosfera este demnă de „Vestul sălbatic".

Expoziție despre “Vestul sălbatic”, în Iulius Mall

Articolul următor
Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a închis proiectul destinat sectorul public. Evenimentul a reunit administrații publice centrale și locale, echipa de implementare, organizaţii nonguvernamentale, prestatori ai serviciilor derulate.

Universitarii clujeni instruiesc funcționarii publici din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share