Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transilvania Jazz Festival 2023 deschide luna noiembrie cu muzică

Transilvania Jazz Festival a ajuns la cea de-a 17-a ediție și va marca muzical începutul lunii noiembrie. În perioada 2-5 noiembrie, festivalul va reuni din nou la Cluj-Napoca și Zalău, artiști de seamă ai jazzului internațional, între 2 și 5 noiembrie, pe scena sălii de concerte a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” și în Sala Porolissum a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

Festivalul bucură din nou fanii jazzului de calitate cu un program variat, care aduce pe aceeași scenă artiști renumiți. La Cluj-Napoca, debutul festivalului va avea loc joi seară, cu studenții Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” și invitații lor. Vineri, programul continuă cu Aron Hodek & The PocketCrew, un proiect al tânărului basist de doar 12 ani, urmat de Hendrik Muller Trio, care vor încânta publicul cu albumul Unlikely Scenarios.

Seara de sâmbătă îi va aduce pe scenă pe Duo Fuss/Leichfried din Austria, la pian și trompetă, urmat de legendarul Kekko Fornarelli, care ne va purta într-o călătorie muzicală de peste 18 ani, culminată cu NAKED, ultimul album, lansat anul acesta în aprilie. Ultima seară de festival debutează cu proiecția scurtmetrajului „O întâmplare cu jazz”, în realizarea lui Mircea Sorin Albuțiu, urmat de două trupe finlandeze – Ida Alanen Trio și Jonathan Backstrom Quartet. Programul de la Zalău începe joi, 2 noiembrie, cu Aron Hodek & The PocketCrew și continuă vineri seara, cu Kekko Fornarelli.

 Un program internațional

Festivalul aduce în fața publicului patru seri de jazz contemporan de excepție la Cluj-Napoca. Astfel, joi, 2 noiembrie, de la orele 19:00 vor concerta studenții ANMGD & Guests, reunuți sub titulatura de Dima Student Project (DSP) Orchestra 

Vineri, 3 noiembrie, începând cu orele19:00, vor urca pe scenă Aron Hodek and The PocketCrew (Ungaria/Slovacia), și Hendrik Muller Trio (Olanda/Germania/Grecia).

Pentru sâmbătă, 4 noiembrie, festivalul i-a invitat pe Duo Fuss/Leichtfried (Austria) și Kekko Fornarelli – Naked (Italia). 

Festivalul se va încheia duminică, 5 noiembrie, orele 19:00, cu  O întâmplare cu jazz, proiecția scurtmetrajului de Mircea Sorin Albuțiu, urmată de concert Ida Alanen Trio (Finlanda) și Jonathan Backstrom Quartet (Finlanda).

 Programul Transilvania Jazz Festival la Zalău

 Prima zi de festival, joi, 2 noiembrie, de la orele 19:00 îi aduce la Zalău pe Aron Hodek and The PocketCrew (Ungaria/Slovacia), iar vineri, 3 noiembrie, ora 19:00, Kekko Fornarelli – Naked (Italia).

 Transilvania Jazz Festival este un proiect realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, organizat de Asociația Culturală Cetatea Albă – Filiala Cluj. Le sunt parteneri Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România, Centrul Cultural German, Restaurantele Marty, Hotel Capitolina, Insomnia.

În fiecare seară, după concertele de la Academia de Muzică Gheorghe Dima, Insomnia Café&Bistro va fi gazda unor Jam sessions la care vor participa muzicienii din festival.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CIS Gaz semnează un memorandum de cooperare cu compania egipteană Town Gas

Articolul următor
Evoluția execuției bugetare pe primele nouă luni ale anului arată că ipotezele luate în calcul la elaborarea bugetului nu au fost cele care s-au și validat, iar ritmul de încasare al veniturilor bugetare este inferior celui prognozat.

Boloș recunoaște eșecul Finanțelor. “Bugetul statului a fost calculat greșit”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share