Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

FOTO-VIDEO: Noi planuri de dezvoltare și proiectele anului 2024 în Oradea premiate la Gala The Voices of Business

Gala The Voices of Business Awards Bihor, care a avut loc în 18 octombrie 2023, la Ramada by Wyndham Oradea, a fost ultima dintre galele de premiere a firmelor organizate de revista Transilvania Business în 2023. Ne-au însoțit la ediția din acest an parteneri care cred în demersul nostru de a promova business-ul din Banat și Transilvania. Parteneri GOLD: DP World & IRUM & MAVIPROD. Parteneri silver: CITR, CMC Grup, DAW Bența România, Federația Patronilor Bihor, ReWine, Transavia, Valserv, VPK Packaging și Corex. 

Evenimentul de la Oradea a inclus premierea a 35 de companii și lideri în regiune – cel mai mare număr de premii al unei platforme de evenimente activă în orașele regionale, o expoziție – lounge de networking cu designeri și branduri Made in Oradea / Made in Ro și o cină de networking, wine tasting, energizată în premieră de un DJ.

Salutul de bun venit a fost rostit de Aurelian Grama, fondatorul revistei.

„Oare cum s-au construit orașele Ur, Uruk, Babilon? Oare cum s-au construit și reconstruit orașele Paris, Londra, Viena? Aveți acolo copii. Unii s-au întors. Alții au rămas. Alții se vor întoarce. Oare cum s-a construit Bucureștiul? Iată că suntem la Oradea și vedem, împreună cu dumneavoastră, care participați efectiv la reconstrucția orașului și județului, cum este să fii, în același timp, un șantier, colegii mei sunt arheologi, cum arată orașul pe parcurlul secolelor, pe parcursul dominațiilor, pe parcursul arhitecților, pe parcursul industrializării, pe parcursul epocii de după revoluție, și mai nou, pe parcursul țării noastre pe un drum serios. Chiar dacă în jurul nostrum Babilonul arată altfel astăzi. Vezi Ucraina, Israel și ce se întâmplă în lumea arabă. Și totuși, la Oradea se întâmplă lucruri pe care merită să le spunem. Și Transilvania Business le spune. Și pentru care merițați felicitări!”, a început Aurelian Grama, fondatorul revistei Transilvania Business, Gala The Voices of Business Awards Bihor.

Primarul Oradiei, Florin Birta, le-a adresat celor prezenți câteva cuvinte, subliniind importanța antreprenorilor pentru municipiul Oradea și județul Bihor. Acesta a transmis un salut și din partea președintelui CJ Bihor, Ilie Bolojan.

„Mulțumim Transilvania Business că sunteți din nou la Oradea și mulțumesc pentru toată susținerea pe care ne-o oferiți! Mediul de afaceri bihorean este unul foarte important pentru noi ca și administrație locală. Dacă orașul se transformă, dacă orașul se dezvoltă, se modernizează, să știți că în mare parte este meritul dumneavoastră. Pentru că o parte importantă din impozitul pe venit, pe care îl plătiți pentru fiecare angajat, se întoarce în municipiul Oradea. Și atunci, noi cu acei bani putem dezvolta în continuare orașul. Ca să înțelegeți cum a crescut această sumă de la un an la altul, în 2020 municipiul Oradea încasa 50 de milioane de euro din impozitul pe venit global, impozit pe care-l plătiți dumneavoastră pentru fiecare angajat, iar în 2023 am ajuns la 75 de milioane de euro. Asta înseamnă că salariile au crescut în Oradea. Asta înseamnă că administrația publică are mai mulți bani să modernizeze orașul nostru. Este un lucru esențial și, de aceea, noi sprijinim mediul de afaceri. Am spus tot timpul că mediul de afaceri este motorul dezvoltării unui oraș”, a precizat primarul Oradiei.

 

Partenerii evenimentului

În deschidere, Ligia Voro, redactorul șef al revistei i-a prezentat pe partenerii evenimentului.

„Sunt alături de noi și la ediția 2023 galei noastre parteneri care cred în demersul nostru de a promova business-ul din Banat și Transilvania. Parteneri GOLD ne sunt: DP World & IRUM & MAVIPROD. Parteneri silver: CITR, CMC Grup, DAW Bența România, Federația Patronilor Bihor, ReWine, Transavia, Valserv, VPK Packaging și Corex”, a punctat Ligia Voro.

La intrarea în sala de evenimente a fost amenajată o zonă expozițională creativă de networking unde au putut fi testate branduri și produse „Made in Oradea” de la: Rebeca Cotrău – ținute în asociere cu parfumul Mon Budoir vândut de Beautik Parfumerie; genți unicat – Stitch’d; accesorii Ma Bijouteri; cosmetice – Hemerama; încălțăminte & genți – Gabriela Vlad, dar și produse educaționale & cadouri pentru copii – „Crush” realizate la Târgu Mureș, unul dintre orașele de unde a plecat proiectul TB. Atmosfera a fost energizată și de DJ Kaya V – din Oradea.

La gala a participat și Alina Silaghi – directorul ADLO și Bekesi Csaba – directorul executiv al AJOFM Bihor.

DP World. Partener de cursă lungă

Partenerul nostru Gold, Dubai Ports (DP) World a anunțat, anul trecut, lansarea noului său proiect inovator în România: un terminal intermodal și un hub logistic în Decea, lângă orașul Aiud din județul Alba.

La nivel global, DP World deține 190 de terminale, pe toate continentele și în toate țările, iar 100.000 de angajați sunt la dispoziția clienților. DP World activează în Europa în 20 de locații, în toate țările din Europa, unde deține nouă terminale de containere cu acces la mare, nouă terminale de containere in land, și două două terminale multipurpose. În România, DP World operează terminalul de containere din Portul Constanța începând cu 2004, asigurând conexiunea cu porturile de la trei mări, conexiuni feroviare și, de asemenea, rutiere. Totodată, prin dezvoltarea terminalului de la Dornești, DP World asigură preluarea celei mai mari părți a volumelor de mărfuri din Ucraina, iar prin terminalul din Aiud va conecta toată regiunea Transilvaniei cu portul Constanța.

Despre proiect a vorbit Răzvan Filimon, Logistics Sales Manager DP World.

“Terminalul intermodal Aiud poate oferi o legătură directă cu Europa de Vest, cu alte trei mări – Marea Baltică, Marea Nordului și Marea Adriatică, și anume cu terminalele din Rotterdam, Antwerp și Copper, unde avem operațiuni în momentul de față. În terminalul Aiud vorbim despre 87.000m² de platformă unde se vor manipula containere. Avem o legătură directă cu linia de cale ferată electrificată. Mai mult decât atât, în faza doi o să ne dezvoltăm pe partea de logistică, pentru că tot terminalul face parte dintr-un parc logistic de 120.000m². În afară de faptul că poate opera containere, terminalul Aiud este un antrepozit vamal. Vă puteți baza pe noi ca parteneri pentru a putea să preluăm toate necesitățile dumnevoastră logistice, de importuri și exporturi”, a adăugat Răzvan Filimon.

Grupul MAVI – excelența în cercetare-dezvoltare

La fel ca anul trecut, Grupul de firme IRUM – MAVI a fost partener gold al evenimentului. Parte a grupului de firme Maviprod, IRUM este una dintre companiile de renume „Made in RO”, care se remarcă prin producția singurelor tractoare românești. Fabrica IRUM se întinde pe o suprafață de 175.000 m2, care cuprinde propriul Centru de Cercetare și Dezvoltare IFOR, dar și secțiile de producție integrate (prelucrări CNC, turnătorie, linie de tratament termic, sculărie, atelier sudură, vopsitorie). În anul 2018 compania a început un nou capitol, IRUM inițiind producția singurului Tractor Agricol Românesc de pe piață. Compania MAVIPROD a fost fondată în 1993 din capital integral privat, de către familia Oltean, specificul de bază al societății fiind comercializarea pieselor de schimb pentru utilajele agricole și forestiere. Începând cu 1998 MAVIPROD devine acționar majoritar al SC IRUM SA.

Partener ne-a fost, totodată, CMC GRUP, aflat din 1999 într-un proces continuu de evoluție, de adaptare, de ìnvătare, ducând activitatea inițială/ principală – brokerajul de asigurări – la un nivel superior. Marius Maier, Manager general & owner, a prezentat mai multe informații despre asigurări și riscuri asigurate.

Alături de noi s-a aflat Mariana Boiciuc, partener în cadrul CITR, liderul pieței de restructurare și insolvență din România, pentru a ne oferi un altfel de perspectivă asupra economiei noastre. Cea a companiilor de impact. Mariana Boiciuc este una dintre cele mai importante voci ale economiei reale, nu doar din Transilvania, ci și la nivel național. Având în vedere incertitudinile economice din ultimii ani precum și schimbările de ordin fiscal ce vor veni, aceasta a prezentat soluțiile pe care le au la dispoziție companiile atunci când traversează momente dificile.

Totodată ne-a fost aproape DAW Bența România, producător și furnizor de materiale de finisaj și protecție pentru clădiri, de la vopsele lavabile, în interior – exterior, albe sau colorate, lacuri și lazuri pentru lemn și metal, până la sisteme de termoizolații și tot ce ține de finisajele fațadelor, soluții epoxidice de protecție pentru pereți și patrdoseli și, nu în ultimul rând, sisteme speciale de renovare a clădirilor istorice.

Mai multe detalii avem într-un material video al companiei.

VALSERV, un alt partener de excepție. Compania de top Valserv este lider de piată în domeniul comercializării și distribuției pardoselilor din lemn stratificat premium la nivel național. Compania este prezentă în Sibiu, Cluj și Timișoara, iar în curând alte două locații noi în Oradea și Bistrița vor intra în circuitul Valserv. De asemenea, din luna iunie, Valserv este prezentă și în Iași în colaborare cu producătorul de uși și mobilier din lemn masiv Ama Impex.

VPK Packaging, plan de investiții pe următorii 5 ani de câteva milioane de euro

Local, la evenimentul de la Oradea ni s-au alăturat companiile VPK Packaging Salonta și Corex, despre care ne-a oferit informații detaliate Bart Dobbelaere – Managing Director – VPK Packaging SRL.

VPK Packaging Salonta face parte din VPK Group, o firmă cu o cifră de afaceri de 2.2 miliarde de euro, cu peste 6.500 de angajați, în peste 70 de fabrici, din 20 de țări, în 2022. VPK Group este activ in 4 divizii: hârtie, carton ondulat, tuburi și colțare și solid board.

VPK Packaging Salonta – divizie de carton ondulat –  a fost o investiție greenfield, în 2007. În 2009 a început producția propriu zisă. În prezent firma activează cu aproximativ 240 de angajați. Cifra de afaceri a  companiei în 2022 a atins suma de 50 millioane de euro. În 2008 a fost înființată Corex România, divizia de tuburi și colțare, care activează cu 35 de angajați. Cifra de afaceri în 2022 a atins suma de 7,5 milioane de euro. La VPK Packaging Salonta, performanța și beneficiile creșterii durabile sunt asigurate prin parteneriate pe termen lung cu clienții companiei, furnizorii, membrii comunității locale și alte părți interesate direct sau indirect. VPK Salonta este o companie axată pe satisfacerea cerințelor clienților, excelență și calitate în proiectarea, fabricarea și comercializarea cartonului ondulat și a cutiilor din carton ondulat.

VPK Packaging Salonta este certificată FSC® și BRCGS, obținând și statutul ECOVADIS SILVER  pentru sustenabilitatea în afaceri.

Unul dintre proiectele cele mai importante este investiția în panouri solare, prin care se dorește atingerea independenței energetice și investiția in sisteme de monitorizare a consumului de energie.

Compania VPK are un plan de investiții pe următorii 5 ani de câteva milioane de euro. Focusul principal va fi pe investiții în automatizări și în capacitatea de producție.

VPK Packaging Salonta este un promotor important nu numai al conceptului de economie circulară, ci și al cultivării unor relații strânse cu comunitatea din care face parte.

Ca o afacere de familie internațională, VPK Packaging, prin strategia de responsabilitate socială, abordează mai multe puncte: cunoașterea și dezvoltarea comunității locale, identificarea de soluții pentru un viitor sustenabil, dar și susținerea mediului educațional și de sănătate, precum și menținerea egalității sociale.

Totodată, VPK Packaging Salonta a primit premiul pentru dezvoltarea continuă în România și investițiile în sustenabilitate.

„Este o onoare pentru mine să fiu împreună cu dumneavoastră, am venit aici în urmă cu 23 de ani și am devenit foarte mândru nu doar de Oradea, ci și să reprezint comunitatea din Salonta, dar și județul Bihor. Este, de asemenea, o onoare să primim acest premiu alături de companii foarte mari, dar și alături de IMM-uri care dovedesc că au succces. Vă mulțumesc foarte mult”, a declarat Bart Dobbelaere.

Cei mai buni dintre cei buni

Ca de obicei, gala a fost prezentată de colega noastră de la Ardeal TV, Alexandra Cotoi.

Trofeul The Voices of Business, o îmbinare fericită de lemn și bronz, o creație a unor artiști din jud. Mureș, a fost înmânat de Dan Birta, responsabil editorial și de marketing al revistei pentru Zona de Vest.

Premierea a început cu doi dintre cei mai importanți investitori și dezvoltatori din județul Bihor: NOKIAN TYRES ȘI CONSTRUCȚII ERBAȘU TRANSILVANIA.

NOKIAN TYRES construiește noua sa fabrică de anvelope auto în Oradea, aceasta urmând să devină prima fabrică cu emisii zero de CO2, din industria anvelopelor. Valoarea totală a investiției este estimată la aproximativ 650 de milioane de euro, ceea ce o face una dintre cele mai mari investiții recente din România. Capacitatea de producție anuală a fabricii va fi de 6 milioane de anvelope, cu potențial pentru extinderi viitoare. Cu o istorie bogată în producția de anvelope de înaltă calitate, prezența Nokian Tyres aici va aduce beneficii semnificative atât industriei, cât și locuitorilor din Oradea și din regiune.

Premiul a fost ridicat de Susanna Tusa – director general și vicepreședinte la Nokian Tures România.

„Suntem mândri de Oradea, suntem mândri de România, deoarece ne primesc cu atâta căldură. Această investiție marchează un moment remarcabil în istoria noastră și reprezintă o dovadă a angajamentului nostru față de inovație, sustenabilitate și creștere durabilă. Fabrica din Oradea va juca un rol esențial în atingerea unor obiective climatice și mai ambițioase, devenind prima din industria anvelopelor cu emisii zero de CO2. Aceasta reprezintă un pas semnificativ către un viitor mai verde și mai curat pentru toți. Suntem cu adevărat mândri de această realizare și dorim să împărtășim recunoașterea primită cu toți cei care au contribuit la acest succes – angajații noștri, partenerii și cetățenii din Oradea”, a declarat Susanna Tusa.

Cu o istorie îndelungată și o evoluție impresionantă, CONSTRUCȚII ERBAȘU își trage rădăcinile din București, unde a fost fondată în anul 1990 ca o afacere de familie. Dezvoltarea companiei a implicat și apariția diviziei Erbașu Transilvania. În prezent, compania Erbașu, prin divizia Trasilvania are în execuție o serie de proiecte importane pentru comunitatea bihoreană, printre care regăsim: Centura orașului Sânmartin, Pasaje Subterane în Piața Gojdu, o parcare de tip ”Park&Ride” în zona Catedralei Episcopale, Parc Acvatic Toldi, în Salonta, noul Parc Științific și Tehnologic Bihor, precum și un nou hotel în Oradea, ca investiție a companiei. Trofeul i-a fost înmânat lui Călin Roman, director Erbașu Transilvania.

„Construcții Erbașu este o companie cunoscută în domeniul construcțiilor, clasându-se în fiecare an pe locul I la nivel național. Ca o extindere a activității s-a născut și Erbașu Transilvania, care a ajuns în 3 – 4 ani la o activitate impresionantă și marchează interesul nostru pentru a ne dezvolta în această zonă”, a subliniat Călin Roman.

 

CELESTICA ORADEA este parte a grupului Celestica din Toronto – Canada, specializată în fabricarea de produse electronice și servicii de lanț de aprovizionare. Celestica Oradea este un exemplu de bune practici în ceea ce privește sustenabilitatea, eficiența energetică și tranziția spre energia verde. Din aprilie 2023 Celestica utilizează 100% energie verde rezultată din panouri fotovoltaice și apă geotermală. Premiul a fost ridicaat de Alexandra Drăghiciu – HR manager Celestica.

„Mă bucur tare mult să fiu astăzi aici alături de comunitatea de afaceri bihoreană. Avem o multitudine de programe pe care le realizăm cu ajutorul colaboratorilor noștri din parcul industrial, și nu numai, pentru care le mulțumim și sperăm la o colaborare cât mai lungă și cu dumneavoastră”, a declarat Alexandra Drăghiciu.

PLEXUS SERVICES RO, subsidiară a firmei americane Plexus, a deschis fabrica de la Oradea în 2009. Firma operează în domenii precum comunicațiile, tehnologia, securitatea și sănătatea. Compania a avut în 2022 o cifră de afaceri de 1,08 miliarde de lei și un număr mediu de angajați de aproape 1700. În prezent, numărul angajaților este de circa 2.500, Plexus fiind unul dintre cei mai mari angajatori din Bihor. Premiul a fost ridicat de Lucian Ilisie – director operațional.

„Mulțumim pentru trofeu și ne bucurăm să vedem în fiecare an creșterea business-ului”, a mulțumit Lucian Ilisie.

AGROIND CAUACEU este unul dintre cei mai mari producători de semințe certificate de cereale de toamnă din zona de nord-vest a României. Compania oferă o gamă variată de pesticide, îngrășăminte și semințe certificate, consultanță tehnică, precum și comercializarea de cereale. Prin vasta sa experiență în tehnologia semințelor, agrofarmacie și combaterea buruienilor, bolilor și dăunătorilor, compania ocupă o pozitie de top în sectorul său de activitate. Firma este membră a Federației Patronilor Bihor. Dan Corbuț – administratorul companiei, a fost cel care a ridicat trofeul.

„Mă bucur să particip în această seară la acest eveniment. Agroind Cauaceu este o companie care activează în domeniul agricol, un domeniu destul de greu în momentul de față. E o companie cu un acționariat româno-elvețian. Avem alături de noi cel mai mare exportator de cereale și îngrășăminte chimice din România. Această companie a decis să investească în județul Bihor. Cu ajutorul lor încercăm să asigurăm, în fiecare an, fermierilor toate cele de care au nevoie pentru a face producții cât mai bune și de a realiza profituri cât mai mari. Vă mulțumesc tare mult și vă felicit pentru eveniment!”, a spus Dan Corbuț.

 

EBM PAPST Automotive & Drives Romania face parte din grupul german EBM PAPST care are 15 mii de angajați la nivel mondial. Compania din Oradea a fost înființată în anul 2017 și are în prezent 450 de angajați și o cifră de afaceri de 60 de milioane de euro. Aici au fost construite două fabrici în care se produc motoare electrice și ventilatoare pentru industriile auto, intralogistică și medicală. Premiul i-a fost înmânat Gabrielei Kalman – HR Manager.

„Știm cu toții că în spatele succesului oricărui business stă, întotdeauna, o echipă dedicată de oameni profesioniști, dar, mai ales, multă muncă. Mulțumesc echipei EBM PAPST! Mulțumesc Transilvania Business”, a fost mesajul Gabrielei Kalman.

 

PGS SOFA & Co din Biharia se află printre cei mai mari producători locali de mobilă din România. Fabrica produce mobilier tapiţat, în special canapele şi fotolii. Este o fabrică controlată de Jean-Charles Parisot, nepotul lui Jacques Parisot, fondatorul unuia dintre cei mai mari producători de mobilier din Franţa. Este din 1994 în România, iar în Oradea din 2007. Premiul a fost ridicat de Oana Todan – manager HR.

„Acest premiu se datorează, până la urmă, echipei, care a pus umărul să ajungem aici. Mulțumim echipei! Mulțumim Transilvania Business!”, a spus Oana Todan.

SPITALUL CLINIC PELICAN este cel mai cunoscut furnizor privat de servicii medicale integrate din Transilvania. „Am ajuns la acest nivel datorită dăruirii profesionale, perseverenței și investițiilor continue în aparatură de ultima generație și nu în ultimul rând în personalul medical. Pacienții beneficiază de cea mai bună îngrijire medicală, fără să le lipsească siguranța, atenția și confortul de acasă”, a transmis Dr. Ovidiu Gogu Cacuci, administratorul spitalului.

 

ORADEA TRANSPORT LOCAL asigură transportul local de călători în Oradea și Zona Metropolitană. La sfârșitul anului 2022, OTL SA a avut o cifră de afaceri de 69,7 milioane de lei și un număr mediu de angajați de 437. OTL SA se mândrește cu organizarea în acest an la Oradea a Campionatului European al Vatmanilor, organizat pentru prima dată în România. Premiul a fost ridicat de directorul adjunct – Marius Nicoruț.

„Mulțumesc pentru premiu și mă bucur că fac parte din tot ce înseamnă dezvoltarea orașului Oradea prin serviciul de transport public. Vreau să vă spun că, fără dumneavoastră, transportul public, prin proiectele care se desfășoară, nu cred că ar putea ajunge în viitorul apropiat acolo unde ne dorim”, a menționat Marius Nicoruț.

Grupul de firme SELINA este unul din cei mai importanți competitori de pe piața construcțiilor din vestul țării. Încă din 1991, când a fost înființată, firma Selina și-a asumat rolul de specialist în construcții. Începând cu 2000, Selina își consolidează poziția pe piață prin achiziționarea pachetelor majoritare de acțiuni ale SC Trameco SA și Drumuri Bihor SA, și mai apoi prin înființarea SC Selina Invest SRL. În prezent, Grupul de firme are peste 1.500 de angajați și deține peste 400 de utilaje și echipamente, fiind lider pe piața constructorilor din vestul țării. Trofeul a fost este ridicat de Marius Dejescu – director general.

„Suntem onorați că facem parte din această comunitate de business. După părerea mea, cred că una dintre cele mai puternice comunități de business din țară. Se vede, după cum a spus și domnul Grama, care era uimit de ce se construiește în Oradea. Și asta se datorează și dumneavoastră, aici în sală, și celor, care nu au reușit să ajungă. Suntem foarte mândri, într-adevăr, de tot ce se realizează în Oradea și în Bihor. În primul rând, cu sprijinul dumneavoastră. Participăm și noi la acest demers. Sperăm să fim vizibili, să fim observați, ca lumea să observe calitatea lucrărilor noastre, să observe că ne dorim să facem lucrurile cât mai bine. Ne propunem să depășim momentul în care suntem acum, respectiv cel mai mare constructor din Vestul României, și să încercăm să mergem chiar mai departe”, a subliniat Marius Dejescu.

 

MARVICON este o companie de expediții și transporturi, care a fost înființată în 2015, la Oradea, ca urmare a unei investiții de capital privat belgian. Este, de asemenea, parte a grupului BE-TRANS, care a fost înființat în 1998, și din anul 2021 a devenit parte a grupului JOST. Marvicon este specializată în transportul containerelor maritime și face acest tip de transport între toate porturile importante din Europa. În afară de transportul de containere, face și transporturi cu remorci cu prelată și frigorifice. Premiul a fost ridicat Ilie Ilea – manager.

„Felicitări pentru Gală! Ne bucurăm să facem parte din comunitatea de business din Oradea”, a precizat Ilie Ilea.

 

OPTIMEDIA Oradea este unul dintre principalii producători de ferestre şi uşi din tâmplărie PVC şi aluminiu din Europa. Reprezentanții companiei consideră că este responsabilitatea firmei să ofere produse şi servicii de cea mai bună calitate, de aceea Optimedia investește în oameni și în tehnologie de ultimă generație. Firma a început să-și exporte produsele în 2006, având în prezent peste 1.000 de parteneri în întreaga lume. Premiul a fost ridicat de Dan Matei, director de vânzări.

„Vă mulțumesc în numele echipei Optimedia! Ne onorează acest premiu. Ne bucurăm să vedem că activitatea și rezultatele obținute de noi sunt apreciate atât la nivel local, cât și internațional”, a declarat Dan Matei.

DRUM ASFALT a fost înființată în anul 2007 și are ca obiect de activitate lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor. În 2022 firma a avut o cifră de afaceri de peste 184,8 milioane de lei, un profit net de 12,8 milioane de lei și un număr mediu de angajați de 120. Adriana Rus – director financiar, a fost cea care a ridicat trofeul.

„În numele celor peste 300 de profesioniști care formează echipa Drum Asfalt, vă mulțumesc pentru acest premiu. Mulțumim gazdelor, revista Transilvania Business, pentru organizarea acestui eveniment deosebit și, totodată, pentru recunoașterea eforturilor noastre de a reprezenta o companie de elită în business, un lider local, cu perspective mari de dezvoltare națională și un factor important de dezvoltare a orașului și a județului. Toate acestea sunt posibile datorită implicării, seriozității, a deschiderii către investiții care asigură o continuitate sustenabilă și, nu în ultimul rând, a aplecării către dezvoltare continuă și responsabilizare socială”, a menționat Adriana Rus.

 

VALIANT TMS RO este o subsidiară deținută în totalitate a Valiant TMS Turnkey Manufacturing Solution GmbH cu sediul în Linz, Austria. În Oradea, VALIANT TMS a început activitatea în anul 2010, cu 2 ingineri de simulare și 14 proiectanți. De atunci, compania a fost într-o creștere și are în prezent 150 de angajați în inginerie, montaj, instalare și punere în funcțiune. În septembrie 2021 a inaugurat noua unitate, situată în Parcul Industrial II din Oradea. Trofeul a fost ridicat de Beniamin Caba, managing director, însoțit de Blendi Qylafku – președinte & managing director de Operațiuni pe Europa.

“Vă mulțumesc tuturor, este o plăcere să fim printre cei mai buni în mediul de business din Oradea. Noi am început cu un vis acum 3 ani. Și acesta este să transformăm mințile extrem de talentate ale inginerilor români și resursele de aici pentru a fi printre cei mai buni la nivel global. Și visul nostru continuă. În următorii 3-5 ani veți auzi mai multe despre brandul nostru. La fiecare mașină pe care o îndrăgiți și o conduceți, suntem implicați. Avem inginerii noștri din Oradea, de care suntem mândri, care lucrează în proiecte de design pentru Porsche, BMW, Mercedes, în orice zone din Asia, zona Pacificului de Sud, America de Nord, Europa. Totuși brandul nostru va rămâne printre cele mai respectate în piața globală, avem încredere în inginerii români și resursele pieței locale. Suntem onorați și mulțumim pentu invitație”, a spus Blendi Qylafku. 

FLODOR TRANSCOM are ca obiect de activitate construcția de clădiri industriale, civile și publice. Firma are o experiență de circa 30 de ani în activitatea pe care o desfășoară. Faist Mekatronic, Purem by Eberspaecher, Lancetti, Girelli, EBM PAPST, Mega Image, reabilitarea centrului orașului Oradea, sunt doar câteva dintre multele proiecte de succes al companiei.

„Ca proiecte în derulare și de viitor, construim o fabrică în Ruse în Bulgaria, pe 27.000 mp, pentru o firmă din Austria. Facem pentru domnul Pazuric un complex de creștere a porcilor. Am terminat două ferme de vaci de carne la Ciumeghiu și mergem înainte”, a precizat Gheorghe Neag, Managing Director, Flodor Transcom.

D & C AUTOMOTIVE WEST a fost înființată în 2019 de Sorin David și Radu Cărăban, având ca obiect principal de activitate comerțul cu autoturisme și vehicule ușoare. Pe lângă comercializarea mașinilor noi și de ocazie, compania mai dispune și de un service la cele mai înalte standarde. Din gama de autoturisme comercializate de D & C Automotive amintim: Volkswagen, Audi, Seat, Skoda. Firma este membră a Federației Patronilor Bihor. Premiul a fost ridicat de Sorin David, unul dintre administratorii companiei.

„Pot spune că oferim în momentul de față toate serviciile legate de zona de distribuție și reparații auto. Inclusiv, mai nou intratul pe piața de car-sharing. Aducem înapoi comunității o parte din câștigurile noastre, noi fiind sponsori de mobilitate pentru cultura și sportul bihorean”, a precizat Sorin David.

Au cutreierat lumea în căutarea acelor vinuri care să ne bucure pe toți. Vinuri care să ne vorbească din pahar de unde sunt și cine le-a făcut. Din această pasiune pentru vin a apărut în 2016 REWINE, primul wine bar din inima orașului Oradea, care, începând cu 2020 -odată cu rebranduirea are și o parte de gastronomie, în care vinul de calitate și mâncarea bună se completează reciproc. Este vorba de pasionații de vinuri de la firma ReWine SRL, care a fost reprezentată la eveniment de Ovidiu Bozga.

„Mulțumim pentru faptul că voi alegeți să consumați vinuri de cea mai bună calitate! Fie să aveți parte de cele mai bune vinuri, în cele mai bune momente ale voastre! În momentele de succes, dar și în momentele care nu vă sunt, neapărat, cele mai prielnice, vinul vă stă alături și vă poate fi un bun companion”, a spus Ovidiu Bozga.

INOVATIV LOGISTIC a fost înființată în 2012, fiind un proiect ambițios a doi tineri energici, dornici să inoveze pe piața transportului: Sorin Aron și Călin Aron, care au înțeles dinamica actuală a economiei și au dorit să vină în întâmpinarea necesităților companiilor de a găsi un partener de încredere, ce să le ofere soluții rapide și sigure de transport pentru marfa pe care o produc. Inovativ Logistic SRL este profilată pe transport intern și internaţional, depozitare, ambalare, grupare, distribuţie, colectare de marfă. Firma este membră a Federației Patronilor Bihor. Premiul a fost Călin Aron – fondator.

„Mulțumesc pentru premiul acordat! Mulțumesc tuturor colegilor pentru susținere!”, a punctat Călin Aron.

 

DEVEGA este o companie internațională, de dimensiuni medii, activă în logistică, oferind soluții eficiente și fiabile, adaptate nevoilor clienților, încă din anul 2012. Compania oferă și servicii de depozitare și servicii conexe acestei activități din 2009. În plus față de serviciile principale de depozitare, Devega oferă și o gamă de servicii cu valoare adăugată, precum cross-docking, kitting, ambalare și reambalare, asamblare, etichetare și logistica inversă. În anul 2024 va deschide un nou depozit modern și complet echipat. Trofeul a fost ridicat de Anca Ghilea, general manager Devega SRL.

“Vă mulțumim pentru această oportunitate și pentru sprijin. Ținând cont că avem un mediu de business atât de dezvoltat la Oradea, este o onoare și resimțim o ambiție suplimentară pentru noi care încercăm să fim mai buni în fiecare zi”, a fost mesajul Ancăi Ghilea. 

AUTOVEST Oradea a fost înființată în urmă cu 29 de ani și are ca obiect de activitate comerțul cu ridicata a combustibililor solizi, lichizi și gazoși și a derivatelor acestora. Firma a avut în 2022 o cifră de afaceri de 75,9 milioane de lei și un profit net de 1,5 milioane de lei. Premiul a fost de Mara Vidra – administrator.

„Mulțumim frumos pentru premiu! Ne bucurăm că suntem aici!”, a mulțumit Mara Vidra.

 

GMAB Consulting – Oradea a fost înființată în 1999 de Florian Peretz ca suport pentru firma din America, International Engineering & Technologies Inc (IET). Florian Peretz este cel care a înființat firma COMAU Oradea. În prezent, compania este condusă de fiul său Marius F. Peretz. Clienții companiei sunt marii integratori de linii și sisteme automate de montaj precum: KUKA, COMAU, Valiant-TMS, ABB, VDL Steelweld, EXPERT. Trofeul a fost ridicat de Adrian Pentek – managerul companiei a ridicat trofeul.

„Mulțumesc pentru premiu în numele companiei și a conducerii societății! Suntem onorați să ne aflăm în prezența unor manageri și reprezentanți ai unor societăți de succes. Suntem parte, împreună cu dumneavoastră, într-o societate care trebuie să crească, în primul rând. Și dumneavoastră, Transilvania Business, puteți să încurajați, să întăriți, zona aceasta de business”, a precizat Adrian Pentek.

 

CONSTRUCTORUL SĂLARD, înființată în urmă cu 32 de ani, are ca obiect de activitate lucrările de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Din portofoliul companiei fac parte: reabilitarea Palatelor Fuchsl și Stern, reabilitarea Teatrului Regina Maria, Cetatea Oradea, Casa Poynar, Palatul Vulturul Negru, Casa Darvas – La Roche, Palatul Apollo, Muzeul Aurel Lazăr. Firma face parte din Federaia Patronilor Bihor. Premiul i-a fost înmânat directorului executiv – Sergiu Miheș.

„Suntem onorați de acest premiu, pentru care vă mulțumim!”, a spus Sergiu Miheș.

 

ERA SHOPPING PARK, cel mai mare parc comercial din Oradea, a fost deschis în 2009. Este situat strategic în partea de vest a orasului, un hub comercial în ascensiune în principal datorită locației sale și a infrastructurii excelente. Cu 64.000 mp GLA, galeria comerciala găzduiește peste 90 de comercianți, hipermarketul Carrefour, Bricodepot (DYI) si Home Center – cel mare mare centru de mobila si decoratiuni din nord-vestul României. La finalul acestui an, zona de food court & cupolă va fi reamenajată. Lavinia Truța – Head of Leasing Argo Capital Property a ridicat trofeul dedicat investiției in upgrade & expansiune a Era Shopping Park.

„Antevorbitorii mei au folosit foarte mult cuvântul comunitate. Noi suntem locul unde comunitatea vine și o așteptăm în continuare cu brațele deschise. De asta suntem lângă orădeni, și nu numai. Suntem un centru regional și îi așteptăm cu multe surprize să-și petreacă timpul cu famiille lor în centrul nostru”, a subliniat Lavinia Truța.

VALTRYP este o companie cu capital 100% românesc înființată în 1994 de către Valeriu Trip. Compania îmbracă volane pentru mașini de lux precum Jaguar, Volvo, Porsche sau Mercedes. Compania se mândrește că are comenzi pentru mulți ani înainte.

Din 2021 compania este 100% independentă energetic. Premiul a fost ridicat de Vlad Banciu – consilier juridic.

„Acest premiu este rodul muncii a 300 de colegi. Domnul Valeriu Trip a pus bazele acestei companii în 1994. A funcționat neîntrerupt până astăzi. Lucrăm pentru mari producători de automobile, cum ar fi Porsche, Mercedes, BMW, Volkswagen. Îmbrăcăm volane în piele și lemn piele. Din anul 2021 suntem 100% independenți energetic. Compania are 100% capital românesc. Suntem foarte onorați să participăm la această gală, întrucât ne oferă posibilitatea de a ne exprima, așa cum îi spune și numele: The Voices of Business – ceea ce mi se pare extraordinar și vă felicit. Cu atât mai mult cu cât această zi este o zi aniversară pentru noi. În 18 octombrie noi împlinim 29 de ani de activitate”, a declarat Vlad Banciu.

 

DECITEX RO este o firmă orădeană cu capital francez înființată în 2004. Decitex.ro este unul dintre ultimii fabricanți independenți din Europa de mopuri și lavete profesionale. Recent, firma a inaugurat noua hală de producție din Parcul Industrial Eurobusiness Park 2 Oradea, o investiție de 3 milioane de euro, care măsoară aproape 5.000m². Premiul a fost ridicat de către Cătălin Popa, managerul companiei.

„Sunt extrem de onorat să primesc acest premiu în numele Decitex. Suntem ultimul dezvoltator de microfibre care a mai rămas în Europa. Ceea ce știe Decitex să facă diferit față de alții este să confecționeze microfibre capabile să dezinfecteze cu apă, în mediul spitalicesc, din sala de operație până în toate zonele cu risc, inclusiv în zona de laboratoare farmaceutice, inclusiv în zonele sensibile din laboratoarele de automotive. Ne interesează foarte mult să fim cu urechea aplecată către clienți și cu dorința de a oferi angajaților noștri un cadru de viață la fel de plăcut ca acasă. Și cred că asta diferențiază Decitex de alte companii“, a precizat Cătălin Popa.

GUARDIA SECURITY SYSTEM, înființată în urmă cu 11 ani, are ca obiect de activitate serviciile de protecție și gardă. Guardia Security System s-a născut din dorința de a răspunde unei cereri insuficient satisfăcute pe piața de securitate din România: servicii de calitate, pliate pe nevoile clientului, la prețuri echitabile. Profesionalismul, flexibilitatea și responsabilitatea sunt conceptele fundamentale în jurul cărora se articulează filosofia de business a companiei. Firma face parte din Federația Patronilor Bihor. Trofeul i-a fost înmânat lui Ionuț Bota – manager.

„Îmi pare bine că sunt aici, să pot să cunosc și alți oameni cu care pot discuta despre nevoile de securitate pe care firmele lor le au”, a conchis Ionuț Bota.

 

NOVARTIS Arhitectură și Proiectare, fondată de Cristian Pușcaș, are o experiență de peste 19 ani în domeniul arhitecturii și proiectării. Reabilitarea Sinagogii Zion reprezintă una din lucrările de referință ale biroului. Alte proiecte de referință sunt: reabilitarea Teatrului National Aureliu Manea” din Turda, Teatrul National M. Eminescu” din Botoșani, Teatrul Municipal G. Bacovia” din Bacău sau Muzeul de Artă din Drobeta-Turnu Severin. Firma este membră a Federației Patronilor Bihor. Premiul a fost ridicat Cristian Pușcaș (fondator) și Bianca Pușcaș.

„Este o mare onoare pentru noi să fim în seara asta aici. Suntem o companie care ne-am dedicat activității de proiectare, în special restaurării de monumente, timp de aproape 20 de ani. Faptul că în această seară, prin intermediul Transilvania Business, suntem aici, suntem mândri. Pentru care vă mulțumim”, a spus Cristian Pușcaș.  

 

GRUPUL GAMINVEST prestează servicii în domeniile imobiliare, consultanță, înființări firme și contabilitate, se adreseaza companiilor și investitorilor din România și străinătate. Curând va deschide un nou sediu modern și dinamic, în Ansamblu Rezidențial Ioșia Oneștilor, unde urmează să dezvolte și să își extindă serviciile, introducând și conceptul de coworking cu mai multe servicii conexe la un loc. Firma face parte din Federația Patronilor Bihor. Premiul a fost Alexandra Giuffrida – CEO.

„Suntem fericiți să ne aflăm azi aici, alături de dumneavoastră. Mulțumim Transilvania Business pentru toată implicarea voastră în dezvoltarea mediului de business în plan local și regional. Vă mulțumim că ne susțineți! Vă mulțumim pentru recunoaștere!”, a declarat Alexandra Giuffrida.

 

Grupul de societăți ECOJUR activează în Oradea începând din 1992, oferind servicii specializate firmelor în domeniile: consultanței fiscale, auditului financiar, contabilității, resurselor umane, salarizării și avocatura. Cu sprijinul unui echipe de profesioniști care includ: auditori financiari, consultanți fiscali, experți contabili, economiști, avocați, inspectori de resurse umane și experți în legislația muncii, pune la dispoziția clienților săi o gamă variată de servicii. Trofeul a fost ridicat de Simona Secară, fondator.

„Mă simt onorată să fiu azi aici, alături de o parte din clienții noștri. Mulțumesc pentru încrederea acordată serviciilor noastre! Suntem în Topul Experților Contabili de mulți ani. Toate realizările noastre se bazează pe portofoliul de clienți pe care-l gestionăm de atâția ani și cărora le mulțumesc”, a precizat Simona Secară.

 

RE/MAX Prime Capital Oradea este o agenție specializată în tranzacții imobiliare. Fondatorii RE/MAX Prime Capital au la bază o experiență de peste 15 ani în Marketing, Management și Vânzări, iar echipa de agenți imobiliari RE/MAX Prime Capital este formată din oameni de încredere, pregătiți să sprijine clienții în toate tipurile de tranzacții imobiliare: vânzări, achiziții și închirieri locuințe, spații comerciale, hale industriale, vânzări și închirieri ansambluri rezidențiale sau afaceri la cheie. Conform Imobiliare.ro Awards 2023, RE/MAX Prime Capital din Oradea a fost Biroul #1 în Rețeaua RE/MAX Romania YTD, Agenția Imobiliară Nouă a Anului 2022, în România*, Agenția Imobiliară Locală a Anului 2022, în Oradea. Premiul a fost ridicat Mihai Pop – administrator.

„E o mare realizare pentru noi să fim aici. Ne bucurăm să vedem, pe de o parte, foarte mulți clienți de ai noștri. Pe de altă parte, ne bucurăm că industria real estate este reprezentată de mai mulți jucători, pe care îi felicit. E important să înțelegem că partea de real estate, din punctul nostru de vedere, se împarte atât pe zona rezidențială, cât și pe zona industrială. Oferim și avem puterea să facem expertiză acolo unde trebuie să analizăm atât randamente, cât și valori, dar e foarte important, în ceea ce privește sectorul de business, să construim relații foarte bune de intermediere cu oameni care a doua zi dimineața trebuie să se ducă în parcurile industriale, să dezvolte business-uri și să fie la capacitate maximă. Mulțumesc foarte mult pentru acest premiu! Mulțumesc colegilor mei! Mulțumesc partenerului meu, Ionuț Lugan și Simonei Lugan, din partea HR!”, a fost mesajul lui Mihai Pop.

 

PRODERAMID este companie relativ nouă, înființată în 2019, care are ca obiect de activitate activități de peisagistică și servicii pentru clădiri, dar care s-a impus repede pe piața de profil prin calitatea lucrărilor și serviciilor efectuate. Firma este membră a Federației Patronilor Bihor. Premiul a fost ridicat de Marius Cuibuș, administrator.

„Firma noastră este relativ nouă pe piață, dar prin multă muncă am reușit la ora actuală să avem circa 500 de parteneri. Vă mulțumesc pentru premiu!”, a spus Marius Cuibuș.

INDUSTRIAL BUSINESS SERVICES (IBS) SRL, s-a născut ca o continuare a activității de douăzeci de ani a companiei gemene DCR SERVICE SAS de pe teritoriul italian. Firma oferă servicii care țin de pașii de implementare a unui proiect: consultanță, strategie, îmbunătățire. IBS este specializată în: Automatizarea instalațiilor de producție industriale; Crearea și instalarea sistemelor de supraveghere și control; Proiectarea și construirea instalațiilor industriale; Servicii de întreținere a sistemelor electrice și mecanice industriale. Firma este mebră a Federației Patronilor Bihor. Premiul a fost ridicat de Sanda Gal – reprezentant.

„Mulțumim foarte mult pentru premiu! Ne dorim, în continuare să facem cât mai multe business-uri împreună”, a precizat Sanda Gal.

CARBODEB oferă o gamă diversificată de construcții metalice și platforme supraterane de colectare a deșeurilor. Compania se ocupă și cu distilarea uscată a deșeurilor din lemn și a deșeurilor vegetale. Platformele supraterane de colectare a deșeurilor produse de Carbodeb au fost montate în: Arad, Brașov, Botoșani, Cluj, Harghita, Suceava. Firma face parte din Federația Patronilor Bihor. Premiul i-a fost oferit lui Daniel Cotuna – fondatorul companiei și primvicepreședinte al Federației Patronilor Bihor.

„Mulțumesc pentru premiu! Sunt aici în dublă calitate. Sunt și prim vicepreședinte al Federației Patronilor Bihor și ne bucurăm foarte mult că suntem parteneri la acest eveniment foarte reușit. Sperăm ca această colaborare să nu se oprească aici!”, a declarat Daniel Cotuna.

După încheierea galei de premiere, evenimentul a continuat la un pahar de vin de la ReWine, care a stropit bucatele delicioase pregătite de profesioniștii Ramada by Wyndham.

Evenimentul de la Oradea a inclus premierea a 35 de companii și lideri în regiune – cel mai mare număr de premii al unei platforme de evenimente activă în orașele regionale, o expoziție – lounge de networking cu designeri și branduri Made in Oradea / Made in Ro și o cină de networking, wine tasting, energizată în premieră de un DJ.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Centrul de Studii Est-Asiatice va fi inaugurat de Universitatea de Vest din Timișoara

Articolul următor
Ai la dispoziție, la Reclothing, peste 1.000 de articole vestimentare de la trenciuri cool, jeans care se potrivesc în orice combinație, bluze, fuste, încălțăminte, dar și accesorii.

A început Reclothing – târgul sustenabil de toamnă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share