Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Au început plantările de arbori deasupra pasajelor din Piața Emanuil Gojdu Oradea

99 de arbori și 638 de arbuști vor fi plantați în Piațeta de deasupra pasajelor subterane din Piața Emanului Gojdu și desupra parcării park & ride de lângă Catedrala Ortodoxă.

 

Piațeta de deasupra rețelei de pasaje rutiere din Piața Emanuil Gojdu începe să prindă viață. În aceste zile, muncitorii plantează arborii, 36 la număr, din speciile Kanzan (cireș japonez) – 6 buc, Malus (măr japonez) – 3 buc, Pinus nigra (pin negru) – 6 buc, Quercus (stejar) – 3 buc, Tilia (Tei) – 5 buc, Liquidambar (arbore de gumă) – 4 buc, Betula Pendula (mesteacăn argintiu) – 8 buc, Sorbus aucuparia (scoruş de munte) – 1 buc  și Prunus nigra (prun roșu) – 1 buc.

Sistemul de irigație din zonă este finalizat în proporție de 90%, mai fiind necesară montarea stației de pompare, lucrare care urmează să fie finalizată săptămâna viitoare. Până atunci vor mai avea loc lucrări de nivelare, frezare și însămânțare cu gazon. Dacă vremea va permite, toate aceste activități se vor încheia în zilele următoare.

În Centrul Civic și în piațeta de deasupra parcării park & ride

Tot în aceste zile, în cadrul proiectului de realizare a parcării de tip park and ride, care prevede și o piațetă deasupra acesteia, au început plantările de arbori la curțile de lumină situate perimetral Catedralei Ortodoxe.

Amenajarea la suprafață presupune, pe lângă dalaj din piatră, mobilier urban (băncuțe, pergolă, stâlpi de iluminat) și plantări de arbuști și arbori, preponderent din specia coniferelor si foioaselor. Vor fi plantați în totalitate 63 de arbori, 638 arbuști, un gard viu din 225 de conifere care delimitează traseele pietonale, 196 plante cățărătoare pentru pergole și 2.825 plante perene.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Muzeul Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe s-a redeschis

Articolul următor

Power Station+ | Școli creative, un proiect de 2 milioane lei pentru școlarii creativi din Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share