Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ENERGIE. Kadra se aliniază noului trend: parcări cu încărcare pentru mașini electrice

Prin modernizarea derulată de Kadra la BTarena, sala pune acum la dispoziția celor care o frecventează și locuitorilor din zonă o parcare cu soluții avansate tehnologic.
Numărul de autoturisme electrice înmatriculate în România a crescut cu 57% | Foto: Kadra

Furnizorul de soluții tehnice integrate pentru căi de acces a finalizat procesul de modernizare de la Sala Polivalentă din Cluj.

Prin modernizarea derulată de Kadra la BTarena, sala pune acum la dispoziția celor care o frecventează și locuitorilor din zonă o parcare cu soluții avansate tehnologic. Plata se poate face la cele patru automate de plată cu card bancar sau încasare și eliberare de rest în numerar.

O facilitate în plus o reprezintă faptul că parcarea este dotată cu două stații duble pentru încărcarea vehiculelor electrice. Plata staționării și a încărcării vehiculului electric sunt integrate pe un tichet unic, care permite la final ieșirea din parcare.

„Trendul dotării parcărilor cu stații de încărcare pentru vehiculele electrice este unul ascendent și la noi în țară. Este un lucru bun că se întâmplă astfel – încă suntem deficitari la infrastructura acestui segment aflat într-o creștere accelerată.

Doar anul acesta, după cum sublinia ministrul mediului, numărul de autoturisme electrice înmatriculate în România a crescut cu 57% față de 2022”, susține Andreea Strugaru, coproprietar și marketing manager al Kadra.

Proiectul Piața Universității, executat în 12 ore

Printre ultimele proiecte ale companiei se numără schimbarea sistemului de parcare de la Piața Universității din București în doar 12 ore, prin divizia sa Parkomatic, și dublarea numărului locurilor de parcare de la Aeroportul Internațional Cluj (AIAIC).

“Nevoia de soluții automate și performante de parcare a devenit de o importanță strategică în marile orașe ale țării și în toate zonele cu circulație intensă. Descongestionarea traficului și reducerea poluării prin limitarea emisiilor de carbon sunt avantajele evidente ale introducerii parcărilor cu management automat.

Autoritățile locale și alți beneficiari descoperă tot mai mult că acestea se pot transforma în surse de venituri recurente la buget, afacere profitabilă care crește calitatea vieții și implicit gradul de satisfacție a locuitorilor”, susțin managerii Kadra.

Au dublat locurile de parcare la Aeroportul Cluj

„Parcările administrate mai simplu cu soluții automate sunt parte din rezolvarea unei probleme care a devenit acută în ultimii ani. În multe orașe de dimensiuni medii și mari ale țării, în stațiunile turistice de la munte sau de pe litoral, există o nevoie mare de locuri de parcare și ne bucurăm să observăm că edilii și antreprenorii consideră tot mai mult automatizarea și tehnologiile performante ca soluții eficiente și profitabile pentru această situație”, detaliază marketing managerul Kadra.

Sistemul integrat de management automat al parcării a fost introdus în parkingul de la Universitate în doar 12 ore, pe timp de noapte, pentru a nu fi perturbat traficul într-unul dintre cele mai aglomerate noduri de circulație din București.

La Aeroportul din Cluj, cu un trafic estimat de peste 3 milioane de pasageri în 2023, prin introducerea Parkomatic, administrația a reușit să dubleze numărul locurilor de parcare, ajungându-se la peste 800 disponibile, în Parcarea Est. După finalizarea Parcării Vest, numărul unităților va depăși 1.000.

Kadra este specializată în soluții de automatizare a ușilor, managementul parcărilor, sisteme automate de evacuare a fumului, cu o echipă de 90 de oameni. Antreprenorii Radu Opriș, Andreea Strugaru și Monica Sagmar cred că viitorul companiei se va baza dezvoltarea soluțiilor în jurul conceptului de free-flow (circulație și acces liber) și o echipă cu competențe aprofundate, pregătită să lucreze cu cele mai noi tehnologii din domeniu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
NGI Forum 2023, un eveniment flagship al Comisiei Europene care dezbate viitorul Internetului în Europa, organizat de inițiativa Next Generation Internet, va avea loc pe 15-16 noiembrie, în Bruxelles și online, reunind inovatori, factori de decizie, cercetători, lideri din industrie și utilizatori deopotrivă, cu focus pe conceptul revoluțional „Digital Commons”.

Transformarea digitală a Europei se discută la NGI Forum 2023

Articolul următor

20 de milioane de euro pentru Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share