Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ENERGIE. Parcul Fotovoltaic Nova, model de sustenabilitate pentru elevi

Ca parte a misiunii noastre de a crea un viitor sustenabil și de a susține educația viitoarelor generații, am organizat, alături de Nova Power & Gas (NPG) și de Primăria Câmpia Turzii, vizite în Parcul Fotovoltaic Nova (PFN) din localitate. 
Parcul fotovoltaic de 6MW din Parcul Industrial Reif alimentează consumatorii din zonă | Foto: NPG

Mai multe grupuri de tineri, elevi și studenți, au efectuat vizite de documentare și practică la obiective din holdingul E-Infra.

“Ca parte a misiunii noastre de a crea un viitor sustenabil și de a susține educația viitoarelor generații, am organizat, alături de Nova Power & Gas (NPG) și de Primăria Câmpia Turzii, vizite în Parcul Fotovoltaic Nova (PFN) din localitate.

200 de elevi ai Liceului Teoretic Pavel Dan au trecut pragul PFN, explorând modul de producere a energiei verzi. Sperăm ca și elevii care ne-au trecut pragul să devină ambasadori ai sustenabilității și consumului responsabil de resurse naturale”, spun reprezentanții companiei.

Holdingul clujean a inițiat aici un proiect de generare de electricitate cu un ansamblu electroenergetic format din două centrale electrice dotate cu grupuri generatoare cu motoare pe gaz, cu o capacitate individuală de 6,72 MW, şi o reţea de distribuție extinsă. Centrala din Parcul Industrial Reif se află în apropierea parcului fotovoltaic de 6 MW deținut de NPG, care alimentează consumatorii din zonă.

NPG și E-Infra se numără, alături de Nuclearelectrica, NuScale Power, Fluor Enterprises și Samsung C&T Corporation, printre semnatarii unui memorandum de înțelegere pentru a colabora în implementarea centralelor electrice NuScale VOYGR în Europa Centrală și de Est, inclusiv în România.

Inaugurează Centura Metropolitană

În cadrul programelor educative de la E-Infra, studenți ai Facultății de Inginerie Electrică a Universității Tehnice (FIE-UTCN) au finalizat cu succes un stagiu de practică, pe durata de 90 de ore, în cadrul departamentului energetic al Electrogrup.

„Am plecat cu siguranța că va urma să învăț niște lucruri interesante care mă vor ajuta pe parcurs, având în vedere că am rămas la Cluj, într-o firmă de prestigiu, care să mă sprijine în carieră și să îmi aducă noi oportunități”, a spus Andrei Bucur, student în anul III.

Viitorii ingineri au aplicat cunoștințele teoretice învățate în cadrul UTCN. „Practica este o parte esențială în parcursul profesional. Aici ne-a fost explicat fiecare pas, am învățat cum să creăm un tablou electric și cum să lucrăm în echipă”, a menționat Alexandru Cioban, un alt student al FIE.

Electrogrup a câștigat, în asociere cu Viarom, contractul pentru proiectarea și execuția primului tronson al Centurii Metropolitane Cluj-Napoca, TransRegio Feleac (TR 35), aflat între municipiu și comuna Florești. Lucrările presupun modernizarea Drumului Național 1 cu extinderea sa la trei benzi pe sens, amenajarea pistelor de biciclete, a unui pasaj subteran pietonal și a unui pasaj rutier suprateran.

E-Infra este un holding de companii active în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații pornit de la Cluj, care înglobează companiile Electrogrup, NPG, Netcity Telecom, Direct One, WESEE, cu 500 de angajați și afaceri anuale de 100 de milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Chef Alin Vădean din Dej a ocupat locul al III-lea al competiției internaționale Chefs en Or

Articolul următor

Harta salariilor: topul județelor și domeniilor cu cele mai mari salarii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share