Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Interviu cu Richard Browning – inventatorul costumului cu propulsie

Richard Browning, pionierul unei noi ere a zborului uman, este cunoscut datorită costumului său cu propulsie. Creația sa poate propulsa pilotul la aproximativ 65 km/h, timp de până la opt minute și poate genera peste 1.000 de cai putere, folosind șase jeturi propulsoare cu reacție, ce utilizează combustibil pentru avioane ca mijloc de alimentare.

Gravity Industries își propune să ducă proiectul la un alt nivel, în care invenția să fie aplicabilă în diverse domenii de interes social. Spre exemplu, costumul poate fi utilizat de paramedici pentru a ajunge și a stabiliza persoanele blocate la altitudini mari. https://gravity.co/

Richard Browning, care va fi prezent la Ediția GoTech World 2023, a răspuns la câteva întrebări pentru Transilvania Business.

GoTech World, cea mai mare expo-conferință a industriei IT din Europa Centrală și de Est, reunește în 8-9 noiembrie la Romexpo specialiști de renume în AI.

  1. Poți să ne spui mai multe despre Gravity Industries și ce te-a inspirat să începi un business?

 

Richard Browning: Cred că întreg parcursul meu profesional m-a determinat să dezvolt o pasiune pentru zborul uman. Poate am și moștenit o parte din aceasta, datorită tatălui meu, care a fost inginer aeronautic. El obișnuia să lucreze în atelierul său și să împărtășească pasiunea sa pentru zbor cu planorul.

Totuși, deși am lucrat 16 ani în industria petrolului pentru BP la Londra, cei 6 ani petrecuți în paralel în serviciul Rezervei Marinelor Regale m-au determinat să explorez mai mult potențialul uman și modul în care mintea și corpul uman pot să se adapteze atunci când sunt motivate și instruite corespunzător. Atunci am început să mă gândesc la ideea de a atinge o formă complet nouă de zbor uman. La acel moment, călătoria mea a început fără un obiectiv specific în minte, în afară de bucuria pură a provocării, și nu mă gândeam că pasiunea mea se va transforma și într-o afacere.

 

Întreg procesul de construcție a fost gândit și realizat în serile libere și weekenduri, pentru că lucram în continuare. Am început în martie 2016, când am achiziționat primul motor cu jet și am trecut prin nenumărate versiuni de prototipuri înainte de a reuși primul zbor, în noiembrie 2016. La momentul acela, costumul avea un mic turboreactor pe fiecare picior și două pe fiecare braț. În următoarele șase luni, am rafinat sistemul și, până în aprilie 2017, eram pregătit să lansăm public Gravity Industries. De atunci, am executat peste 105 evenimente de zbor live, în 31 de țări, avem colaborări în domeniul căutării și salvării și în domeniul militar, am instruit peste 50 de clienți să zboare în SUA și Marea Britanie și ne extindem spre o serie de curse internaționale.

  1. Cum funcționează costumul și ce capacități oferă în ceea ce privește zborul uman?

 

Richard Browning: Costumul cu reacție cu care piloții noștri zboară este Mk2 Gravity Jet Suit. Costumul funcționează cu cinci jeturi propulsoare cu reacție, ce utilizează combustibil pentru avioane ca mijloc de alimentare. Acesta constă într-o pereche de micromotoare cu reacție pe fiecare braț, situate chiar sub cot, astfel încât se simte ca și cum împingerea vine prin brațe. Apoi, există motorul mai mare din spate, de o parte și de alta a motorului mai mare avem două rezervoare de combustibil. Între cele 5 motoare există suficientă forță de împingere pentru a ridica un om de la sol.

Costumul cu reacție este controlat prin vectorizare, ceea ce înseamnă că zborul poate fi controlat prin modificarea direcția brațelor. Îndreptând brațele în jos pentru a urca, iar atunci când le îndrepți în lateral, cobori. Restul controlului devine foarte intuitiv, nu foarte diferit față de ușurința cu care înveți să mergi pe bicicletă. Sistemul de echilibru subconștient funcționează la fel și face toată munca. Costumul cu reacție poate zbura de obicei timp de aproximativ 3-4 minute și, atunci când este complet alimentată cu combustibil cântărește aproximativ 30 kg. În prezent, recordul pentru cea mai mare viteză de zbor a fost de 136 km/h. Chiar dacă nu este nevoie de contactul cu solul pentru a zbura, el putând să se ridice la sute de metri înălțime, noi alegem să rămânem aproape de sol sau apă din motive de siguranță.

  1. Ce provocări ați întâmpinat de-a lungul timpului?

 

Richard Browning: Au existat și încă mai există o varietate de provocări: atunci când se rezolvă una, se creează alta. Prima mare provocare cu care m-am confruntat a fost transformarea unei idei într-un prototip zburător, apoi a venit provocarea de a transforma afacerea într-un brand recunoscut. Următoarea a fost construirea Race Series (o competiție pentru piloți în costume de zbor). Nu recunosc un eveniment anume ca fiind “cea mai mare provocare” a mea, să stau pe lauri nu este niciodată o opțiune.

  1. Ce sfat le-ați da aspiranților la inovație și antreprenorilor care își propun să perturbe industriile tradiționale cu o tehnologie revoluționară?

 

Richard Browning: Sfatul meu pentru oricine se gândește la o carieră în domeniul STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) este să obțină cât mai multă experiență profesională și să fie expus la cât mai multe locuri de muncă și industrii diferite. Dacă pot, să își ofere gratuit serviciile pentru aș crește experiența. În timpul liber ar trebui să exploreze diferite tehnologii, cum ar fi motoarele mașinilor de tuns iarba, pentru început. Să construiască lucruri, iar apoi să le dezasambleze, să învețe din propriile proiecte. Întotdeauna să își păstreze curiozitatea și să își pună întrebarea “ce-ar fi dacă”. Aceasta este cea care m-a adus pe mine în punctul în care sunt acum.

 

  1. Ce rol credeți că vor juca tehnologia și inovarea în modelarea viitorului aviației și al transporturilor în general?

 

Richard Browning: Deși în prezent zborul uman este mai mult o tehnologie de nișă, aceasta ar putea oferi un mijloc de transport alternativ pentru distanțe scurte sau situații de urgență, contribuind la reducerea congestiei în zonele urbane. Viziunea noastră este de a ne consolida poziția de lideri globali în lumea paramedicală, militară și a divertismentului în nișa ultramobilității umane. Vom lucra la nivel global și vom continua să provocăm status quo-ul.

  1. Ce proiecte viitoare are în plan Gravity Industries?

 

Richard Browning: Gravity Industries nu a încetat niciodată să lucreze în dezvoltarea zborului uman. Încă de la început ne-am angajat să spargem barierele în ceea ce privește tehnologia umană și sperăm că prin ceea ce facem putem inspira următoarea generație să îndrăznească și ea să se întrebe “ce-ar fi dacă?”.

 

În prezent, ne concentrăm asupra lumii divertismentului. Oferim pregătire pentru zbor comercial celor care doresc să ni se alăture, ca parte a clubului nostru de zbor. Seria noastră de curse internaționale, Race Series, va oferi o nouă dimensiune în domeniul divertismentului sportiv, atât în direct, cât și pe platformele noastre digitale.

Pe termen lung, obiectivul nostru pentru Race Series este să continuăm să creștem din eveniment în eveniment și să ne afirmăm constant ca o atracție globală. Ne dorim să organizăm curse în unele dintre cele mai iconice locații de pe malul mării din întreaga lume, atrăgând și invitând celebrități să se alăture evenimentelor noastre, fie în calitate de spectatori, fie chiar ca participanți.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
De curând am finalizat un proiect cu o mare importanță pentru echipa Leoni Bistrița, marcând astfel încheierea unui capitol plin de emoții, de învățături valoroase și satisfacții pe măsură.

Bistrițenii de la Leoni, la finalul contractului pentru clasa premium Mercedes

Articolul următor
A patra ediție a programului de granturi TalentA, organizată de Corteva Agriscience în parteneriat cu compania de consultanță Starperformining pentru femeile fermier din România și Republica Moldova, a încheiat patru luni intense de educație antreprenorială și agricolă printr-un eveniment grandios în cadrul Galei de premii, la Crowne Plaza Hotel din București.

Cele mai talentate fermiere, premiate de Corteva la Crowne Plaza

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share