Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

10 companii bihorene, selectate în programul de scalare lansat de RBL și ING Bank

10 companii antreprenoriale din regiunea de Nord-Vest a țării au fost selectate în ScaleOut 4×10, programul de scalare lansat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.

 

Companiile sunt:

 

  • Babiuanka (transport, județul Bihor);
  • Stil electro max (instalatii electrice, Oradea);
  • Alpin Expe (retail echipament outdoor, Oradea);
  • Return To Origin (sănătate, Județul Bihor);
  • Flatwhite Properties (management al proprietăților, Oradea);
  • Stilo Evora (servicii în managementul deșeurilor, județul Bihor);
  • Georgia Grup Mihai (transport, Oradea);
  • Hyper Line Consult (depozitare folosind rafturi metalice industriale, Oradea);
  • Alucim Logistic (transport, Oradea);
  • BNG Smart Solutions (soluție pentru monitorizare GPS, Oradea).

40 companii la nivel național

În total, peste 450 de antreprenori cu ambiții de creștere au participat la evenimentele ScaleOut 4×10. Dintre aceștia, au fost selectați 40 de antreprenori din patru regiuni ale țării: Centru, Nord-Est, Nord-Vest si Sud-Est.

Extinderea la nivel național, schimbarea modelului de business, creșterea numărului de parteneriate, identificarea unor noi metode de scalare, internaționalizarea, precum și dezvoltarea unor noi unități de producție se numără printre cele mai importante obiective ale companiilor care vor să scaleze, potrivit analizei ScaleOut.

„Îi felicit pe cei 40 de câștigători ai programului ScaleOut 4×10, lansat de ING Bank împreună cu RBL, din dorința de a ajunge la cât mai mulți antreprenori din România. Pe parcursul acestui program și în special în cadrul evenimentelor derulate în țară, am discutat pe larg despre strategii de scalare și despre creștere sănătoasă și sustenabilă în afaceri. Căștigătorii vor beneficia de sprijin din partea unor experți, mentori și antreprenori cu amplă experiență, pentru a-și scala afacerea. La finalul programului, acestia vor putea defini planul de extindere la nivel național și regional, beneficiind de consultanță pentru implementarea strategiei de creștere. Programul ScaleOut 4×10 se aliniază perfect obiectivului nostru de a promova modele de afaceri sustenabile și de a ajuta antreprenorii să își dezvolte companii sănătoase din punct de vedere financiar”, a declarat Serge Offers, Head of Business Banking, ING Bank România.

„Din experiența mea de mentorat în ScaleOut în Regiunea Centru, recomand antreprenorilor români să depună efort în scalare pentru că în felul acesta își pot rentabiliza foarte mult capitalul și timpul investit în business. Nevoile pe care antreprenorii români le au la nivel local pentru scalare sunt accesul la capital, dar și experiența și mentoratul primite de la alți antreprenori cu experiențe similare. În felul aceasta, antreprenorii mentorați scurtează timpul pe care îl pot utiliza pentru scalarea business-ului, evitând astfel anumite greșeli făcute de alții”, a declarat Iulian Cîrciumaru, antreprenor, membru board RBL și mentor în programul ScaleOut.

 

Modele de scalare

Sub umbrela ScaleOut 4×10, mentorii programului vor pune la dispoziția antreprenorilor din țară patru modele de scalare identificate în practică și testate cu succes prin programele de educație implementate în ultimii ani: Bootstrapping, Slow Scaling, Fast Scaling și Blitzscaling. Bootstrapping este o strategie de creștere care prioritizează creșterea organică prin utilizarea resurselor interne ale companiei. Slow Scaling reprezintă o strategie similară, diferența principală fiind că firmele care aleg să se extindă în acest ritm pot accesa finanțare externă pentru a-și consolida creșterea locală și regională. Fast scaling (scalarea rapidă) reprezintă un mod de creștere implementat de companiile care atrag o finanțare din partea unui fond de investiții. Blitzscaling, un mod de scalare implementat și de firmele românești, este un proces prin care o firmă crește accelerat într-o perioadă scurtă de timp.

 

Programul ScaleOut este dezvoltat la nivel național în Regiunile Centru, Nord-Vest, Nord-Est și Sud-Est. Cele 10 firme selectate în fiecare regiune a țării vor alege un model de creștere. Pe baza nevoilor de scalare identificate în procesul de selecție, acestea vor fi pregătite pentru scalare la nivel național, prin extinderea operațiunilor, și la nivel regional, prin primele activități de internaționalizare.

 

Antreprenorii sunt susținuți pe întreg procesul de creștere, de la realizarea planului de extindere, până la implementarea acestuia, cu acces la experți, antreprenori și manageri care au experiență în scalare. La finalul programului, companiile selectate antreprenorii vor avea o nouă metodă de scalare națională a afacerii, rafinată alături de experți și antreprenori de succes.

 

Mentori

Ca beneficiari ai programului ScaleOut 4X10, antreprenorii au acces la mentori și experți locali și internaționali. Printre aceștia se numără: Felix Pătrășcanu (fondator FanCourier), Dragoș Petrescu (fondator City Grill), Dan Isai (CEO Salad Box), Dragoș Anastasiu (fondatorul grupului Eurolines), Iulian Nedea (CEO Simtel Team), Marius Ștefan (CEO Autonom), Eugen Ursu (CEO Graphein), Daniel Donici (fondator Artesana) și mulți alții.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ambasadorul Kazahstanului în România a vizitat Primăria Oradea și Universitatea

Articolul următor
Deputatul Viorel Băltărețu a tras un semnal de alarmă referitor la pasajul de la Tăietura Turcului.

Proiectul Tăietura Turcului, o “bâlbăială administrativă”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share