Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SĂNĂTATE. UBBMed intră în parteneriat cu Spitalul Județean Sf. Gheorghe

Spitalul Județean de Urgență Dr. Fogolyan Kristof
Instituțiile din Covasna și Cluj vor colabora în activități medicale de cercetare, dezvoltare, inovare și educaționale | Foto: UBB

Strategia vizează derularea unor activități academice, în principal de cercetare, dezvoltare, inovare și educaționale, specifice zonei medicale.

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca și Spitalul Județean de Urgență Dr. Fogolyan Kristof (SJUFK) Sfântu Gheorghe, din județul Covasna. au încheiat un parteneriat strategic. Acesta vizează derularea unor activități academice specifice zonei medicale, în principal de cercetare, dezvoltare, inovare și educaționale.

Parteneriatul cu SJUFK urmărește dezvoltarea activităților academice în zona medicală, în direcția strategiei lansate prin programul UBBMed al instituției clujene. Acesta va cuprinde activități de cercetare științifică, activități de educație, de furnizare a unor servicii de specialitate, dar și activități agreate prin acorduri punctuale.

„UBBMed e o direcție pe care ne-am asumat-o în sensul deschiderii către un domeniu important, necesar unei universități de tip „world-class” cum este UBB și pe care marile universități ale lumii îl abordează și îl integrează.

Urăm SJUFK bun venit în familia UBBMed, alături de alte mari infrastructuri clinice din Cluj-Napoca și din orașele unde este prezentă UBB, inclusiv infrastructuri clinice din capitală.

Intrarea în familia UBBMed înseamnă acces la resursele UBB – tehnologie, infrastructură, granturi, studenți, rețele naționale și internaționale într-o logică de tip „win-win”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

Premiat la Gala Personalități de Elită ale României

Rectorul UBB a primit medalia „Români în elita mondială”, la evenimentul „Personalități de elită ale României. Valori românești de anvergură mondială”, desfășurat la Filarmonica Oltenia din Craiova, cu susținerea Secretariatului General al Guvernului României.

La secțiunea „știință și tehnologie” au mai fost medaliați Cătălin Zamfir (sociolog, academician), Dumitru Prunariu (membru de onoare al Academiei Române), Vicențiu Rădulescu (matematician). Evenimentul a inclus și lansarea unui volum cu biografiile medaliaților, sub coordonarea lui Dumitru Otovescu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Noul Consiliu Director a votat în unanimitate, la sediul Kronospan Design Center, ca Blaga să fie noul președinte al APMR.

Proprietarul grupului Simex, noul șef al industriei mobilei din România

Articolul următor
Businessmeni, universitari și cercetători sunt dispuși să colaboreze nu doar pentru ca Transilvania să depășească șocul tehnologiei, ci și pentru a folosi inovațiile create pe plan local ca un atu economic al regiunii.

Cum se prefigurează Clujul viitorului. Lecțiile de la Technology & Innovation Summit

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share