Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Turism la Reșița cu o hartă specializată

Casa de Cultură a Studenților Reșița și Muzeul Cineastului Amator au alcătuit o hartă turistică a Reșiței. Aceasta a fost lansată cu prilejul concursului AlerGând la pădure, ediția a IX-a, un eveniment sportiv cu strângere de fonduri pentru proiecte din comunitate.

Harta turistică a Reșiței conține referințe despre 43 de obiective industriale, de arhitectură și de artă, muzee și galerii, obiective de artă murală și puncte de închiriere biciclete.

„Mereu ne bucurăm să stăm de vorbă cu cei ce ne vizitează și vor să descopere Reșița. Cumva, din dorința de a ajuta turiștii să descopere orașul mai bine, a apărut și harta turistică a orașului, realizată cu cei de la Casa de Cultura Studențească Reșița.
Reșița merită o hartă turistică și credem că merită și alte micro-muzee” spun reprezentanții Muzeului Cineastului Amator.

Obiectiv financiar: 10000 lei

Ediția 2023 a concursului AlerGând la pădure a aliniat 356 de participanți în cinci probe, finanțează proiecte din mai multe domenii, tematicile sunt mediu, educație, social. Proiectele selectate de această dată sunt axate pe educația ecologică, protecția mediului, reciclare, educație nonformală, incluziune socială, grupuri vulnerabile. Participanții au putut alege să susțină una din cauzele înscrise în concurs iar fondurile acumulate în urma competiției din taxe de înscriere și donații urmează a fi folosite la implementarea proiectelor câștigătoare. Toți banii strânși se întorc înapoi în comunitate, înapoi la oameni.

Harta turistică a Reșiței

Harta a fost concepută grafic de Ioana Ciolea, cu susținerea criticului de artă Ada Cruceanu și a artistului fotograf Petre Dalea.

În centrul Reșiței a fost proiectat cu ocazia lansării hărții turistice, filmul documentar Oamenii Drumului. Terra Banatica, ilustrând întregul proces al amenajării traseului pe porțiunea din Caraș-Severin. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Businessmeni, universitari și cercetători sunt dispuși să colaboreze nu doar pentru ca Transilvania să depășească șocul tehnologiei, ci și pentru a folosi inovațiile create pe plan local ca un atu economic al regiunii.

Cum se prefigurează Clujul viitorului. Lecțiile de la Technology & Innovation Summit

Articolul următor

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, profesorul universitar Marilen Gabriel Pirtea, a fost ales președinte al forului decizional din cadrul alianței europene UNITA – Universitas Montium

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share