Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noul ambasador al Țărilor de Jos, interesat de agricultura Transilvaniei

În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre modalitățile prin care forul administrativ județean sprijină dezvoltarea sectorului agroindustrial și susține turismul agricol și cel gastronomic.
Oficialii olandez și român au discutat despre modalitățile de susținere a turismul agricol și gastronomic | Foto: CJ Cluj

Agro Transilvania Cluster și Asociația Produs de Cluj sunt proiectele prezentate, la sediul Consiliului Județean (CJ) înaltului oficial olandez.

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Istvan Vakar, a primit vizita noului ambasador al Regatului Țărilor de Jos în România, Willemijn van Haaften. Ea a fost însoțită de Wouter Reijers, consul onorific al Regatului Țărilor de Jos la Cluj-Napoca.

„Am profitat de vizită pentru a prezenta numeroasele atuuri ale Clujului. Ne dorim să învățăm din experiența pozitivă a acestui stat. considerăm că transferul de cunoștințe între specialiștii celor două părți, dar și schimburile de bune practici pot fi piatra de temelie în implementarea unor proiecte sustenabile și reciproc avantajoase”, a spus vicepreședintele CJ.

Pe parcursul întrevederii, înaltului oficial i-au fost prezentate atât oportunităţile de afaceri ale judeţului, potențialul economic și investițional, cât și cele mai importante proiecte aflate în derulare la nivelul CJ Cluj.

Sprijin pentru sectorul agroindustrial și turismul agricol

Vakar a vorbit despre construirea Spitalului de Urgență pentru Copii, o structură nouă, în sistem monobloc, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere județene, proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj, parcurile industriale Tetarom şi multiplele facilităţi pe care acestea le oferă investitorilor dornici să se dezvolte în Cluj.

În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre modalitățile prin care forul administrativ județean sprijină dezvoltarea sectorului agroindustrial și susține turismul agricol și cel gastronomic. Vakar a realizat, cu acest prilej, o scurtă prezentare a două entități de profil: Agro Transilvania Cluster și Asociația Produs de Cluj.

Oficialul clujean a evidenţiat unele dintre punctele forte care fac din Cluj o locație extrem de atractivă din perspectiva potenţialilor investitori: faptul că judeţul este un important centru universitar al ţării, care deține o forţă de muncă bine pregătită, înalt calificată și vorbitoare de limbi străine, capabilă să facă față oricăror exigențe.

La rândul său, Van Haaften s-a arătat interesată de cele mai importante investiții gestionate de CJ Cluj, de identificarea acelor domenii în care pot fi inițiate colaborări și a dorit să afle mai multe informații despre proiectele de dezvoltare a sectorului agricol din zona Transilvaniei.

Cercetarea și inovarea, dezbătute la UBB 

Cei doi oficiali olandezi au ajuns și la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), unde s-au întâlnit cu rectorul Daniel David. Discuțiile au început cu analiza funcționării Centrului Cultural al Regatului Țărilor de Jos din cadrul UBB, care deservește întreaga comunitate transilvană.

“S-au analizat și s-au propus modalități concrete de dezvoltare a relațiilor educaționale (care deja funcționează foarte bine în cadrul programelor Erasmus), de cercetare – dezvoltare – inovare (unde există deja proiecte europene comune) și de relație cu mediul socio-economic din Regatul Țărilor de Jos.

Doamna ambasador a fost interesată de istoria UBB și de funcționarea mediului academic românesc, pentru a facilita dezvoltarea unor relații bidirecționale mai active între UBB și mediul academic românesc, pe de o parte, și mediul academic din Regatul Ţărilor de Jos, pe de altă parte. Toate proiectele discutate și planurile stabilite vor fi monitorizate prin întâlniri viitoare”, potrivit conducerii UBB.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Centrul Național de Competențe pentru un Stil de Viață Sănătos (CNCSVC) va fi coordonat de profesorii Daniel David și Nicolae Hâncu. Medicul nutriționist este unul dintre inițiatorii acestui concept în zona medicală din România. 

SĂNĂTATE. Apare Centrul Național de Competențe pentru un Stil de Viață Sănătos

Articolul următor

SPEEDWELL lansează vânzările pentru un nou proiect rezidențial premium: THE MEADOWS, locuințe de tip townhouse în nordul Bucureștiului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share