Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investitorii au la îndemână Sibiu Business Agency

Sibiu Business Agency este o instituție născută în premieră pentru România, în urma unui proiect comun realizat de Consiliul Județean Sibiu și Consiliul National al IMM-urilor din Romania. Finanțarea europeană nerambursabilă a dus la crearea unei structuri a cărei scop este promovarea mediului de afaceri al județului Sibiu și atragerea de investiții noi.

Anunțul de operaționalizare a Sibiu Business Agency, prima structură specializată în mediul de afaceri în cadrul unei administrații publice județene din țara noastră, a fost făcut la sediul Consiliului Județean Sibiu în 8 noiembrie 2023. Acolo a avut loc Conferința de presă organizată în parteneriat de Consiliul Județean Sibiu și Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România. Conferinta a avut ca scop ilustrarea etapelor parcurse si a perspectivelor de dezvoltare ale conceptului Sibiu Business Agency.

Agentia de investiții creată a devenit funcțională și face parte din organigrama Consiliului Județean, având ca scop atragerea de investiții, dar și promovarea IMM-urilor locale pe piețele externe.
Au vorbit în cadrul conferinței Florin Jianu – Președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România,
Vlad Vasiu – Vicepreședintele CJ Sibiu, Adrian Bibu – Administratorul public al județului Sibiu, Adrian Rada – președintele Patronatului Județean al Întreprinderilor Mici și Mijlocii – IMMpact.

Președintele Consiliul National al IMM-urilor din Romania, Florin Jianu

„Astăzi, județul Sibiu face această trecere asumată, de la a aștepta investitorii, la a merge în întâmpinarea lor” a spus Florin Jianu, iar Adrian Bibu, administratorul public al Județului Sibiu a completat spunând că „agenția va funcționa în interiorul Consiliului Județean și, în acest sens, am creat un departament nou prevăzut, în primă instanță, cu un post. În perioada următoare vom organiza un concurs pentru găsirea unei persoane care să fie încadrată pe acest post, persoană care trebuie să cunoască foarte bine limbile de circulație internațională, să aibă cunoștințe despre mediul de business, să fie dispusă să promoveze interesele mediului sibian de afaceri atât în interiorul țării, cât și peste hotare”.

Vlad Vasiu, vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu

„Aveam nevoie de o astfel de interfață pentru că este important să avem o coerență în politica de dezvoltare echilibrată a întregului județ. Prin această agenție, Consiliul Județean Sibiu vine în sprijinul cluburilor economice, mediului de afaceri și celorlalte administrații publice din județ”, a declarat Vlad Vasiu, vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O nouă ediție a târgului de nunți, MOJO Wedding Expo, la ERA Park Oradea

Articolul următor

MedLife, primul operator medical privat din Europa Centrală și de Est care transportă probe biologice de laborator prin intermediul dronelor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share