Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Salrom mărește gama de servicii şi produse

România este printre primele țări europene cu mare potențial în exploatarea minieră a sării. Societatea Naţională a Sării Salrom S.A. își dezvoltă permanent cele două direcții de activitate, atât exploatarea, prelucrarea şi comercializarea sării şi a substanţelor nemetalifere(calcar), cât și promovarea turismului la minele saline deschise vizitării.

În urma exploatării sării, Salrom își lărgește constant oferta de produse. Recent a fost lansată o gamă nouă de produse, în ambalaje moderne. Este vorba despre sare aromatizată, cum este sarea cu busuioc, sarea cu leuștean, sarea cu cimbru, sarea cu tarhon, sarea cu aromă de fum. La acestea se adaugă solnițe și râşniţe.

Salrom SA

Înființată din anul 1997, Societatea Națională a Sării S.A. are 7 sucursale, iar activitatea principală constă în extracția sării și a altor produse nemetalifere, precum și furnizarea de servicii turistice și de agrement. Statul Român, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, deține 51% din capitalul social al companiei.

Exploatarea sării este atestată documentar din perioada Imperiului Roman, când Dacia constituia principalul furnizor de sare al Romei, însă dovezile privind primele exploatări de sare din această zonă se pierd în negura timpurilor

Răspândirea largă a zăcământului de sare pe teritoriul României a dus la apariţia şi dezvoltarea celor 7 exploatări, care ulterior au devenit sucursale ale Societăţii Naţionale a Sării S.A.-Salrom.  Acestea sunt Slănic Prahova, Ocna Mures, Praid, Ocna Dej, Râmnicu Vâlcea, Târgu Ocna, Cacica.

Pentru o bună distribuţie a produselor sale, SNS şi-a dezvoltat o reţea proprie de distribuţie, care include depozite la Bucureşti şi Dej.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Târgul de Turism al României aduce frumusețea la standuri și în 2023

Articolul următor

Oradea caută constructor pentru pasajul subteran de la intersecția B-dul Decebal cu Tudor Vladimirescu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share