Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Târgul de Turism al României aduce frumusețea la standuri și în 2023

În perioada 9 – 12 noiembrie are loc la Romexpo București cea de-a 48-a ediție a Târgului de Turism al României. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului este prezent cu un stand special amenajat. Companiile prezente au pregătit reduceri de până la 50% atât pentru destinațiile din România, cât și pentru cele din străinătate. Județele României vin cu forme cât mai atractive pentru a-și demonstra potențialul turistic. Cu această ocazie a avut loc lansarea oficială a Rutei Naționale a Satelor Tradiționale Turistice din România.

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea apreciază Târgul de Turism

La standul instituției, vizitatorii vor putea explora oferta turistică a satelor tradiționale din țara noastră, mai ales a celor care s-au făcut cunoscute peste hotare, datorită participării la o serie de competiții internaționale de profil.
În cadrul evenimentului de deschidere a TTRII2023, a fost prezent și Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, care a declarat că „turismul constituie unul dintre sectoarele economice importante, cu perspective reale de dezvoltare pe termen lung, iar prin valorificarea sustenabilă a tuturor resurselor turistice la standarde înalte, România poate deveni o destinație tot mai atractivă.”
Satele tradiționale ale României vin și la cea de-a 48-a ediţie a Târgului de Turism al României cu secvențe atractive.

În aceste locuri, omul și natura conviețuiesc în armonie perfectă, iar meșteșugul și tradiția merg mână în mână cu viziunea și creativitatea. Tot aici, unde poveștile sunt sculptate în lemn și piatră, puteți experimenta gusturi și arome autentice, în timp ce visele și legendele încântă simțurile, transformând zilele în amintiri la fel de atemporale ca peisajele care le-au inspirat.
La standul MEAT, vizitatorii vor putea explora, astfel, oferta turistică a satelor tradiționale ale României, mai ales a celor care s-au făcut cunoscute în afara țării, datorită participării la o serie de competiții internaționale de profil, cum ar fi Best Tourism Villages sau EDEN – Destinații Europene de Excelență, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Maramureșul demonstrează că știe să facă turism

Pentru nimeni nu mai este o surpriză faptul că standul județului Maramureș surprinde la fiecare ediție și atrage mii de vizitatori dornici să descopere frumusețile și atracțiile acestei destinații. Dacă ne faceți o vizită zilele acestea, vă puteți întâlni personal cu meșterii populari și reprezentanți ai muzeelor maramureșene, și cu siguranță, veți dori să intrați în horele încinse de Ansamblul Folcloric Național Transilvania.
Dacă turiștii doresc să facă o plimbare virtuală în Maramureș, la standul acestui județ este pusă la dispoziție și această soluție. Elementele tehnologice ale standului sunt reprezentate de voiajul digital în cosmos prin intermediul unui echipament full-drone, care stimulează o serie de călătorii virtuale prin spațiul cosmic, și o scurtă teleportare cu ajutorul ochelarilor VR, prin intermediul cărora, vizitatorii standului au posibilitatea să ajungă cât ai zice „Maramu” în diverse locuri spectaculoase din județ.
Prima zi a evenimentului s-a încheiat prin organizarea unei seri maramureșene de networking, în cadrul căreia s-au dezbătut noi direcții de promovare și oportunități de colaborare, împreună cu prieteni ai Maramureșului din mediul online și operatori din domeniul turismului.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Campionii inovației românești vor fi premiați la Ateneul Român în cadrul galei Gândit în România

Articolul următor

Salrom mărește gama de servicii şi produse

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share