Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Turneu american de lansare a cărții “În căutarea României. O aventură personală din ‘65 până azi”

Ambasada României în Statele Unite ale Americii a anunțat organizarea unui amplu turneu de promovare a cărții apărute recent În căutarea României. O aventură personală din ‘65 până azi a lui, Dennis Deletant, unul dintre cei mai reputați specialiști străini în istoria României.

Conținând date de la cum a fost declarat indezirabil de Ceaușescu până la momentul când a devenit cetățean român, la 57 de ani după ce a călătorit pentru prima oară în țara noastră, cartea apărută recent și în Statele Unite va fi lansată luna acesta printr-un turneu în patru mari orașe americane: Washington, New York, Chicago și Phoenix. Turneul este organizat de către Ambasada României în SUA și Institutul Cultural Român de la New York, în parteneriat cu Georgetown University, Arizona State University și Centrul Comunitar Românesc – ROCO Chicago.

Robert D. Kaplan despre În căutarea României. O aventură personală din ‘65 până azi

„Nici un universitar străin nu a urmărit în ultimele decenii ororile și bogăția istoriei României din secolul XX așa cum a făcut-o Dennis Deletant” spune Robert D. Kaplan despre În căutarea României. O aventură personală din ‘65 până azi, cel mai recent volum al profesorului Dennis Deletant, istoric britanic specializat în istoria recentă a României, care de aproape 60 de ani ne vizitează țara.

Considerat cândva de Nicolae Ceaușescu un dușman al statului, Dennis Deletant prezintă în volumul său de memorii istoria sa personală legată de România, cu care a luat primul contact în 1965, a vizitat-o frecvent și unde a cunoscut-o pe viitoarea sa soție cu care s-a căsătorit în 1973. Vizitele au încetat în 1988 când a fost declarat persona non grata de regimul comunist. Întors în România în 1989, la finalul lunii decembrie, în calitate de consultant BBC, profesorul Deletant a continuat să fie un observator direct al țării noastre. În 2022, după aproape 60 de ani de la primul contact cu România, Dennis Deletant a primit cetățenia română, recunoscându-i-se astfel contribuția remarcabilă avută de-a lungul anilor, la studiul, protecția și promovarea istoriei, culturii și limbii române.

Turneul de lansare al volumului profesorului Dennis Deletant va avea loc în perioada 9-16 noiembrie, după cum urmează: în New York, la sediul ICR, în 9 noiembrie; în Washington la Georgetown University, în 10 noiembrie, în Chicago la Centrul Comunitar Românesc – ROCO, în 14 noiembrie și în Phoenix, Arizona, în 16 noiembrie.

Cartea de memorii lansată recent inclusiv în România de Dennis Deletant a fost descrisă de istoricul Radu Ioanid în termeni laudativi: „O carte extraordinară a unui istoric remarcabil, care înțelege România mai bine decât mulți români“.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania PricewaterhouseCoopers (PwC) România a fost reprezentată la conferințele de taxe de la Cluj-Napoca și Timișoara de specialiști din diviziile sale Audit, Advisory și TLP, alături de cei ai Casei de Avocatură David & Baias (D&B). 

Experții de la PwC, la Cluj: “Asistăm la un tumult de modificări legislative”

Articolul următor
Boglar Champ și-a mărit suprafața de producție ca să poată crește producția în funcție de comenzi, dar a achiziționat și firma ungară, un pas important în asigurarea de materia primă necesară

Boglar Champ a achiziționat o companie de compost din Ungaria

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share