Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Boglar Champ a achiziționat o companie de compost din Ungaria

Boglar Champ și-a mărit suprafața de producție ca să poată crește producția în funcție de comenzi, dar a achiziționat și firma ungară, un pas important în asigurarea de materia primă necesară
Ciupercăria din județul Sălaj a ajuns una dintre cele mai apreciate la nivel mondial | Foto: Boglar Champ

Producătorul de ciuperci champignon și pleurotus fără chimicale din comuna sălăjeană Nușfalău a achiziționat o firmă de producție a compostului.

Boglar Champ și-a mărit suprafața de producție ca să poată crește producția în funcție de comenzi, dar a achiziționat și firma ungară, un pas important în asigurarea de materia primă necesară, conform Jurnalul de Afaceri. Întrucât producerea compostului reprezenta ultima verigă lipsă, pentru a închide cercul de producție, compania a investit într-o asemenea achiziție.

Celor 400 de angajați li se vor adăuga în curând alții noi, în condițiile în care, datorită investițiilor în companie, situația financiară urmează o tendință ascendentă. În prezent Boglar Champ are o producție lunară de 1.200 de tone. Societatea din Nușfalău a devenit cea mai mare companie de cultivare a ciupercilor din România și principalul furnizor al celor mai mari lanțuri de retail din țară.

„Suntem remarcați ca fiind, din sectorul agroalimentar global, unul dintre cei mai mari producători de champignon și pleurotus fără substanțe chimice”, a declarat administratorul Gergely Nemeti. Boglar Champ aplică protocoale stricte de lucru ce presupun dezinfectarea cu abur a încăperilor de creștere, tehnologie pentru a preveni, fără substanțe chimice, reproducerea bacteriilor și răspândirea diferitelor boli.

Cea mai mare parte dintre ciuperci sunt răcite în decurs de o oră după recoltare, pentru a garanta un nivel înalt și o calitate stabilă. După clasificare și ambalare, produsele sunt livrate cu propriul parc de vehicule. Tehnologia utilizată este cea olandeză, iar toate halele și utilajele de producție sunt de ultimă generație. Boglar Champ produce ciuperci champignon albe și brune, pleurotus, dar și amestecuri de ciuperci.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Turneu american de lansare a cărții “În căutarea României. O aventură personală din ‘65 până azi”

Articolul următor

Celebrități din lumea plutitoare, expoziție-eveniment de stampe japoneze la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share