Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ENERGIE. E-Infra se aliază în două proiecte cu Ministerul Energiei

Grupul clujean E-Infra a participat la conferința internațională Condition Monitoring, Diagnosis and Maintenance (CMDM) 2023 a The International Council on Large Electric Systems.
Managerii companiilor clujene au dezvăluit proiectele în parteneriat public privat la care lucrează | Foto: E-Infra

Linia de înaltă tensiune de curent continuu și proiectul SMR au fost cele două inițiative prezentate la București.

Grupul clujean E-Infra a participat la conferința internațională Condition Monitoring, Diagnosis and Maintenance (CMDM) 2023 a The International Council on Large Electric Systems. Managerii E-Infra au prezentat două dintre cele mai importante proiecte la care ia parte grupul: linia de înaltă tensiune de curent continuu (HVDC) și proiectul SMR – centrala cu reactoare modulare mici de la Doicești.

„E-Infra e parte din aceste proiecte inovatoare realizate alături de Ministerul Energiei și de parteneri strategici. Datorită inițiativelor de această natură, România devine treptat un hub energetic al regiunii. Prin intermediul acestor proiecte am avut ocazia să împărtășim experiența acumulată și soluțiile tehnice originale cu specialiști din industrie”, a declarat Teofil Mureșan, CEO al E-Infra.

NuScale Power și RoPower, companie românească deținută în cote egale de Nuclearelectrica și Nova Power & Gas (NPG) Cluj, au semnat contractul pentru faza 1 a lucrărilor de inginerie și proiectare pentru prima centrală electrică SMR din țara noastră. Ca parteneri mai apar Fluor, Samsung C&T Corporation.

Proiectul include subcontracte pentru realizarea evaluării impactului asupra mediului și a investigației geotehnice de subsol, evaluarea amplasamentului și cerințelor specifice ale amplasamentului pentru proiectarea standard a centralei NuScale, elaborarea unei estimări a costurilor specifice proiectului.

NPG și Electrogrup fac parte din E-Infra, grup clujean de companii în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, alături de Netcity Telecom și Direct One, cu 500 de angajați și afaceri anuale de 100 de milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Proiectul european pentru malurile Someșului, pe 146.500 mp, intră în faza de recepție în noiembrie. Acesta este rezultatul unui concurs internațional de soluţii derulat de Primăria Cluj-Napoca (PCN) și Ordinul Arhitecţilor din România.

Începe recepția la modernizarea malurilor Someșului

Articolul următor

Curs de specializare în radiologie şi imagistică pentru asistenţi medicali la Sfântu Gheorghe

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share