Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Blues for Life înseamnă prevenție prin screening pentru trup și muzică pentru suflet

În eforturile de promovare a acțiunilor de prevenție, Cluj Blues Fest, în colaborare cu Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” și Societatea Română de Chirurgie și Ginecologie Oncologică organizează Blues for Life vineri, 24 noiembrie, la ZAZEN (strada Frasinului nr. 41).

Tiberiu Fărcaș, inițiatorul și organizatorul Cluj Blues Fest și Cluj Folk Fest a oferit momente de neuitat la aceste festivaluri. Prof. Dr. Patriciu Achimaş-Cadariu, cunoscutul medic primar, supraspecializat în ginecologie oncologică şi chirurgie oncologică, cu master în advanced oncology (Universitatea Ulm, Germania), doctor în ştiinţe medicale cu o bogată activitate profesională, didactică şi de cercetare este un participant constant al festivalului clujean de blues. Așa s-a născut Blues for Life, din ideea Profesorului Achimaș, care s-a gândit ce bine s-ar potrivi frumusețea bluesului cu ocazia de a oferi screening gratuit pentru sănătatea tuturor. Evenimentul se înscrie într-un mod aparte în amplul demers reprezentat de programul de screening derulat de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”.

Tiberiu Fărcaș, fondator Cluj Blues Fest

„Este o onoare pentru mine să organizez un asemenea eveniment. Am fost invitat să gândesc un proiect, am făcut-o împreună cu colaboratoarea mea și i l-am prezentat Profesorului Achimaș. Alături de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” și Societatea Română de Chirurgie și Ginecologie Oncologică au venit și alte entități care susțin punctual câte ceva din efortul de organizare, cum e Rock FM, care face un spot de promovare. E un frumos efort comun” a spus pentru Transilvania Business Tiberiu Fărcaș.

Prima parte a evenimentului Blues for Life

Începând cu orele 13:00, participanții pot beneficia în mod gratuit de o serie de investigații.

Mamografie (femei cu vârsta 50-69 ani cu domiciliul sau reședința în Regiunea Nord-Vest),

Testare HPV (femei cu vârsta 30-64 ani cu domiciliul sau reședința în Regiunea Nord-Vest),

Testare Babeș-Papanicolau (femei cu vârsta 24-29 ani cu domiciliul sau reședința în Regiunea Nord-Vest),

Testarea nevilor pigmentari (alunițele)

Discuții 1 la 1 cu medici de familie, psihologi, nutriționiști și medici interniști.

Specialiștii de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca vor oferi femeilor de peste 50 de ani mamografii gratuite, alături de un mediu informal în care să discute cu medici din diferite specializări factori de risc și măsuri de prevenție. Blues for Life by Cluj Blues Fest are în program activități de prevenție în cadrul cărora participanții pot avea o discuție privată cu un medic de specialitate.

Cu aceeași ocazie va fi organizat un flash-mob oferit de un grup de supraviețuitori de cancer din cadrul Asociației Redescoperă Fericirea.

 

Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță Cluj-Napoca (IOCN) a obținut o finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR),

Conferință pentru viață

Profesorul Patriciu Achimaș-Cadariu va susține o conferință despre prevenția cancerului, pentru ca activitatea să-și atingă scopul educativ de la nivel academic pentru toți cei ce vor să afle mai mult despre acest subiect.

În fiecare an, în România sunt diagnosticate cu cancer aproximativ 100.000 de persoane. Cancerul este o boală silențioasă, în majoritatea cazurilor manifestând simptome când deja se află într-un stadiu avansat, iar șansele de vindecare scad semnificativ. Prin acest eveniment, ne dorim să contribuim la diminuarea efectelor bolii oncologice în România prin creșterea nivelului de conștientizare cu privire la importanța screening-ului și a prevenției.

Seară de Blues for life

Începând cu orele 19:00 vor avea loc trei recitaluri de blues de cea mai bună calitate pe scena ZAZEN, oferite de clujenii de la Teodora Iacob & The White Notes, apoi de renumiții muzicieni Berti Barbera & Nicu Patoi și chitaristul clujean  Jimi El Laco & Friends. Accesul la concerte se va face pe baza unui bilet achiziționat prin intermediul platformei Ambilet.ro, la prețul de 69 de lei. La fața locului, un bilet va costa 99 lei.

Așa cum se întâmplă de fiecare dată la evenimentele muzicale organizate de Tiberiu Fărcaș, persoanele cu dizabilități pot beneficia de acces gratuit în baza actelor doveditoare. Pentru rezervare, acestea sunt rugate să contacteze organizatorul printr-un mesaj pe pagina de Facebook. De asemenea, minorii cu vârsta până în 14 ani au acces gratuit, dacă sunt însoțiți de un posesor de bilet valabil. Minorii cu vârsta între 14 ani și 16 ani au nevoie de bilet la preț întreg și de însoțitor.

Evenimentul este susținut de Zazen, Street Food Garden, La Roche-Posay, Ago Proiect Engineering.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Invitație la Conferința regională "360 AROUND DISTRESS sau Cum gestionăm dificultatea în business"

Articolul următor

De astăzi încep plățile în sănătate, salariații caselor de asigurări au încheiat protestul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share