Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

De astăzi încep plățile în sănătate, salariații caselor de asigurări au încheiat protestul

Odată cu adoptarea legii care permite majorarea salariilor, salariații din casele de asigurări de sănătate încheie protestul început în 2 noiembrie și pot începe plățile către spitale, furnizori de servicii medicale și de medicamente. Vestea le-am fost adusă în plină zi petrecută în stradă.

Legea care permite creșterea salariilor din casele de asigurări de sănătate a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților. Din cei 259 de deputați participanți la lucrări, 203 au acordat votul lor, un singur deputat s-a opus, iar 55 s-au abținut de la exprimarea votului. Camera Deputaților este for decizional pentru acest proiect, așadar lega va fi trimisă spre promulgare.

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Andrei Baciu, a precizat că liderii sindicali l-au asigurat că de astăzi începe efectuarea plăților pentru spitale, servicii medicale și medicamente.

Blocul Național Sindical savurează victoria

Blocul Național Sindical, în numele tuturor angajaților CNAS – Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, membri ai Federației Sindicatelor din Casele de Asigurări de Sănătate, mulțumește Coaliției de guvernare pentru adoptarea proiectului de lege care mărește drepturile salariale ale angajaților CNAS.

„VICTORIE! Membrii Federației Caselor de Asigurări de Sănătate, Federație afiliată la Blocul Național Sindical, vor avea venituri mai mari! Parlamentul României – Camera Deputatilor, for decizional în acest caz, a aprobat proiectul de lege pentru care am ieșit în stradă timp de 10 zile!  FELICITĂRI TUTUROR! PROTESTELE SE OPRESC AICI!”scriu reprezentanții BNS pe pagina de socializare.

Punct și de la capăt

Blocul Național Sindical, afiliat la Federația Europeană a Sindicatelor (ETUC), va participa la Bruxelles, în data de 13 decembrie 2023 la protestul organizat de ETUC. Sunt invitați să se alături toți membrii de sindicat din România. Protestul este organizat împotriva măsurilor de austeritate pe care Parlamentul UE le analizează. Vor lua parte toate marile confederații sindicale europene.
Înscrierile pentru cei care doresc să ia parte la protestul de la Bruxelles se fac la adresa international@bns.ro. Toate costurile cu deplasarea sunt suportate de către participanți.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Blues for Life înseamnă prevenție prin screening pentru trup și muzică pentru suflet

Articolul următor

Primăria Beclean vrea piață agroindustrială și organizează licitație de 4,3 milioane euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share