Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alexandra Stoica: “Clădirile publice trebuie să devină eficiente energetic”

Președintele Transylvania Energy Cluster (TREC) a prezentat proiectele organizației care vrea să transforme Clujul în unul dintre primele orașe europene neutre din punct de vedere climatic.

“Clusterul TREC are 160 de membri: companii private, universități, autorități publice, organizații de tip catalizator. Printre aceste companii se numără Bosch, De’Longhi, Electrogrup sau EnergoBit. Dorim să stabilim legături între partea de industrie și cea de cercetare aplicată pentru companii care sunt în stare să dezvolte partea de tehnologii inovative ca să se ridice la cerințele pieței.

Am contribuit și la concretizarea strategiei de digitalizare pentru municipiul Cluj-Napoca, fiind selectat de Comisia Europeană între primele orașe ale Europei care își doresc să fie neutre climatic și eficiente energetic până în 2030. Avem ca obiective îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice, reducerea emisiilor cu gaze de seră.

Printr-un asemenea proiect ne-am propus ca blocurile Agenției Naționale pentru Locuințe din Cluj să devină clădiri cu consum de energie aproape zero; vom introduce tehnologii și inovații care să permită acest lucru. Un alt proiect vizează implementarea de bune practici de economie circulară în oraș pentru ca să se arunce cât mai puține resurse, iar materialele să fie reutilizate.

Primul nostru proiect, finalizat în acest an, constă în crearea unui parc fotovoltaic – eolian, în cadrul Cluj Innovation Park (CIP), care să aibă rolul unui laborator de cercetare: atât pentru îmbunătățirea sistemelor de trackere – panouri fotovoltaice care se rotesc în funcție de poziția soarelui, cât și pentru sisteme de stocare a energiei regenerabile.

Parcul fotovoltaic este întrebuințat pentru alimentarea cu energie electrică a celor două clădiri cu cinci etaje din CIP, dar și pentru halele de microproducție existente, în suprafață de 6-700 mp”.

ALEXANDRA STOICA

Este un lider de marcă în industria energetică, având o expertiză vastă în dezvoltarea soluțiilor inovatoare pentru sectorul energetic. Ca președinte al TREC, aduce împreună companii, instituții de învățământ și organizații pentru a promova colaborarea și inovarea în domeniul energiei. TREC are ca misiune dezvoltarea sectorului energetic și promovarea energiei sustenabile în Transilvania. Prin eforturile sale, TREC contribuie la creșterea competitivității și la crearea de oportunități în industria energetică.

Revista Transilvania Business organizează, în 16 noiembrie, conferința “Industria energiei. Energia industriei. Energia investițiilor”, la Hotelul Hilton din Sibiu. Participanții dezbat evoluția pieței de energie electrică și gaze naturale din România și din Uniunea Europeană, precum și o serie de problematici, grupate în trei teme principale: investiții; provocări pentru industrie; eficiență energetică și consum rațional. Participă reprezentanți ai autorităților, ai companiilor din industrie și ai unor asociații de profil.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Panduit, lider în soluții electrice și pentru rețele la nivel mondial

Articolul următor

Dumitru Chisăliță: România are nevoie de nou model energetic. Am semnat un parteneriat pentru a combate sărăcia energetică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share