Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

DP World Golf Day în Romania, începutul unei tradiții cu accent pe educație

DP World, furnizor internațional de soluții logistice inteligente și facilitator al comerțului global, a strâns comunitatea antreprenorilor pasionați de golf în jurul unui eveniment inedit, ce se dorește a fi începutul unei noi tradiții: DP World Golf Day în România.
100 de oameni de afaceri pasionați de acest sport și invitați speciali au participat la DP World Golf Day

DP World, furnizor internațional de soluții logistice inteligente și facilitator al comerțului global, a strâns comunitatea antreprenorilor pasionați de golf în jurul unui eveniment inedit, ce se dorește a fi începutul unei noi tradiții: DP World Golf Day în România.

Evenimentul s-a desfășurat în octombrie, la Theodora Golf Club, pentru a marca finalizarea lucrărilor de infrastructură la noul terminal intermodal dezvoltat în localitatea Decea, lângă Aiud.

Peste 100 de oameni de afaceri pasionați de golf, dar și invitați speciali care au vrut să înțeleagă mai bine acest sport au participat la un eveniment impecabil, centrat pe educație, networking, sustenabilitate și competiție în care toată lumea câștigă.

„Am organizat acest eveniment, care sperăm să devină o tradiție, pentru a puncta dezvoltarea investiției noastre importante din zonă – terminalul intermodal de la Aiud, care va putea deservi nevoile companiilor din Transilvania, dar nu numai. Prin conectarea Transilvaniei cu terminalul DP World din Portul Constanța oferim tuturor partenerilor de business conectarea cu întreaga lume.

De ce facem această investiție? Noi, DP World, ne propunem să fim un facilitator al comerțului global, să oferim servicii integrate pentru lanțul logistic, să aducem pe toată lumea împreună – producători, distribuitori, vânzători și cumpărători. Iar aici, în Ardeal, va fi cea de-a doua mare investiție DP World în România.

Din 2004 operăm și am investit constant în Portul Constanța, valoarea investițiilor din ultimii ani depășind 100 de milioane de euro. Vrem să dezvoltăm și acest hub logistic în inima Ardealului și să conectăm această zonă cu Marea Neagră, dar și cu restul lumii.

Cu noul terminal intermodal de la Aiud, care urmează să fie complet funcțional în ianuarie 2024, vrem să continuăm susținerea comunității și a lumii de afaceri. Așa că am început o nouă tradiție și am ales golful pentru că este un sport în care ne implicăm de foarte mulți ani la nivel internațional.

Mai mult, vedem asocierea dintre golf și misiunea noastră: să apropiem oamenii, să încurajăm și să susținem tinerele talente, să educăm și mai ales să păstrăm cât mai vie conexiunea cu natura. Vrem să promovăm golful ca pe un sport unde elementul educațional are o însemnătate majoră, așa cum este și pentru noi”, a declarat Cosmin Cârstea, CEO al DP World în România.

450 de competitori la Aiud Green Run

Prima ediție a DP World Golf Day în România îi urmează unui alt demers inițiat de companie pentru comunitatea din zonă. În luna septembrie 2023 s-a desfășurat prima ediție a unei alte manifestări importante: Aiud Green Run powered by DP World, eveniment sportiv la care au participat peste 450 de alergători și voluntari.

„Ne dorim ca terminalul intermodal de lângă Aiud să contribuie la dezvoltarea zonei și este firesc să ne implicăm și în susținerea comunității, fie că este mediul de afaceri sau comunitatea locală, mai ales că vorbim de cele trei zone principale ale filosofiei DP World: educație, egalitate de gen și protecția mediului înconjurător”, a mai spus CEO-ul DP World România.

Terminalul intermodal DP World din Aiud va consolida din punct de vedere logistic comerțul din zona Transilvaniei și nu numai, oferind conectivitate atât cu Marea Neagră, prin Portul Constanța, cât și cu Marea Adriatică, Marea Baltică și Marea Nordului, prin coridorul feroviar electrificat și prin coridorul auto.

Proiectul înseamnă peste 82.000 mp, conexiuni feroviare electrificate, un antrepozit vamal cu o capacitate de aproximativ 3.500 de containere și un depozit logistic de aproximativ 10.000 mp. Hub-ul va putea opera cinci trenuri pe săptămână, cu 50 de containere pentru un tren și va avea conexiune directă atât către Constanța, cât și către vestul Europei.

Companiile din jurul terminalului: afaceri de 10 miliarde €

„Prin dezvoltarea acestui proiect de infrastructură strategică, dorim să atragem interesul companiilor din zonă. Vorbim despre o zonă cu o contribuție importantă la produsul intern al țării, un adevărat motor al dezvoltării economice. Doar pe o rază de 100 km în jurul terminalului de la Aiud cifra totală de afaceri a companiilor este de aproape 10 miliarde de euro.

Ne dorim să le arătăm acestor companii că putem face livrarea eficientă a mărfurilor lor și că le putem oferi acces la alte piețe prin soluții mai eficiente decât cele tradiționale. Terminalul intermodal de la Aiud va fi un punct de conectare și consolidare pe distanțe mari cu toate porturile europene – Constanța, Trieste, Koper (zona Mării Mediterane) ori Gdansk și Hamburg (Marea Baltică, Marea Nordului)”, a mai explicat Cosmin Cârstea.

Investiția în terminalul intermodal de lângă Aiud depășește până acum 15 milioane de euro. Alte investiții sunt luate în calcul în viitorul apropiat, atât în echipamente, cât și în dezvoltarea de noi capacități logistice.

DP World se numără printre cei mai importanți furnizori de soluții logistice inteligente, scopul fiind acela de a facilita fluxul comerțului global. Rețeaua globală se întinde în 78 de state și este alcătuită din terminale logistice, servicii maritime, porturi și zone economice. DP World anticipează schimbarea și creează soluții comerciale inovatoare cu un impact pozitiv asupra societății.

Cu o echipă dedicată, diversă și profesionistă de peste 103.000 de angajați pe șase continente, DP World duce comerțul mai departe și mai rapid către un lanț de aprovizionare fără întreruperi, potrivit pentru viitor. În plus, remodelează viitorul investind în cele mai noi tehnologii, împingând sectorul către modalități mai bune pentru comerț, minimizând întreruperile pe lanțul de aprovizionare, de la fabrică până la ușa clientului.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cei mai importanți CEO din Transilvania participă la  „CEO Conference – Shaping the Future”

Articolul următor

Fabrica de Cultură Sibiu a fost cumpărată de municipiul Sibiu cu peste 5 milioane euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share