Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fabrica de Cultură Sibiu a fost cumpărată de municipiul Sibiu cu peste 5 milioane euro

Fabrica de Cultură Sibiu, spațiu care găzduiește de mulți ani spectacole de teatru, a devenit acum proprietatea Sibiului, pentru care municipalitatea a obținut intabularea. Anunțul a fost făcut Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” și președintele Festivalului Internațional de Teatru Sibiu.

Fabrica de Cultură, infrastructură importantă pentru instituțiile culturale, a intrat oficial în proprietatea Municipiului Sibiu, după intabularea acestui imobil în Cartea Funciară. Primăria Sibiu a primit extrasul CF în care a fost notat contractul de vânzare-cumpărare pentru spațiul situat pe str. Triajului, alcătuit din clădiri în suprafață de peste 6.700 de mp, incluzând Fabrica de Cultură, precum și terenul în suprafață de 34.000 mp.

Spațiul a fost achiziționat de Primăria Sibiu în cadrul unei licitații organizate la finalul lunii octombrie de reprezentanți ai CITR, societatea care administrează insolvența SC Construcții SA, fostul proprietar al imobilului și terenului. Prețul de achiziție a fost de 5.290.000 Euro, fără TVA, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Sibiu.

Constantin Chiriac se bucură de intabularea Fabricii de Cultură

„Dragii noștri spectatori din Sibiu, din România și din întreaga lume, suntem într-o perioadă plină de speranță și viitor, grație anunțului făcut de Primăria Municipiului Sibiu, că Fabrica de Cultură din Sibiu a fost intabulată ca proprietate a municipalității sibiene.
Din această clipă, avem certitudinea că proiectul care s-a născut odată cu nașterea spectacolului Faust – la începutul anului 2006, finalizat în 2007, pe spațiul de la Mecanica, apoi mutat la spațiul de la Balanța și, din 2015, la Construcții SA – nu numai că va avea viitor, dar că va genera, la nivel local, regional, național și european, excelență în zona culturii.
Fabrica de Cultură are în proprietate trei săli indoor și un spațiu outdoor și un conținut pe care niciun alt centru cultural din Europa și din lume nu l-a avut vreodată. În primul rând, spectacolul Faust, care este sold-out din 2007 până în prezent. Este cea mai importantă investiție care s-a făcut de-a lungul timpului în cultură în Sibiu.
Mulțumim Primăriei Sibiu, Consiliului Local și sibienilor pentru această investiție durabilă în cultură, educație și cercetare. Suntem convinși că Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Fabrica de Cultură vor fi sursă de inspirație, dar și spațiu de manifestare al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, al Departamentului de Artă Teatrală al ULBS, al tuturor partenerilor pe care îi avem în toate proiectele viitoare.
Facem o plecăciune sinceră pentru acest efort și privim cu încredere spre viitor.
Dragi spectatori, bucurați-vă! Sunteți principalii beneficiari, sunteți cei care ați văzut de-a lungul timpului cum se naște miracolul.”

Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu

„Clădirea în care a fost amenajată Fabrica de Cultură servește de 8 ani ca un spațiu închiriat pentru spectacolele teatrului național sibian. Odată cu achiziția și intabularea acestei clădiri, dar și a celorlalte construcții și a terenului aferent, Teatrul Național Radu Stanca va putea să își continue activitatea aici. Se vor putea amenaja ateliere, depozite și spații indoor sau outdoor de activitate a celor trei instituții culturale ale noastre” a spus primarul municipiului Sibiu.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
DP World, furnizor internațional de soluții logistice inteligente și facilitator al comerțului global, a strâns comunitatea antreprenorilor pasionați de golf în jurul unui eveniment inedit, ce se dorește a fi începutul unei noi tradiții: DP World Golf Day în România.

DP World Golf Day în Romania, începutul unei tradiții cu accent pe educație

Articolul următor
Petre Suciu s-a transformat din mecanic pe mocăniță în cercetător, studiind presa vremii din Transilvania și Ungaria.

Mocănița din Apuseni, blocată de un cartier “rezidențial”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share