Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SĂNĂTATE. 1.350 de candidați la rezidențiat, la Cluj-Napoca

Examenul național de intrare în rezidențiat va avea loc duminică, 19 noiembrie 2023, în șase centre universitare din țară.

Examenul național de intrare în rezidențiat va avea loc duminică, 19 noiembrie 2023, în șase centre universitare din țară.

Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu (UMFIH) Cluj a anunțat va lua măsuri speciale astfel încât proba scrisă, la care vor participa 1.350 de persoane, să se desfăşoare în condiţii optime pentru toţi cei implicaţi în acest proces, candidați și organizatori.

Concursul de intrare în rezidențiat pe post și în rezidențiat pe loc este organizat de Ministerul Sănătății, UMFIH fiind centru de examinare. Examenul se desfășoară, în fiecare an, în șase centre universitare din țară: Cluj-Napoca, București, Iași, Târgu Mureș, Craiova și Timișoara.

Anul acesta, Ministerul Sănătății a scos la concurs 4.925 de locuri și 365 de posturi, pentru care vor candida 10.194 de absolvenți din țară. La Cluj-Napoca, s-au înscris 1.353 de candidați: 708 absolvenți de medicină, 284 de medicină dentară și 361 de farmacie. Specialitățile pentru care se organizează rezidențiat și cifra de școlarizare pe domenii și specialități pe post sunt aprobate prin ordin al ministrului sănătății.

Numărul de locuri și posturi pe domenii și specialități este stabilit defalcat pe centre universitare, în funcție de capacitățile de pregătire pe specialități ale acestora, de către Ministerul Sănătății și Alianța Universităților de Medicină și Farmacie din România, fiind aprobate prin ordin al ministrului sănătății.

Examenul scris va începe duminică 19 noiembrie, va dura patru ore și se va susține în trei domenii: medicină, medicină dentară și farmacie. Acesta se va desfășura sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul. Candidații vor primi rezultatele pe loc, după încheierea examenului, corectarea grilelor realizându-se electronic.

Față de anii precedenți, când alegerea unui loc sau post era condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național, din acest an punctajul minim a crescut la 65%. Ocuparea locurilor / posturilor în specialitate se va face în ordinea punctajului obținut, în limita celor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

Pentru a asigura condiții optime pentru candidați, UMFIH a pregătit 14 săli de examen, în mai multe locații din Cluj-Napoca: amfiteatrele proprii, amfiteatre ale Universității Babeș-Bolyai și Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

„Examenul național de intrare în rezidențiat este una dintre cele mai importante etape din viața unui viitor medic sau farmacist și din acest motiv, universitatea noastră privește cu maximă seriozitate organizarea acestui concurs, acționând preventiv şi cu responsabilitate în beneficiul candidaților.

Va fi o concurență mare pentru posturile și locurile scoase la concurs și le dorim mult succes tuturor candidaților. Cei mai buni tineri medici și farmaciști vor găsi în universitatea noastră un mediu propice pentru a-și construi cariere de succes”, a transmis rectorul UMFIH, Anca Buzoianu.

La concursurile de intrare în rezidențiat din anii trecuți, cele mai multe punctaje (peste 800) și cea mai mare rată de promovare din țară, în toate cele trei domenii – medicină, medicină dentară și farmacie – au fost obținute de către absolvenții UMFIH.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Finanțele pe Înțelesul Tuturor (FIT)

Banca Transilvania a lansat un program național de educație financiară

Articolul următor

281.000 de salariați înregistrați în județul Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share