Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SĂNĂTATE. Program de formare în economia sănătății, în premieră națională la Cluj

Acesta va constitui baza introducerii principiilor de cost – eficiență prin crearea unui sistem de indicatori de performanță pentru activitățile din sistemul medical.

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) Cluj a fost gazda workshop-ului regional „Evaluarea tehnologiilor medicale în context național” din cadrul proiectului „HEALTHESIS – program postuniversitar de formare în economia sănătății”, derulat în perioada 2021-2023.

Workshop-ul științific a marcat încheierea programului de formare dezvoltat în cadrul proiectului. La acesta au participat peste 60 de experți din domeniul evaluării tehnologiilor medicale, cadre medicale și reprezentanți ai autorităților publice implicate în managementul serviciilor de sănătate.

Obiectivul proiectului „HEALTHESIS – program postuniversitar de formare în economia sănătății” a fost dezvoltarea în premieră în România a unui program postuniversitar în domeniul economiei sănătății, care să răspundă necesităților prezente de formare a specialiștilor și decidenților din sistemul sanitar.

Acest program va constitui baza introducerii principiilor de cost – eficiență în intervențiile din domeniul sănătății, prin crearea unui sistem de indicatori de performanță pentru activitățile din sistemul medical.

Proiectul, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6: Educație și competențe a fost coordonat de Universitatea de Medicină și Farmacie C. Davila din București, în parteneriat cu UMFIH și cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș.

”Programul postuniversitar acreditat de Ministerul Sănătății și-a propus să îmbunătățească acele competențe în utilizarea unor tehnici moderne de management, evaluare economică și statistică aplicată în sănătate. Scopul a fost stimularea discuțiilor și a schimbul de idei între specialiști pentru a identifica cele mai bune practici și modalități de evaluare a tehnologiilor medicale în sistemul nostru de sănătate.

Ne bucurăm să vedem interesul crescut pentru aceste subiecte. Suntem convinși că rezultatele acestui program vor avea un impact semnificativ în domeniul medical românesc”, a transmis rectorul UMFIH, Anca Buzoianu.

Printre lectorii invitați la workshop s-au numărat experți în domeniul evaluării tehnologiilor medicale: Florentina Furtunescu – UMF C. Davila, coordonator național al proiectului, Adina Turcu Știolică – UMF Craiova, Ștefan Strilciuc, Laszlo Lorenzovici, Corina Bocșan, coordonator regional, Octavia Sabin, responsabilul programului postuniversitar, întreaga echipă de lectori din facultățile UMFIH.

Fiecare lector a împărtășit din experiența sa din timpul dezvoltării proiectului și a arătat cum pot fi aplicate deciziile de evaluare a tehnologiilor medicale în domeniile lor de expertiză. Workshop-ul a reprezentat o bună oportunitate de a intra în legătură cu experți în domeniu și cu profesioniști implicați în managementul sanitar și de a împărtăși bune practici și experiențe, cu scopul de a crea noi colaborări în domeniul economiei sănătății.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

În Germania, accelerarea producției de hidrogen încetinește: Studiul E.ON prezintă opțiunile de accelerare

Articolul următor
Asocierea de tip joint venture dintre Visual Fan și Waldevar Energy a fost desemnată drept câștigătoare a contractului de proiectare și execuție al viitorului parc fotovoltaic din Seini, ce va acoperi consumul sistemului de iluminat public. 

Visual Fan și Waldevar ridică un parc fotovoltaic public la Seini

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share