Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Visual Fan și Waldevar ridică un parc fotovoltaic public la Seini

Asocierea de tip joint venture dintre Visual Fan și Waldevar Energy a fost desemnată drept câștigătoare a contractului de proiectare și execuție al viitorului parc fotovoltaic din Seini, ce va acoperi consumul sistemului de iluminat public. 
Unul dintre proiectele de energie verde finalizat de Visual Fan | Foto: Allview

Iluminatul public al orașului din Maramureș va folosi energia verde produsă de centrala fotovoltaică construită de consorțiul de companii.

Asocierea de tip joint venture dintre Visual Fan și Waldevar Energy a fost desemnată drept câștigătoare a contractului de proiectare și execuție al viitorului parc fotovoltaic din Seini, ce va acoperi consumul sistemului de iluminat public.

Proiectul, având termen de implementare 31 decembrie 2023, primește finanțare europeană nerambursabilă prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare, dedicat investițiilor în capacități de producere de energie din surse regenerabile pentru consum propriu.

Capacitatea proiectului este de 305 kW, parcul fotovoltaic având în componență 540 de panouri fotovoltaice Allview de 550 W și trei invertoare trifazate cu putere de 100 kW fiecare.

Structura de susținere a panourilor fotovoltaice, fabricată din oțel zincat, are un unghi de înclinare de 30 de grade și permite montarea a câte două panouri în mod portret. Sistemul va conține și un post de transformare care se va conecta la rețeaua de medie tensiune, acesta fiind deja livrat.

Prin această inițiativă, în următorii 20 de ani, se estimează o producție de până la 5,6 milioane kW, o economie de 1 milion de euro și o reducere de 2.200 de tone de dioxid de carbon. Acest proiect promovează creșterea competitivității, eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile la nivel național, contribuind la îmbunătățirea calității vieții prin beneficiile economice și ecologice oferite.

“Proiectul din Seini marchează un pas semnificativ în direcția atingerii și chiar depășirii obiectivului nostru de anul acesta, de a finaliza proiecte fotovoltaice cu o capacitate totală de 20 MW. Această realizare reprezintă dovada angajamentului nostru ferm față de dezvoltarea și promovarea energiei solare.

Ne consolidează poziția în domeniul surselor regenerabile de energie și ne îndreaptă cu hotărâre către un viitor în care vom continua să oferim soluții durabile și inovatoare pentru clienții noștri, alături de parteneri la fel de puternici, contribuind astfel la atingerea obiectivelor de sustenabilitate și independență energetică”, a spus Lucian Peticilă, CEO al Visual Fan.

“Noi am reușit să construim 200 MW în ultimul an și, în prezent, avem șantiere deschise ce însumează 300 MW în diverse parcuri fotovoltaice pe teritoriul României. Angajamentul nostru față de un mediu mai curat și independența energetică a României este evident prin proiectul nostru din Seini”, a declarat Nicolae Constantin, COO al Waldevar Energy.

Proiectul din Seini se aliniază eforturilor Guvernului de a implementa Planul Național de Energie Regenerabilă, ce vizează alimentarea a minim 25% din corpurile de iluminat public din țară din surse regenerabile până în 2030. Visual Fan Brașov, deținătoarea brandului Allview, este o companie românească axată pe producția de dispozitive mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri și gadgeturi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SĂNĂTATE. Program de formare în economia sănătății, în premieră națională la Cluj

Articolul următor
Forul județean a reușit să elibereze aproape toate cererile de urbanism într-un interval foarte scurt în perioada reducerilor de Black Friday.

Black Friday administrativ de succes la Cluj: acte de urbanism emise în 24 ore

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share