Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Infrastructura de sănătate și finanțarea serviciilor medicale

Revista economică Transilvania Business și cotidianul Zi de Zi au organizat joi, 23 noiembrie, conferința cu tema Infrastructura de sănătate și finanțarea serviciilor medicale – Dilemă. Provocare. Noua abordare. În noul climat generat de investițiile consistente, multiple, esențiale, din fonduri europene și românești în Sănătatea Publică, și o dată cu Noul Contract Cadru al Casei Naționale de Sănătate, ne vom bucura de spitale noi și aparatură de ultimă generație. În vreme ce investitorii privați în sistemul de sănătate s-au adaptat cerințelor pieței, noua arhitectură a provocărilor din sistemul public de sănătate aduce o serie de dileme, întrebări, soluții pe care revista Transilvania Business, alături de elita din sănătatea publică și privată transilvăneană, dar si națională, au venit să le propună înspre dezbatere la conferința găzduită de Europa BallRoom din Târgu Mureș.

Gazdele evenimentului au fost jurnalista Ligia Voro, redactor șef al revistei Transilvania Business, și Conf. Dr. Corneliu Florin Buicu, deputat PSD și vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, care are și titulatura de Mentor al conferinței.
„Ne bucurăm să putem organiza prima conferință regională de sănătate la Târgu Mureș, în acest fief recunoscut pentru valoarea atât a medicilor, cât și a farmaciștilor și a altor profesioniști din domeniul sănătății. Vom avea două paneluri de discuție, despre finanțarea serviciilor medicale și despre dezvoltarea infrastructurii de sănătate. Ne vom concentra mai mult pe zona de Centru și de Nord-Vest a țării”, a afirmat jurnalista Ligia Voro.

Dialog între actorii sistemului de sănătate

În debutul alocuțiunii sale, Conf. Dr. Corneliu Florin Buicu a transmis mulțumiri participanților la conferință și a îndemnat audiența să rămână activă pe durata conferinței.
„Așa mi-aș dori să fie această întâlnire, un dialog între actorii care alcătuiesc sistemul de sănătate. Acesta este rolul meu de astăzi, voi
încerca, din punct de vedere profesional, să moderez și chiar să pun întrebări legate de sistemul de sănătate”, a precizat deputatul Corneliu Florin Buicu.
Referindu-se la faptul că UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș este principalul partener al conferinței, Conf. Dr. Corneliu Florin Buicu a subliniat necesitatea încheierii de parteneriate între actorii din sistemul de sănătate.
„Universitatea are multiple roluri. Are rolul de a pregăti resursa umană, dar are și rolul de a se deschide către comunitate, iar manifestarea de astăzi este această deschidere către comunitate a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie, astfel încât împreună cu actorii din sistem, cu furnizorii de servicii medicale, cu industria, cu reglementatorii, cu asiguratorii, să încercăm să găsim răspunsuri la întrebările care se pot naște”, a arătat Conf. Dr. Corneliu Florin Buicu.

Concluzii la conferința Infrastructura de sănătate

La finalul conferinței, organizatorii acesteia au transmis mulțumiri participanților și partenerilor conferinței pentru încrederea acordată.
„Este foarte important că ați avut curajul să veniți, este foarte important că știți de Transilvania Business și prin intermediul unei reviste în 6.000 de exemplare, în 80-100 de pagini, din Transilvania ducem mesajele în întreaga România. Este foarte important că sunt profesioniști în Sănătate, de data aceasta, care își asumă, care vin, care recunosc că suntem un instrument prin care vocile dumneavoastră pot să ajungă în întreaga țară”, a transmis Aurelian Grama, director fondator al revistei economice Transilvania Business.

„După această zi plină, mi-aș dori ca partea aceea de prevenție despre care s-a vorbit foarte puțin aș spune astăzi să funcționeze foarte bine. Și cred că un rol major aici îl au medicii de familie. Cât despre infrastructura de sănătate, mă bucur că se modernizează și se dezvoltă unități noi”, a arătat Ligia Voro, redactor șef al revistei economice Transilvania Business și co-prezentatoare a conferinței.

„Am avut o zi în care am văzut diverse experiențe în domeniul public, în domeniul privat, finanțări cu sume importante, investiții importante, o activitate medicală importantă de peste tot, din cele două euro-regiuni, Centru și Nord-Vest, și toate aceste lucruri îmi dovedesc și mă fac să sper și să fiu optimist că așa cum scrie pe acel panou, infrastructura de sănătate și finanțarea serviciilor medicale vor trece într-o nouă abordare, rezolvând dilemele și prin propunerile cu care sper că veți veni fiecare dintre dumneavoastră să rezolvăm toate provocările”, a conchis Conf. Dr. Corneliu Florin Buicu, co-prezentator și Mentor al conferinței.

Va urma

La finalul celor două paneluri, seara, aceeași primitoare și elegantă locație din municipiul Târgu Mureș a găzduit Gala The Voices of Health Awards, moment asupra căruia vom reveni. Totodată, în edițiile viitoare ale cotidianului Zi de Zi vom prezenta și alte articole realizate în cadrul conferinței ”Infrastructura de sănătate și finanțarea serviciilor medicale – Dilemă. Provocare. Noua abordare.”

Partenerul principal al evenimentului a fost UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș, iar parteneri Medlife, STADA România, Ropharma, BT Divizia pentru Medici, Medex Vital Serv/Spitalul Oncologic Târgu Mureș, Cardio Clinic, Cardiomed, Clini Lab, Farmaciile Apotheka, Tunic, Kone, Sixense, Seiv Instal, Ingricop, Renault, IRUM, Maviprod, Transavia și Crama Știrbey.

Alex TOTH

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O nouă investiție de top în domeniul sănătății la Târgu Mureș: Centrul Medical CardioClinic

Articolul următor

Proiect universitar unic în România, marca UMFST anunțat de Prof. Univ. Dr. Ovidiu Cotoi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share