Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mihai Fugarevici, Managerul General al STADA România: „1 din 3 europeni va avea o cutie de medicamente fabricată în Ardeal”

Managerul General al STADA România, Mihai Fugarevici, a deschis cea de-a doua parte a conferinței „Infrastructura de sănătate și finanțarea serviciilor medicale – Dilemă. Provocare. Nouă abordare”, susținută joi, 23 noiembrie, la Europa BallRoom din Târgu Mureș.

Cea de-a doua parte a conferinței, în care s-a discutat despre dezvoltarea infrastructurii de sănătate, a fost deschisă de către Mihai Fugarevici, managerul general al companiei farmaceutice STADA România, un producător de top din industria farmaceutică prezentă pe piața din România de peste 120 de ani. La nivel mondial, STADA își vinde produsele în aproximativ 120 de țări, realizând vânzări de peste 3.249,5 milioane de euro.

În cadrul conferinței, Mihai Fugarevici a anunțat că stadiul lucrărilor după primul an de la deschiderea șantierului de construcție a primei fabrici de medicamente, construită de o companie internațională în ultimii 30 de ani în țara noastră este în grafic, mai bine de 70% din acestea fiind finalizate.
Întrebat de către moderatorul evenimentului, Conf. Dr. Corneliu Florin Buicu, de ce a ales să ridice o fabrică farmaceutică tocmai în zona
Transilvaniei, mai exact în zona Cluj – Turda- Mureș, acesta a răspuns:

„O să încep prin a spune că investiția din Turda, pentru noi, puținii manageri români care sunt în compania pe care o reprezint, este o reușită incredibilă. De ce spun asta? Pentru că este o bătălie incredibilă să atragem astfel de investiții în România. În principal pentru că este o țară relativ mică din Europa și pentru că mediul de afaceri încă mai are de crescut, din punctul meu de vedere. Însă, toate acestea nu ne fac mai puțin competitivi, deoarece noi ca și români suntem competitivi de fel. Pentru mine ca și român este o adevărată mândrie că am reușit să aduc o astfel de fabrică în țara noastră”.

„1 din 3 europeni va avea o cutie de medicamente fabricată în Ardeal”

„Este prima fabrică de medicamente de această dimensiune construită de la zero în România de la Revoluție încoace. Am pornit cu o investiție de 50 de milioane de euro și probabil la finalul lucrărilor vor fi mai mult de 70 de milioane de euro investiți în fabrica respectivă. Va produce în jur de 160 de milioane de unități de produs farmaceutic pe an. Asta înseamnă cam patru blocuri de locuințe construite din cutii de medicamente, un exemplu plastic pentru a vă da seama de magnitudinea la care se va produce. Acest lucru ar însemna că unu din trei europeni va avea o cutie de medicamente fabricată în Ardeal în dulăpiorul lui de medicamente”, a explicat Mihai Fugarevici.

Mihai Fugarevici apreciază performanța

Mihai Fugarevici a ținut să menționeze că STADA este prima companie farmaceutică ce a reușit să construiască o astfel de fabrică în mai puțin de doi ani.
„Fabrica este construită într-un timp record. Suntem singurii care construim o fabrică de acest gen în mai puțin de doi ani de zile, timp în
care vom reuși să o și autorizăm și să și dăm drumul producției. Exact acum un an de zile, pe 24 noiembrie 2022, noi am început lucrările. În locul respectiv nu era nimic, decât un câmp, iar după un an de zile puteți vedea deja rezultatul acestei construcții. Deja din cele 12 linii ale fabricii, trei sunt montate, în perioada de calibrare, lucrările fiind terminate în proporție de 70%”, a adăugat managerul general al STADA.

Pol farmaceutic în zona Transilvaniei

Managerul general al STADA România a explicat de ce Turda este „cea mai bună alegere” din punct de vedere strategic, fiind o zonă de deschidere a sistemului farmaceutic din vestul Europei.
„Revenind la întrebarea inițială, am ales Turda pentru că aici suntem pe un coridor european, un punct în care axele est-vest și nord-sud se unesc foarte bine aici în centrul Ardealului și, practic, creează o zonă de comunicare a tuturor fabricilor STADA din zona vestică a Europei. Al doilea motiv ar fi dezvoltarea unui pol farmaceutic în zonă. Aici există un anumit nivel de pregătire în domeniu, iar această pregătire este dată tocmai de universitățile din domeniu care să îți producă angajații de care este nevoie pe piață. Avem, astfel, Târgu Mureșul, care este un pol extrem de puternic universitar, și de asemenea, și Clujul, care „livrează” alumni importanți în domeniu. Mai mult de atât avem „deschizătorii noștri de drumuri” care sunt fabricile de medicamente din Cluj și cele din Târgu Mureș”, a spus Mihai Fugarevici.
„Această investiție a fabricii din Turda ajută și la echilibrarea zonei bugetare a industriei farmaceutice”, a mai punctat Mihai Fugarevici.
„Una peste alta, cred că cel mai important lucru de amintit este că undeva, pe harta Europei, și a lumii, de ce nu, noi am pus un steguleț și am spus: de aici încolo pe axa Cluj – Turda – Mureș există industrie farmaceutică”, a încheiat managerul general al STADA România.

Lorena PINTILIE

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noua casă a ”Institutului Inimii” Târgu Mureș, de la vis la realitate

Articolul următor

Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, model de bune practici în infrastructura de sănătate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share