Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, model de bune practici în infrastructura de sănătate

În cadrul celui de-al doilea panel Infrastructura de sănătate organizat la conferința „Infrastructură de sănătate și finanțarea serviciilor medicale”, eveniment organizat joi, 23 noiembrie, la Târgu Mureș, de revista economică Transilvania Business și cotidianul Zi de Zi, printre vorbitori s-a numărat și Dr. Deak Maria Gabriela, director medical în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița.

Tema prezentării a vizat proiectul de extindere și modernizare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, valoarea acestuia ridicându-se la suma de 100 de milioane de euro.
„Sunt onorată să reprezint Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița. Din punct de vedere al proiectului PNRR care este în curs de derulare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, termenul de definitivare a proiectului este iunie 2026, prima componentă urmând să se termine în august 2025. Noi sperăm să terminăm chiar mai repede, spre sfârșitul lui 2024, extinderea prin construirea corpului de clădire din satele spitalului. Au început lucrările foarte rapid, nu se stă degeaba, se lucrează intens tocmai pentru a definitiva în timp util și cât mai repede acest proiect”, a precizat Dr. Deak Maria Gabriela.

Investiții derulate Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița

A urmat o trecere în revistă a investițiilor derulate în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, valoarea acestora fiind de 50 de milioane de euro.
„În cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița avem proiecte care s-au finalizat, investiții în valoare de aproape 50 de milioane de euro. De asemenea, avem proiecte care sunt în curs de desfășurare în valoare de a aproximativ 100 de milioane de euro. În cadrul proiectelor finalizate avem un bloc operator centralizat cu opt săli de operație independente, avem secția de chirurgie generală construită de la zero, secțiile de ATI, neonatologie, obstetrică-ginecologie renovate, modernizate și dotate cu aparatură de ultimă generație, realizarea heliportului, modernizarea și dotarea UPU SMURD. La fel și modernizarea, dotarea ambulatoriului de specialitate și a secțiilor externe, oncologie, boli infecțioase, dermatologie și pneumologie, acestea fiind proiectele cele mai importante”, a spus Dr. Deak Maria Gabriela.

Extindere și reabilitare de 100 de milioane euro

„Avem un proiect în derulare foarte foarte mare acum. Este vorba de un proiect de 100 de milioane de euro pentru extinderea pavilionului Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița. Acesta constă în construirea unui corp de clădire cu două niveluri la subsol, parter și patru etaje, cu o pasarelă de trecere între clădirea existentă și cea propusă. Acest proiect a fost selectat și aprobat pentru finanțare prin PNRR, situându-se pe locul trei din totalul de 27 de proiecte aprobate și finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectul are patru componente majore, componenta extindere spital cu pavilion, reabilitarea energetică și modernizare pavilionului existent, digitalizare și achiziționare aparatură medicală. Cele 100 de milioane de euro sunt asigurate în procent de 95% prin finanțarea PNRR și 5% co-finanțare a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud”, a precizat directorul medical din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgență Bistrița.

Etapele derulării proiectului

„În ianuarie 2023 proiectul a fost aprobat, termenul de realizare a proiectului fiind iunie 2026. Am semnat contractul în data 17 martie, iar în 20 martie deja au început lucrările la cea mai mare investiție din sectorul public de sănătate din județul Bistrița-Năsăud”, a informat reprezentanta Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița.

Alin ZAHARIE

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mihai Fugarevici, Managerul General al STADA România: „1 din 3 europeni va avea o cutie de medicamente fabricată în Ardeal”

Articolul următor

Curs de ultrasonografie fetală la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share