Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cea mai înaltă clădire de utilizare mixtă din Japonia, Azabudai Hills a fost inaugurată la Tokyo

Sursa foto: japantimes.co.jp

20.000 de angajați vor munci și 3.500 de persoane  vor locui în Azabudai Hills, clădirea ce deține recordul de înălțime pentru Japonia.  Cel mai înalt din cele trei turnuri ale clădirii inaugurate la Tokyo are 330 de metri înălțime, o îndrăzneală arhitectonică pentru țara zguduită adesea de seisme. 

Grupul imobiliar japonez Mori Building a anunțat planurile ambițioase pentru această clădire: 3500 de persoane care să locuiască acolo, 20.000 care să lucreze și  30 de milioane care să viziteze anual ceea ce se dorește a fi o emblemă a construcțiilor nipone. Mori JP Tower este unul dintre cele trei clădiri înalte proiectate de Pelli Clarke & Partners, o firmă internațională de arhitectură, și se ridică la o înălțime de 330 de metri, făcându-l cea mai înaltă clădire din Japonia.

 

Sursa foto: japantimes.co.jp

Aspectul mai puțin zvelt al zgârie-norilor japonezi se datorează normelor anti-seismice foarte riguroase pe care trebuie să le îndeplinească strict construcţiile foarte înalte. Alături de toate inovațiile care asigură rezistența la seism, clădirile foarte înalte trebuie să fie configurate pe o bază largă, care să-i asigure stabilitate.

Dar Mori Building recuperează la capitolul aspect prin integrarea unor zone extinse de spații verzi în ceea ce se dorește a fi o zonă urbană de înaltă densitate. Complexul de utilizare mixtă Azabudai Hills va fi astfel un veritabil oraș în oraș.

Sursa foto: japantimes.co.jp

Ce este, de fapt, Azabudai Hills?

Situat în cartierul Minato al capitalei nipone, Mori Tower va găzdui locuințe, spații de birouri, Centrul Universitar Keio de Medicină Preventivă, campusul școlii primare a Școlii Britanice din Tokyo, muzeul digital teamLab relocat Borderless și două turnuri înalte de reședință.

Spațiile de mare interes pentru rezidenți și vizitatori vor numeroasele spații comerciale și restaurante, unde se văr îmbina rafinat elemente ale tradiției și ale modernității. Proiectul cuprinde aproximativ 24.000 de metri pătrați de spațiu verde, iar zona centrală se întinde pe aproximativ 6.000 de metri pătrați. Structurile și designul peisajului, dezvoltate de firma britanică Heatherwick Studio, prezintă o gamă largă de specii de plante, cu peste 320 de tipuri diferite planificate pentru zonă, iar copacii de foioase din zona Central Green evidențiază schimbările sezoniere.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Contracte de aproape 690 de milioane de lei semnate de Ministerul Energiei

Articolul următor
Consiliul Județean a anunțat începerea proiectării pistelor de biciclete din proiectul Velo Apuseni.

K & K Studio va proiecta traseul din Cluj al Velo Apuseni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share