Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, Doctor Honoris Causa, al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu

Rector al Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea a fost investit cu titlul de Doctor Honoris Causa, al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Vicepreședinte al Consiliului Național al Rectorilor din România și membru al Biroului Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior, Marilen Pirtea este astfel, încă o dată, recunoscut de comunitatea academică din România atât pentru aportul științific la dezvoltarea domeniului economic, cât și a vieții universitare românești și internaționale. 

„Comunitatea academică a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu are bucuria și privilegiul de a îl primi în mijlocul ei pe prof. univ.dr. Gabriel Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara,  prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa, în cadrul ședinței solemne desfășurate astăzi” au comunicat reprezentanții ULBS în 24 noiembrie 2023, cu prilejul ceremoniei.

Prof. Univ. Dr. Marilen Pirtea este unul dintre fondatorii European Universities în țara noastră. Nu mai puțin de 17 universități românești sunt membre ale unor alianțe universitare europene, printre care și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, ca parte a Alianței Forthem.

Rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea se simte onorat de această distincție

„Gratitudinea și mulțumirile mele se îndreaptă către comunitatea academică a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, o instituție de învățământ superior cu mare tradiție, de peste 225 de ani. Apartenența la această prestigioasă comunitate mă onorează și consider că titlul de Doctor Honoris Causa al ULBS, care mi-a fost acordat, este o înaltă formă de recunoaștere a contribuțiilor pe care le-am avut la dezvoltarea mediului universitar românesc, în ansamblul spațiului european al educației și cercetării. Le mulțumesc membrilor Senatului ULBS, domnului președinte al Senatului ULBS, profesor universitar dr. ing. Ioan Bondrea, domnului rector al ULBS, profesor universitar dr. Sorin Radu și tuturor membrilor Comisiei de Laudațio, pentru care resimt o profundă considerație. Admirația mea se îndreaptă către ansamblul comunității ULBS, care reprezintă un filon important al istoriei universitare românești. Sunt onorat și trăiesc o mare bucurie să aparțin de astăzi acestei comunități academice, într-o nouă etapă de parteneriat, de importanță strategică pentru viitorul nostru universitar comun” a transmis Rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Excelența din Sănătate premiată la Gala ”The Voices of Health Awards”

Articolul următor
HiSky a anunțat orarul de vară 2023 pentru a veni în sprijinul celor ce doresc să își rezerve biletele de avion pentru sezonul estival al anului următor.

HiSky vrea să opereze zboruri interne și internaționale de pe Aeroportul Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share