Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transferoviar Călători, conectată la Ghișeul Unic ARF

După integrarea platformei Astra Trans Carpatic la Ghișeul Unic ARF, sistemul de vânzare integrat de bilete de tren mai cuprinde operatorii Transferoviar Călători Cluj (TCC) și CFR Călători București.
Digitalizarea își face tot mai mult simțită prezența în sistemul feroviar românesc | Foto: ARF

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a înglobat până în prezent trei operatori la soluția sa informatică.

După integrarea platformei Astra Trans Carpatic la Ghișeul Unic ARF, sistemul de vânzare integrat de bilete de tren mai cuprinde operatorii Transferoviar Călători Cluj (TCC) și CFR Călători București. Prin aceeași interfață (Infofer.ro) se pot achiziționa legitimațiile de călătorie pentru rutele care au în deservire cei trei operatori.

Trenurile altor trei operatori vor fi disponibile în curând, în condițiile finalizării programării interfețelor dintre sistemul Informaticii Feroviare cu cele proprietare ale operatorilor. Printre avantajele sistemului Ghișeu Unic – Vânzare Online al ARF se numără vânzarea biletelor pe internet, integrarea și interconectarea sistemelor IT existente, funcționarea în paralel cu actualele sisteme de vânzare online.

În august TCC a introdus cele dintâi automotoare Alstom Coradia spre Aeroportul Internațional Henri Coandă (AIHC) Otopeni. Automotoarele au fiecare 130 de locuri pe scaun într-o configurație cu podea parțial coborâtă. Ele sunt echipate cu două motoare diesel de 315 kW, putând să circule cu o viteză maximă de 120 km/h.

TFC este specializată în transporturi interurbane de călători pe calea ferată, fiind deținută de Remarul 16 Februarie (52%) și Transferoviar Administrare Active (48%). Aceasta avea, în 2022, afaceri de 179 milioane de lei, un profit de 2,3 milioane și 486 de angajați. Principalii săi competitori la nivel național erau CFR Călători, Regio Călători Brașov, Interregional Călători Cluj, Softrans Craiova.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Corteva Agriscience a lansat optimizatorul cu rol în eficientizarea nutrienților Utrisha N în România, ca parte a portofoliului său de produse biologice, pentru a satisface cererea tot mai mare de soluții sustenabile în agricultură.

Biostimulatorul de eficiență a azotului Utrisha N, lansat în România

Articolul următor
În 2024, Alukonigstahl România are în plan deschiderea unui showroom nou la sediul său din Cluj-Napoca și reamenajarea showroom-ului din București.

Alukonigstahl își deschide showroom la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share