Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Depoluarea Băii Mari, premiată la World Smart City – Barcelona

Proiectul Ecosistem Regenerativ Inteligent Post-Industrial (SPIRE), finanțat de Urban Innovative Actions (UIA) - Comisia Europeană, a câștigat premiul World Smart City (WSC) la categoria inovație, în cadrul Smart City Expo din Spania. 
La Smart City Expo, de la Barcelona, au fost depuse 411 proiecte din 63 de țări | Foto: USAMV

Inițiativa din Maramureș vizează utilizarea sustenabilă a terenurilor poluate și reintroducerea lor în circuit printr-o soluție bazată pe natură.

Proiectul Ecosistem Regenerativ Inteligent Post-Industrial (SPIRE), finanțat de Urban Innovative Actions (UIA) – Comisia Europeană, a câștigat premiul World Smart City (WSC) la categoria inovație, în cadrul Smart City Expo din Spania. SPIRE este coordonat de către Primăria Baia Mare.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj, prin Facultatea de Agricultură, a fost partener alături de Urbasofia, Indeco Soft, ARIES Transilvania, Zona Metropolitană Baia Mare, Clusterul Inovativ al Biomasei Green Energy. Echipa din cadrul USAMV a fost formată din 10 specialiști, fiind coordonată de decanul Facultății de Agricultură, Roxana Vidican.

Proiectul Ecosistem Regenerativ Inteligent Post-Industrial (SPIRE), finanțat de Urban Innovative Actions (UIA) – Comisia Europeană, a câștigat premiul World Smart City (WSC) la categoria inovație, în cadrul Smart City Expo din Spania.

Proiectul premiat la WSC a vizat utilizarea sustenabilă a terenurilor poluate, reintroducerea lor în circuit prin fitoremediere, o soluție bazată pe natură. SPIRE a generat activități care au influențat într-un mod interconectat și integrat sferele sociale, de mediu, economice și de planificare strategică ale municipiului.

Acesta a fost selectat pentru a participa la studiul “Just Transition” al UIA, o recunoaștere a proiectului la nivel internațional. Premiile WSC reprezintă o competiție internațională prestigioasă, care promovează proiecte, idei și strategii al căror scop este de a face orașele din întreaga lume mai durabile și mai viabile din punct de vedere economic.

La Smart City Expo au fost depuse 411 proiecte din 63 de țări. Proiectul SPIRE a fost nominalizat și la German SDG / UNIDO Innovation Award 2023, în cadrul International Vienna Energy and Climate Forum, eveniment care a avut loc în 25 noiembrie.

Proiectul premiat la WSC a vizat utilizarea sustenabilă a terenurilor poluate, reintroducerea lor în circuit prin fitoremediere, o soluție bazată pe natură. SPIRE a generat activități care au influențat într-un mod interconectat și integrat sferele sociale, de mediu, economice și de planificare strategică ale municipiului.

Acesta a fost selectat pentru a participa la studiul “Just Transition” al UIA, ceea ce marchează o recunoaștere a proiectului la nivel internațional. Premiile WSC reprezintă o competiție internațională prestigioasă, care recunoaște proiecte, idei și strategii al căror scop este de a face orașele din întreaga lume mai durabile și mai viabile din punct de vedere economic.

La Smart City Expo, de la Barcelona, au fost depuse 411 proiecte din 63 de țări. Proiectul SPIRE a fost nominalizat și la German SDG / UNIDO Innovation Award 2023, în cadrul International Vienna Energy and Climate Forum, eveniment care a avut loc în 25 noiembrie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Într-o zi ca oricare alta, echipa maestrului Gheorghe Zamfir ne-a sunat și ne-a întrebat dacă putem crea un ceas Noah, în ediție limitată, cu ocazia aniversării sale de 80 ani.

Noah Watch a scos un ceas în ediție limitată Gheorghe Zamfir

Articolul următor

Centru logistic și hală frigorifică de depozitare legume - fructe la Halmeu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share