Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noah Watch a scos un ceas în ediție limitată Gheorghe Zamfir

Într-o zi ca oricare alta, echipa maestrului Gheorghe Zamfir ne-a sunat și ne-a întrebat dacă putem crea un ceas Noah, în ediție limitată, cu ocazia aniversării sale de 80 ani.
Ceasul este confecționat din lemn de măslin vechi de peste 500 de ani | Foto: Ruben Perju

Producătorul de ceasuri de lemn din comuna clujeană Gilău a fost desemnat să execute o comandă deosebită.

“Într-o zi ca oricare alta, echipa maestrului Gheorghe Zamfir ne-a sunat și ne-a întrebat dacă putem crea un ceas Noah, în ediție limitată, cu ocazia aniversării sale de 80 ani. Fiind o echipa tânără și dinamică, am acceptat provocarea imediat.

Am început să discutăm, să identificăm elementele de bază care nu pot lipsi de pe ceas și să schițăm noul concept. Rezultatul la care am ajuns: lemnul de măslin vechi de peste 500 de ani furnizat chiar de echipa maestrului, naiul de aur de 24 K de pe cadranul din abanos”, a relatat Ruben Perju, cofondator al Noah Watch.

De fapt, aici am inserat în cadran o plăcuță metalică, după care am prelucrat atât lemnul, cât și aurul deodată. Așa am reușit să obținem acel efect 3D al naiului. Pe spatele ceasului am inserat un medalion de aur de 24 K, cu semnătură olograf a maestrului.

Alte elemente sunt certificatul de autenticitate cu semnătură olografă a maestrului și cutia realizată din lemn de Wenge, cu gravură personalizată, placată cu foiță de aur. Toate elementele sunt incluse în seria limitată, de doar 80 ceasuri.

O parte din prețul de vânzare a fiecărui ceas va fi folosită pentru construirea Academiei Internaționale de Nai Gheorghe Zamfir. Am fost surprinși să discutăm cu atât de mulți pasionați și colecționari de ceasuri, iar feedback-ul primit a fost unul extraordinar”, a menționat întreprinzătorul clujean.

Gheorghe Zamfir

Startup cu sediul în Gilău

Gheorghe Zamfir este un virtuoz naist și creator de asemenea instrumente de până la 1,35 m înălțime și 1,2 m lățime. Printre personalitățile pentru care a susținut concerte s-au numărat împărăteasa Japoniei, președintele Columbiei, Papa Ioan Paul al II-lea. A realizat coloane sonore pentru filmele “Once Upon a Time in America”, “Karate Kid”, “Kill Bill” și a colaborat cu dirijorii James Last, Lawrence Foster.

Zamfir a câștigat 120 de discuri de aur și platină, are 190 de discuri înregistrate, și 120 de milioane de albume vândute. A fost singurul artist european care a câștigat două discuri de aur în SUA. S-a remarcat și ca dirijor, compozitor, scriitor, pictor, activând și ca profesor universitar.

Înființat de către Ruben Perju și Iosif Harasemiuc, Noah este un startup românesc din grupul de firme APS, aflat în portofoliul antreprenorului Cătălin Chiș. Noah Watches are în portofoliu ceasuri de lemn unicat, cu design personalizat și esențe exotice de lemn, dar și noua gamă de serie, lansată în 2019.

Printre beneficiari s-au numărat companiile Banca Transilvania, BRD, AROBS, APS, Life Is Hard, Strongbow, dar și artiști, oameni de afaceri, vedete de televiziune. Prețul unui ceas unicat pornește de la 199 euro. Cel mai scump vândut sub acest brand a costat 600 de euro – un ceas special, cu 48 de microcristale inserate manual pe cadran.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Wizz Air a decis să anuleze temporar zborurile de pe 10 rute operate de la aeroporturile din Cluj-Napoca București și Craiova în primele trei luni ale anului 2024

Wizz Air suspendă trei rute de la Cluj

Articolul următor
Proiectul Ecosistem Regenerativ Inteligent Post-Industrial (SPIRE), finanțat de Urban Innovative Actions (UIA) - Comisia Europeană, a câștigat premiul World Smart City (WSC) la categoria inovație, în cadrul Smart City Expo din Spania. 

Depoluarea Băii Mari, premiată la World Smart City - Barcelona

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share