Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Infrastructura urbană va fi modernizată la Alba Iulia, în cartierul Arex (Emil Racoviță)

În prezența ministru Adrian Ioan Veştea  a fost semnat în 27 noiembrie 2023, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul de finanțare pentru modernizarea a 7 străzi din cartierul Arex din Alba Iulia. Finanțarea a fost obținută prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Locuitorii cartierului Arex din Alba Iulia vor beneficia de investiția a peste 18.200.000 de lei. Astfel, străzile Emil Racoviță, Grigore Antipa, Petre Ispirescu, Dimitrie Bolintineanu, Simion Mândrescu, Alexandru Odobescu și Arieșului vor suferi intervenții în ceea ce privește carosabilul  și trotuarele. De asemenea, banii vor fi folosiți la capitolul infrastructură pentru modernizarea canalizațiilor tehnice, a rețelei pentru preluarea apelor pluviale. Nu vor fi ignorate pistele de biciclete și iluminatul public.

Valoarea totală a investiției din Arex este de aproximativ 24.500.000 de lei

Cum finanțarea prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” asigură mai mult de 2/3 din valoarea investiției, diferența este asigurată din bugetul local. Municipalitatea va finaliza moderniza în aceeași perioadă, din surse bugetare locale străzile Humulești și Barbu Ștefănescu Delavrancea, care sunt aproape complet construite.

Caietul de sarcini pentru străzile din Arex este gata

Toți pașii pregătitori executării lucrărilor au fost parcurși.  Licitația poate fi demarată, caietul de sarcini este întocmit deja, exproprierile necesare amenajării au fost realizate. Urmează ca Primăria Municipiului Alba Iulia să înceapă procedurile pentru adjudecarea lucrărilor necesare. În următoarea perioadă va fi întocmit proiectul tehnic, iar execuția propriu zisă va putea începe.
„ Nu va mai dura mult până chinul locuitorilor de acolo se va termina, iar zona va arăta ca un adevărat cartier al unui municipiu reședință de județ” spune primarul Gabriel Pleșa.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiect în valoare de 700.000 de euro pentru combaterea grindinei în Satu Mare

Articolul următor

CCIA Timiș e gata pentru misiunea economică de la Belgrade Wine Salon

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share