Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zilele Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” se apropie

Începutul lunii decembrie vor marca în calendarul academic clujean Zilele Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, organizate în perioada 4-8 decembrie 2023. Evenimentele organizate se vor adresa atât studenților și cadrelor didactice din UMF, cât și publicului larg.

Mese rotunde, workshop-uri, simpozioane științifice vor avea loc în fiecare din cele 4 zile dedicate școlii medicale clujene, atât la Facultatea de Medicină, cât și la cea de Medicină Dentară și la Facultatea de Farmacie.

Pe parcursul seriei de acțiuni reunite sub titlul Zilele Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, pe Bulevardul Eroilor va fi instalată și va putea fi văzută în cadrul instalației 10×10 expoziția de fotografie Școala medicală clujeană. Istorie și actualitate.

Expoziția Între tradiție și inovaţie. Învățământul superior de medicină și farmacie din Cluj (1948-1990) va putea fi consultată la Muzeul Școlii Medicale Clujene, în sala de expoziţii temporare de pe str. Emil Isac, nr.13.

La Bastionul Croitorilor –Centru de Cultură Urbană de pe str. Baba Novac, nr. 35 va fi instalată a 53-a ediție a Salonului de Iarnă al Medicilor, o expoziție anuală ce reunește lucrările realizate de cei care își dedică timpul și talentul artelor vizuale. Vernisajul acestei expoziții va avea loc în 4 decembrie 2023. Tot atunci va fi organizat simpozionul aniversar 75 de ani de la înființarea Institutului de
Medicină și Farmacie

În holul Aulei „Prof. dr. Iuliu Hațieganu”, str. Gh. Marinescu, nr. 23 vor fi expuse lucrările expoziției concurs de fotografie, intitulate Bucuria iernii. 

Ceremonie organizată de Zilele Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”

În 5 decembrie 2023, de la orele 12.00, va avea loc ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa domnului Profesor Uwe Völker, Profesor de Genomică Funcțională, Director Departament Genomică Funcțională, Universitatea Greifswald, Germania, în Sala Multimedia, str. Victor Babeș, nr. 8, parter.
Seara, de la orele 18:30, e rândul teatrului să puncteze aceste zile.  Spectacol Bolnavul închipuit de Molière, susținut de trupa universității Acting UMF va putea fi urmărit în Amfiteatrul „Prof. dr. Ioan Goia”, a Clinicii Medicală II.

Ziua de 6 decembrie e dedicată sesiunilor de comunicări și instruire, iar seara e rezervată baletului Lacul lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski și coregrafia lui Julius Reisinger, la Opera Națională Română Cluj-Napoca.

Mesajul rectorului e în centrul evenimentelor

Ziua de 7 decembrie e rezervată pentru Gala Zilelor Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”. Cu acest prilej rectorul UMF, Prof. Dr. Anca Dana Buzoianu va adresa mesajul său. Tot atunci vor fi înmânate premiile universității și ale facultăților.

Finalul este din nou științific

Pentru ultima zi, 8 decembrie, cercetătorii din domeniul medicinii vor fi reuniți de-a lungul simpozioanelor științifice și a sesiunilor de comunicări, derulate începând cu orele 9.00.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Acțiunea s-a mutat în Piața Avram Iancu unde a avut loc defilarea cu tehnică militară și de intervenție. Artificiile de zi au colorat cerul în tricolor.

100.000 de oameni în stradă la Cluj, de Ziua Națională

Articolul următor

Rectoratul UMF „Iuliu Hațieganu” rămâne încredințat pentru un nou mandat Profesorului Univ. Dr. Anca Buzoianu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share