Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Sebeș au început lucrările pentru Centrul comunitar multifuncțional

După realizarea unei expertize tehnice a fostei clinici de fizioterapie din Sebeș, aici au fost demarate lucrările de reabilitare și transformare a acesteia într-un centru comunitar multifuncțional. Clădirea va adăposti spații expoziționale, spații pentru activități social-recreative, culturale, educative ale comunității locale, inclusiv spații complementare bibliotecii municipale.

Lucrările sunt posibile printr-o finanțare nerambursabilă de 6,6 milioane, pe care Primăria Sebeș a obținut-o prin Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Dorin Nistor, primarul Sebeșului despre Centrul comunitar multifuncțional

Pentru clădirea în care funcționa centru de fizioterapie, cunoscut ca Baia populară  a fost predat amplasamentul la mijlocul lunii noiembrie și au avut loc primele intervenții.

„Având în vedere degradarea avansată pe care o prezintă clădirea, a fost realizată o expertiză tehnică, iar echipa de proiect coordonată de arhitectul sebeșean Mirel Drăgan a propus realizarea unor intervenții asupra sitului, care se împart în etape de demolare, de reconstrucție și de adiție. Va rezulta un complex multifuncțional care poate găzdui o bibliotecă, spații expoziționale, spații pentru diverse activități ale comunității (fie ele social-recreative, activități culturale, educative, de formare etc) de care să se bucure atât tinerii, populația activă, cât și seniorii Sebeșului. Accesul pietonal principal se va realiza din strada Mihai Viteazu, un acces secundar fiind proiectat din strada Peneș Curcanul” a spus primarul municipiului Sebeș.

Potrivit Alba24, valoarea totală lucrărilor, prevăzută în contract este de 6.437.681,73 de lei, fără TVA. A fost declarătă câștigătoare oferta depusă de asocierea Mivo Expert Construct SRL, AGC Instalatii Speciale, VEG Proiect și Euro ING.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Polițele RCA emise de Euroins nu mai sunt valabile după data de 7 decembrie 2023

Articolul următor
Prin această nouă emisiune, suprasubscrisă de șase ori, BT Cluj a obținut 500 de milioane de euro pe o perioadă de cinci ani, cu un randament de 7,25%,

Bătaie pe obligațiunile Băncii Transilvania. Cerere de 1,5 miliarde de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share