Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bătaie pe obligațiunile Băncii Transilvania. Cerere de 1,5 miliarde de euro

Prin această nouă emisiune, suprasubscrisă de șase ori, BT Cluj a obținut 500 de milioane de euro pe o perioadă de cinci ani, cu un randament de 7,25%,

Banca Transilvania (BT) a reușit să plaseze a doua emisiune de obligațiuni MREL pe piețele financiare internaționale în acest an.

Prin această nouă emisiune, suprasubscrisă de șase ori, BT Cluj a obținut 500 de milioane de euro pe o perioadă de cinci ani, cu un randament de 7,25%, conform casei de brokeraj Goldring. În comparație cu emisiunea anterioară, unde condițiile dificile din piață au determinat un cost de 9% pentru titlurile cu o maturitate de doar 4 ani, BT a obținut condiții mult mai avantajoase.

Inițial, BT a anunțat că vrea să atragă cel puțin 300 milioane €, însă ulterior a revizuit ținta la 400-500 milioane €. Cererea a depășit cu mult această sumă, atingând 1,5 miliarde €. Obligațiunile MREL sunt emise de băncile comerciale pentru a satisface cerințele minime de fonduri proprii.

BT a fost listată pe piața reglementată a BVB în 1997, fiind prima bancă românească de la bursa locală. Prima emisiune de obligațiuni emisă de BT, de 285 milioane euro, se tranzacționează din 2018 și are scadența în iunie 2028. Emisiunile de obligațiuni sunt folosite de BT pentru îndeplinirea cerințelor MREL.

De la listarea BT și până la 16 iulie 2023, investitorii au realizat 1,5 milioane de tranzacții cu 14 miliarde de acțiuni, cu o valoare de 26 miliarde de lei. BT este cea mai tranzacționată companie la BVB. A fost inclusă în indicele BET în anul 2000, indicele principal al pieței, dar și în alți opt indici. Principalii săi competitori interni sunt BCR și BRD.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Sebeș au început lucrările pentru Centrul comunitar multifuncțional

Articolul următor

CNAIR va avea 5 contracte de concesiune pe segmente de autostradă în Transilvania, din cele 12 la nivel național

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share