Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

“Bijuteria” din Lomb, noul loc de evenimente al Clujului

Recent edificatul Centru de Excelență pentru Mobilă (CEM) devine o locație tot mai accesată pentru evenimente și întâlniri de business.
Noua clădire din Cluj Innovation Park a intrat în circuitul organizărilor de evenimente | Foto: CEM

Recent edificatul Centru de Excelență pentru Mobilă (CEM) devine o locație tot mai accesată pentru evenimente și întâlniri de business.

Membrii Clusterului Mobilier Transilvan (CMT) s-au întâlnit la CEM pentru Adunarea Generală, stabilind, cu acest prilej, noua conducere a organizației. “A fost timpul deciziilor importante pentru viitor. Avem un nou Consiliu Director, cu mandat 2024-2026: președinte – Ede Balint, vicepreședinți – Daniela Șerban și Ioan Iancu.

Ne ducem mai aproape de membrii clusterului în teritoriu și îi sprijinim cu echipe și proiecte regionale; s-a dat astfel undă verde organizării filialelor. Apreciem implicarea și ne vom concentra resursele spre membrii activi, având statutul de membri parteneri. Este asigurată transparența și deschiderea pentru a crește și pentru a genera impact împreună.

Avem patru noi inițiative de proiecte colaborative, cu același accent spre cercetare, inovare și internaționalizare. Confirmăm activitatea dinamică și eminamente “project based” la nivel de cluster. Ni s-au alăturat șapte noi membri: Mica Cera, Phorma, Universitatea din Oradea – Facultatea de Arte, Nord Arin, Vlădeasa Furniture, Fermium Bit, Ilia Plast”, a rezumat Ciprian Morcan, director executiv al CMT.

Membrii Clusterului Mobilier Transilvan (CMT) s-au întâlnit la CEM pentru Adunarea Generală, definitivând, cu acest prilej, noua conducere a organizației.

Demo cu celula robotică educațională

Înaintea sărbătorilor pascale, CEM a găzduit evenimentul Digital Talk, în colaborare cu partenerii CMT de la The European Digital Innovation Hub in Transilvania. Aceștia au împărtășit exemple de bune practici. La final, CMT a organizat un tur ghidat al halei Future Factory și a făcut o demonstrație cu celula robotică educațională amplasată în CEM.

CMT a reușit să termine într-un timp foarte scurt CEM, la finele anului trecut. Inițiativa unică la nivel național își propune să devină un pol de excelență pentru întreg lanțul de valoare și un promotor al transformării industriale. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

CEM are ca principal scop furnizarea de servicii şi dezvoltarea de produse care să conducă la creșterea competitivității producătorilor din industrie. Investiția în CEM a fost realizată pe un teren de 4.019 mp, aflat în proprietatea municipalității clujene asupra căruia CMT deține dreptul de superficie.

Imobilul grupează laboratoare și o hală de tip Future Factory pentru dezvoltarea de materiale și soluții de cercetare-dezvoltare (RDI), precum și pentru prototiparea, testarea și pregătirea lansării în producție a produselor rezultate din activitățile de RDI. CEM a fost ridicat de Construct Mapcom Târgu Mureș.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Antreprenorul Construcții Erbașu București (CEB) a avansat cu lucrările la Centrul de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie (CPNN).

E gata infrastructura Centrului de Patologie Neurovasculară Cluj

Articolul următor
Cei 22 de participanți s-au întâlnit cu reprezentanți de la Fundația Kallos Zoltan

Se profilează hub-ul de cooperative agricole ale Ardealului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv care stagnează de două decenii.
Citeste mai mult

20 de ani pentru o groapă

Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share