Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Creatoarea pantofilor lui Cher și Rihanna, premiată la New York

Absolventă a Universității de Artă și Design (UAD) Cluj-Napoca, Ancuța Sarca a activat în cadrul a două internship-uri la Londra. După ce a studiat designul pret-a-porter în România, s-a mutat în Marea Britanie, unde a lucrat la branduri de îmbrăcăminte pentru femei ca Ashish sau Meadham Kirchhoff.
Ancuța Sarca a obținut cel dintâi premiu major al său la nivel internațional | Foto: UAD Fashion

Designera de încălțăminte Ancuța Sarca a câștigat premiul FNAA Emerging Talent la ceremonia de decernare din SUA.

Absolventă a Universității de Artă și Design (UAD) Cluj, Ancuța Sarca a fost în două internship-uri la Londra. După ce a studiat designul pret-a-porter în România, s-a mutat în Anglia, unde a lucrat la branduri de îmbrăcăminte pentru femei ca Ashish sau Meadham Kirchhoff.

“Sunt de incredibil de onorată. Este greu de explicat în cuvinte ce înseamnă acest premiu pentru mine. Mulțumesc Footwear News Achievement Awards pentru că m-au selectat ca The 2023 Emerging Talent”, a declarat tânăra creatoare.

Printre vedetele care îi poartă creațiile sunt Rihanna, Cher, Kim Kardashian, Bella Hadid, Karlie Kloss, Dua Lipa. În 2022, a încheiat un contract cu Nike pentru o colecție inspirată din sporturile cu motor, modele cu denumiri ca Ferrari roșu sau Lamborghini negru. În același an a fost nominalizată la premiile Andam Fashion Show (Franța).

 

Pantofi de lux din adidași second-hand

Sarca reciclează încălțămintea sport folosită luată de pe site-uri web ca eBay, Vinted, Depop și din piețele din România pe care o transformă în pantofi cu toc, dar și în cizme, mocasini sau sandale. Brandul propriu și l-a lansat la Săptămâna Modei de la Londra, în 2019. Retaileri precum Browns, Ssense, Farfetch, LN-CC se numără acum printre partenerii săi.

La Muzeul de Design din Londra, în cadrul expoziției “Rebel: 30 de ani de modă londoneză”, curatoriată de Sarah Mower și finanțată de Alexander McQueen, s-a numărat printre designerii noii generații expuși, conform UAD.

Ancuța Sarca reimaginează încălțămintea în mod nonconformist, în direcția unui stil mai durabil, prin creații hibride sport-lux: adidași și tocuri, în stil vintage și modern.

Fiecare piesă pe care o creează se naște prin refolosirea decupajelor de țesături reciclate și a deșeurilor de materiale, în special latex, anvelope, dar și dantelă sau mătase. Tehnicile pe care le folosește sunt restaurarea și revopsirea, în cadrul unui design circular, susținând o abordare a modei conștientă de mediu.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Omnicredit desemnată cea mai bună platformă de microfinanțare digitală din Europa Centrală și de Est de către SME Banking Club

Articolul următor
După o reuniune în afara municipiului, la Gilău, seria dezbaterilor publice sub egida CIIC din Zona Metropolitană Cluj (ZMC), având ca temă „Someșul metropolitan" va avea loc la Hambarul din Parcul Poligon, din Florești, în 8 decembrie. 

Someșul metropolitan, dezbătut în comunele Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share