Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Managerul fabricii Bosch din Cluj devine profesor onorific al Universității Tehnice

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) i-a acordat titlul de profesor onorific lui Huseyin Ozmeral, Senior Vice President, General Plant Manager, Fabrica Bosch Cluj.
Huseyin Ozmeral a primit titlul din partea rectorului Vasile Țopa | Foto: UTCN

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) i-a acordat titlul de profesor onorific lui Huseyin Ozmeral, Senior Vice President, General Plant Manager – fabrica Bosch Cluj.

Ceremonia festivă a avut loc în prezența conducerii UTCN și ai fabricii Bosch, alături de colaboratori, cadre didactice, studenți, în complexul universitar de pe Bd. Muncii. Rectorul UTCN, Vasile Țopa, a subliniat parteneriatul fructuos dintre UTCN și Bosch.

Colaborarea s-a dezvoltat tot mai amplu în ultimii ani, prin numeroasele proiecte de cercetare, educaționale și implicarea specialiștilor Bosch în coordonarea lucrărilor de licență, masterat și doctorat ale studenților. El a menționat importanța prezenței Bosch în cadrul consorțiului de învățământ dual clujean semnat recent, precum și proiectele de mare succes care se adresează studenților.

Rectorul UTCN a menționat programul Bright Student, proiect pilot de trei ani de învățământ dual pentru studenți, ce cuprinde cursuri de formare și experiență practică și oferă burse studenților implicați în domeniu, de-a lungul anilor de studii.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) i-a acordat titlul de profesor onorific lui Huseyin Ozmeral, Senior Vice President, General Plant Manager, Fabrica Bosch Cluj.

Huseyin Ozmeral a apreciat colaborarea cu UTCN, flexibilitatea și agilitatea cu care universitatea a răspuns propunerilor și inițiativelor Bosch, în toți acești ani. Titlul de profesor onorific i-a fost acordat în semn de recunoaștere pentru viziunea de dezvoltare asupra întregii colaborări dintre UTCN și Bosch, precum și a activității desfășurate în cadrul fabricii Bosch din Cluj.

Printre cele mai relevante activități se numără deschiderea, în 2021, a laboratorului Bosch Industry 4.0, creat pentru dezvoltarea competențelor digitale în contextul unei marcante evoluții tehnologice. Grupul german a înființat în complexul universitar de pe Bd. Muncii un spațiu de comunicare și recreere destinat studenților și cadrelor didactice (Bosch Corner).

În cadrul proiectului Erasmus+ NexGEng, fabrica de la Jucu este un partener important al demersului coordonat de UTCN, conceput pentru perfecționarea și modernizarea programelor de studii în cadrul a șase cursuri de specialitate destinate formării profesionale a studenților ca ingineri la standarde europene.

Fabrica este un partener esențial în cadrul Consorțiului integrat pentru învățământ dual, proiect inițiat de UTCN și finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Aceasta este implicată și în programul de burse acordate studenților UTCN cu un dosar educațional remarcabil, precum și în programele de internship, în cadrul stagiilor de practică profesională.

“Start lansat pentru o carieră de succes” și “Paving” sunt proiecte finanțate din fonduri UE în parteneriat UTCN – Bosch, în efortul de a crea oportunități de practică profesională pentru studenți. Fabrica susține o serie de evenimente organizate de UTCN precum Zilele Educației Mecatronice, SSET, Battle Lab Robotica, Zilele Carierei, fiind un partener Platinum în cadrul proiectului Startup an Engineer.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ce să mănânci pentru imunitate: fructe și legume bogate în vitamina C

Articolul următor

Din 2024, de la Oradea vor fi operate patru zboruri pe săptămână spre Varșovia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share